Site Map | Üzenet | Kapcsolat
Belföldi ajánlatok | Külföldi ajánlatok | Akcióország
Balaton | Budapest és környéke | Észak-Magyarország | Alföld és Tisza-tó | Dunántúl
Városnézés | Balaton | Wellness | Körutak | Tematikus utak

Balkán körút

small logo


Megosztás a Facebook-on
Horvátország
Azonosító:A16
Szlogen:Balkán körút
Hely:Horvátország
Program:Körút
Időpont:2017. szeptember 27. 8 nap/ 7 éj
Ár: 96 900 Ft/fő
Leírás:

Utazás:

Légkondicionált autóbusszal (WC, videó, italautomata).
Szükséges útiokmány: érvényes kártyás személyigazolvány vagy útlevél. 
Nincs éjszakai utazás!

Szállás:
1 éj Bosznia - Sarajevo környéke Hotel***, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban 
- 5 éj Montenegró - Canj Hotel Villa Fontana**, 2-3 ágyas (családi 4 ágyas) fürdőszobás szobákban, hűtő, igény szerint klíma (2 EUR/szoba/éj).
1 éj Szerbia -  Zlatar Hotel***, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban
Ellátás (krt): félpanzió (bővített kontinentális reggeli, menü vacsora) + ajándék ebéd a Montenegrói tartozkodás allat.

Időpontok:
2017.07.15-07.22.
Fel és leszállási lehetőség: Budapest (Blaha Lujza tér és Campona), Dunaújváros, Paks, Szekszárd, Pécs, Mohács. 

2017.09.27-10.04.
Fel és leszállási lehetőség: Budapest (Blaha Lujza tér és Nagyvárad tér), Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Szeged.

A részvételi díj tartalmazza
:

autóbuszos utazást, szállást teljes ellátással, magyar idegenvezetőt.

A részvételi díj nem tartalmazza
:

baleset-, betegség -, és poggyászbiztosítás díját (Classic: 4.950 Ft/fő), útlemondási díjat

Bővebb információ:

 

Rövid ismertető:

A Balkán térség hallatán az embereknek elsősorban "Európa puskaporos hordója" elnevezés jut eszébe, hiszen itt valóban a római kortól kezdve a napjainkban lezajlott háborúkig folyamatos zavargások és harcok dúltak. Programunkon igyekszünk bemutatni Önöknek a térség más, elfeledett arcát, annak soknemzetiségű egyvelegét, színes kulturális örökségeit. Utunk öt országon - Horvátország, Bosznia, Montenegró, Albánia, Szerbia-és azok történelmi városain át vezet. Életre szóló élményt ígérünk mindazoknak, akik csatlakoznak hozzánk, hogy együtt fedezzük fel ennek a méltatlanul elhanyagolt térségnek az egyedülálló látnivalóit.
Utazás: légkondicionált autóbusszal (WC, videó, italautomata).
Szükséges útiokmány: érvényes kártyás személyigazolvány vagy útlevél. 
Nincs éjszakai utazás!
Szállás:
1 éj Bosznia - Sarajevo környéke Hotel***, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban 
- 5 éj Montenegró - Canj Hotel Villa Fontana**, 2-3 ágyas (családi 4 ágyas) fürdőszobás szobákban, hűtő, igény szerint klíma (2 EUR/szoba/éj).
1 éj Szerbia -  Zlatar Hotel***, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban
Ellátás (krt): félpanzió (bővített kontinentális reggeli, menü vacsora) + ajándék ebéd a Montenegrói tartozkodás allat.
Időpontok:
2017.07.15-07.22.
Fel és leszállási lehetőség: Budapest (Blaha Lujza tér és Campona), Dunaújváros, Paks, Szekszárd, Pécs, Mohács. 

2017.09.27-10.04.
Fel és leszállási lehetőség: Budapest (Blaha Lujza tér és Nagyvárad tér), Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Szeged.

Program:

1. nap: Eszék, Sarajevo:
Indulás reggel 06.00 órakor Budapestről. A déli órákban egy frissítő séta keretében megpihenünk a Dráva partján található, gazdag magyar-horvát múlttal rendelkező Eszék városában. Utunkat a Dinári-hegységet körülvevő Miljacka folyó partján folytatjuk Bosznia „büszke” fővárosában, Sarajevo-ban, ahol észak és nyugat kultúrája találkozik. Itt lett merénylet áldozata Ferenc Ferdinánd osztrák trónörökös, ami ürügyül szolgált az első világháború kirobbantásához. Sarajevo a világ egyetlen városa, ahol néhány száz méteren belül katolikus ortodox templom, mecset és zsinagóga is található. Itt megnézzük a Császár-Dzsámi-t is. Szállás elfoglalása, vacsora.

2. nap: Mostar, Dubrovnik:
Reggeli után irány a Neretva folyó mentén fekvő, tragikus sorsú város, Mostar. A jellegzetes, hangulatos muszlim utcákon sétálva elérjük a lenyűgöző újjáépített kőhidat, mely a kultúrákat kapcsolja össze Boszniában. Ez a történelmi jelentőségű híd Csontváry Kosztka Tivadart is megihlette. Továbbutazunk majd a világörökség egyik büszkeségét, Dubrovnikot keressük fel. Városnézés helyi idegenvezetőnkkel a költők által „földi mennyországnak” nevezett városban. A Földközi-tenger térségének műemlékekben és kulturális örökségekben egyik leggazdagabb városában sétálva pár órára visszatérünk a múltba: Pile kapu, Mincena torony, Szt. Balázs templom. Utána mindenki kedvére barangolhat a hangulatos ódon utcákon, és a fantasztikus panorámával rendelkező várfalon. Továbbutazás a Montenegroi szálláshelyre. 

3. nap: Pihenés vagy fakultatív „fishpiknik” (félnapos): fürdéssel és halas tízóraival egybekötött hangulatos hajókirándulás egy lakatlan és gyönyörű öbölhöz. Részvételi díj: 24 EUR/fő. 

4. nap: Pihenés vagy fakultatív kirándulás: Cetinje, Kotor, Budva

Mesébe illő élmény csalogat az egész napos fakultatív autóbuszos kirándulásra. A Montenegrónak nevet adó impozáns Fekete hegy környékét ismerjük meg. Az egykori főváros, Cetinje felé vesszük utunkat, ahol megtekintjük az uralkodó egykori rezidenciáját, a Biliárdlakot és a Történelmi Múzeumot. Végezetül ellátogatunk a felemelő Szt. Péter kolostorhoz. Utunk a lenyűgöző Kotori-öböl keleti csücskébe, a magas hegyek ölelésében fekvő festői Kotor városába vezet. Sétálunk a világörökség részeként számon tartott középkori város labirintus jelegű szűk utcáin, változatos templomok körüli terein. Ezután a tengerpart mentén délre, Budva városába indulunk, mely eredetileg egy kis szigetre épült. Itt a modern világ és a középkor egyedi összhangban egészíti ki egymást. Sétánk után továbbhaladunk a szálláshelyünkre. Ajándék ebéd hidegcsomagban. Részvételi díj: 26 EUR/fő.

5. nap: Pihenés vagy fakultatív kirándulás: Albánia (Shkodra, Tirana, Durres): 

Elképzelhetetlenül sok felfedezés vár minket az egész napos autóbuszos fakultatív kiránduláson Albániában, a Sasok Földjén. A napot az illír időkre visszanyúló történelemmel rendelkező, ódon hangulatot árasztó Shkodra-ban kezdjük. Ezt követően az albán fővárosba, Tirana-ba megyünk, mely fénykorában karavánutak központjaként virult a lenyűgöző Dajti hegy lábánál. Buszos és rövid gyalogos városnézés során részesei lehetünk a főváros múltjának és jelenének, megismerkedünk a város nevezetességeivel, mint Skenderbeg tér, Dzsámi és a városháza. Ezt követően az albán tengerparton Durres felé vesszük az irányt. A tengerparton sétány, a belvárosban pedig hangulatos éttermek, kávézók, cukrászdák és üzletek várják az utazókat. Megnézzük a város ókori amfiteátrumát, amelyhez kis, mozaikokkal díszített kápolna is tartozik.  Ajándék ebéd hideg csomagban. Részvételi díj: 30 EUR/fő.

6. nap: Pihenés vagy fakultatív kirándulás: Bar, Stari Bar és hajókirándulás a Skadar tavon:

Reggeli után felkeressük Bar városát, ahol pálmákkal és leanderekkel tarkított gyönyörű mediterrán sétány vezet minket a strandoktól egészen a kikötőig. A hangulatos tengerparti úton kellemes kávézókba, koktélbárokba botlik az ember. A parttól eltávolodva, Stari Bar óvárosa és az ódon vár az elmúlt évszázadok fantasztikus építészeti, történelmi örökségét eleveníti fel. Meglátogatjuk a legendák világát idéző „Olive a Mirovica” nevű olajfát, melynek kétezer éves ágai alatt számos haragos család békült ki. A nap második felét a térség legnagyobb tava mellet kezdjuk egy izletes ebédet fogyasztva, a festői szépségű Skadari-tó partján. A területen Montenegró Albániával osztozik,itt megcsodálhatjuk Európa leggazdagabb madárrezervátumát is. Ezután hajóra szállunk és gyönyörködhetünk a tenger varázslatos víztükrében és a partot övező tájban. Részvételi díj: 30 EUR/fő.

7. nap Moraca kanyon, Tara kanyon:
Reggeli után búcsút intünk a montenegreoi partoknak és a "Fekete hegyek" felé vesszük az irányt. A mai utunk természeti szépségekben bővelkedik. Követve a Moraca folyőt, nagy és zord hegyek között a szépséges Moraca kanyonba érünk. Megállunk néhány kilátónál fotószünetekre, hogy az itt elkészített fényképeink megőrizzék ennek az egyedülálló tájnak a szépségét. Elkanyarodunk a Tara folyó mentén a Tara kanyonba, és mgpihenunk a Djurdjevic hídnál, hogy gyönyörködjünk az itteni táj szépségével. Majd elköszönve a Durmitori- hegyeknek és Montenegrónak, Szerbiába lépve elindulunk a szálláshelyünk felé. Szállás elfoglalása és vacsora. 

8. nap Pétervárad, Újvidék:
Reggeli után tovább haladunk Szerbián keresztül, észak irányába. Átbuszozunk Újvidéken és megállunk a Duna fölött magasló Pétervárad váránál, melynek múltja közös országunkéval, hiszen többek között a XV. században itt kötött szövetséget Mátyás király Velencével a török ellen. A vár ma a ciszterci apátsághoz tartozik. Továbbutazás Magyarországra, haza érkezés estei órákban.

Fakultatív programok
- Albánia 30 EUR/fő
- Kotori öböl, Kotor, Budva 26 EUR/fő
- Fishpiknik 24 EUR/fő
- Skadari-tó, Bar, Stari Bar: 30 EUR/fő
- Belépők a helyszínen kb. 20 EUR/fő


Magunkról | Site Map | Kapcsolat
© 2007 Dent Tours Kft. - Minden jog fenntartva ! -