Site Map | Üzenet | Kapcsolat
Belföldi ajánlatok | Külföldi ajánlatok | Akcióország
Balaton | Budapest és környéke | Észak-Magyarország | Alföld és Tisza-tó | Dunántúl
Városnézés | Balaton | Wellness | Körutak | Tematikus utak

Montenegró Albániával

small logo


Megosztás a Facebook-on
Montenegro
Azonosító:A17
Szlogen:Montenegró Albániával
Hely:Montenegro
Program:Körút
Időpont:2017. szeptember 28. 7 nap/ 6 éj
Ár: 58 900 Ft/fő
Leírás:

A részvételi díj tartalmazza: autóbuszos utazást, szállást teljes ellátással, magyar idegenvezetőt.
A részvételi díj nem tartalmazza: baleset-, betegség -, és poggyászbiztosítás díját (Classic: 3.850 Ft/fő), útlemondási díjat (1,3%), foglalási díjat (1500 Ft/fő), üdülőhelyi díjat, fakultatív programokat és a belépőket.

Bővebb információ:

Rövid ismertető: Rövid, de annál tartalmasabb utunkon nem csak tengerparti pihenés és fürdőzés várja mindazokat. akik velünk tartanak, hanem számos balkáni város impozáns látnivalóit is megmutatjuk Önöknek. Felkeressük a muszlim hangulatú Mostart, Montenegró legnagyobb kikötővárosát, az elragadó hangulatú tengerparti sétánnyal rendelkező Bar városát, a legdélebben fekvő európai fjordot, a Kotori-öblöt és ringatózunk a természeti kincsekben gazdag Skadari-tavon.
Boszniában a Dinári-hegység lábáná fekvő, sokszínű vallási emlékeket felvonultató Szarajevóba látogatunk. Utunkat a Sasok földjének nevezett Albániának a fővárosában, a kicsit keleties, kicsit olaszos hangulatú, de hagyományosan muzulmán városban, Tirana-ban fejezzük be. 

Program:

1. nap: Indulás Sarajevon keresztül:
Indulás reggel 05.30 órakor Budapestről. A déli órákban megpihenünk egy frissítő séta keretében, a Dinári-hegységet körülvevő Miljacka folyó partján fekvő Bosznia „büszke” fővárosában, Sarajevo-ban, ahol észak és nyugat kultúrája találkozik. Itt lett merénylet áldozata Ferenc Ferdinánd osztrák trónörökös, ami ürügyül szolgált az első világháború kirobbantásához. Sarajevo a világ egyetlen városa, ahol néhány száz méteren belül katolikus ortodox templom, mecset és zsinagóga is található. A Császár-Dzsámi megtekintése után továbbutazás Montenegróba, Canj-ba. Érkezés éjfél körül, szállás elfoglalása, vacsora.

2. nap: Pihenés vagy egy félnapos ajándék kirándulás Bar, Stari Bar:
Ízletes reggeli után felkeressük Bar városát, ahol pálmákkal és leanderekkel tarkított gyönyörű mediterrán sétány vezet minket a strandoktól egészen a kikötőig. A hangulatos tengerparti úton kellemes kávézókba, koktélbárokba botlik az ember. A parttól eltávolodva, Stari Bar óvárosa és az ódon vár az elmúlt évszázadok fantasztikus építészeti, történelmi örökségét eleveníti fel. Meglátogatjuk a legendák világát idéző „Olive a Mirovica” nevű olajfát, melynek kétezer éves ágai alatt számos haragos család békült ki.

3. nap: Pihenés vagy fakultatív kirándulás: Cetinje, Kotor, Budva: 
Mesébe illő élmény csalogat az egész napos fakultatív autóbuszos kirándulásra. A Montenegrónak nevet adó impozáns Fekete hegy környékét ismerjük meg. Az egykori főváros, Cetinje felé vesszük utunkat, ahol megtekintjük az uralkodó egykori rezidenciáját, a Biliárdlakot és a Történelmi Múzeumot. Végezetül ellátogatunk a felemelő Szt. Péter kolostorhoz. Utunk a lenyűgöző Kotori-öböl keleti csücskébe, magas hegyek ölelésében fekvő festői Kotor városába vezet. A világörökség részeként számon tartott középkori város labirintus jelegű szűk utcáin, változatos templomok körüli terein sétálva az élménytől lelassul a szívdobogás. A tengerpart mentén délre, Budva városába vezet utunk, ahol a modern világ és a középkor egyedi összhangban egészíti ki egymást, mely eredetileg egy kis szigetre épült. Sétánk után továbbhaladunk a szálláshelyünkre. Ebéd hidegcsomagban. Részvételi díj: 26 EUR/fő.

4. nap: Pihenés vagy fakultatív kirándulás: Albánia (Shkodra, Tirana, Durres):
Elképzelhetetlenül sok felfedezés vár minket az egész napos autóbuszos fakultatív kiránduláson Albániában, a Sasok Földjén. A napot Shkodra-ban, az ódon hangulatot árasztó, az illír időkre visszanyúló városban kezdjük. Ezt követően az albán fővárosba, Tirana-ba vesszünk az irányt, mely fénykorában karavánutak központjaként virult a lenyűgöző Dajti hegy lábánál. Buszos és rövid gyalogos városnézés során megismerkedünk a város nevezetességeivel, mint Skenderbeg tér, Dzsámi, városháza és segítségével részesei lehetünk a főváros múltjának és jelenének. Ezt követően az albán tengerpart, Durres felé vesszük az irányt. A tengerparton sétány, a belvárosban pedig hangulatos éttermek, kávézók, cukrászdák és üzletek várják az utazókat. Megnézzük a város ókori amfiteátrumát, amelyhez kis, mozaikokkal díszített kápolna is tartozik.  Ebéd hideg csomagban. Részvételi díj: 30 EUR/fő.

5. nap: Pihenés vagy fakultatív kirándulás: Skadari-tó:
Különleges természeti kincseket tartalmaz a félnapos fakultatív kirándulás a térség legnagyobb tavához, a festői szépségű Skadari-tóhoz. A területen Montenegró Albániával osztozik, ahol egyben megcsodálhatjuk Európa leggazdagabb madárrezervátumát is. Gasztronómiai ismeretünket egy ízletes ebéddel egybekötött hajókázáson gazdagítjuk, miközben gyönyörködhetünk a hajót körbeölelő varázslatos víztükörben és tájban. Részvételi díj: 25 EUR/fő.

6. nap: Hazautazás Mostaron keresztül:
A gazdag, késő reggeli után hazautazás, útközben számos fantasztikus látnivalóval. Megpihenünk a Neretva folyó mentén fekvő, tragikus sorsú városban, Mostar-ban. A jellegzetes, hangulatos muszlim utcákon sétálva elérjük a lenyűgöző újjáépített kőhidat, mely a kultúrákat kapcsolja össze Boszniában. Ez a történelmi jelentőségű híd Csontváry Kosztka Tivadart is megihlette. Ebéd hidegcsomagban.

7.nap: Hazaérkezés a kora reggeli órákban (05.00-06.00 között).Magunkról | Site Map | Kapcsolat
© 2007 Dent Tours Kft. - Minden jog fenntartva ! -