Site Map | Üzenet | Kapcsolat
Belföldi ajánlatok | Külföldi ajánlatok | Akcióország
Balaton | Budapest és környéke | Észak-Magyarország | Alföld és Tisza-tó | Dunántúl
Városnézés | Balaton | Wellness | Körutak | Tematikus utak

Szlovénia Velencével

small logo


Megosztás a Facebook-on
Szlovénia
Azonosító:A18
Szlogen:Szlovénia Velencével
Hely:Szlovénia
Program:Körút
Időpont:2017. szeptember 11. 7 nap/ 6 éj
Ár: 86 900 Ft/fő
Leírás:

A részvételi díj tartalmazza

Autóbuszos utazást, szállást reggelivel, magyar idegenvezetőt.

A részvételi díj nem tartalmazza:

Baleset-, betegség -, és poggyászbiztosítás díját (Classic: 3850 Ft/fő), útlemondási díjat (1,3%), foglalási díjat (1500 Ft/fő 12 év felett), üdülőhelyi díjat, fakultatív programokat és a belépőket.

Fakultatív programok (min 25 fő esetén):
Bohinj és Bledi tó: 30 EUR/felnőtt, gyermek 12 évig 23 EUR/fő

Hajókirándulás ebéddel és itallal: 35 EUR/felnőtt, gyermek 12 évig 25 EUR/fő
Velence: 40 EUR/felnőtt, gyermek 12 évig 30 EUR/fő
Fakultatív programok kedvezményes csomag, 3 kirándulásra:
105 EUR helyett csak 95 EUR/felnőtt, gyermek 12 évig 78 EUR helyet 70 EUR/fő!!

Belépők a helyszínen: kb. 85 EUR/felnőtt (tájékoztató jelegűek):

Ljubljana felvonó 2,2-4 EUR, Pletna 12-14 EUR, Bledi vár 8-10 EUR, Bledi sziget 6 EUR, Vintgar 4 EUR, Vaporeto 15-20 EUR, Lipica 15 EUR, Skocjan barlang 11-16 EUR

Bővebb információ:

Rövid ismertető:

Utazásunk során kipihenhetjük fáradalmainkat a tengerparton és közben megismerkedhetünk Szlovénia nevezetességeivel, tátnivalóival és városaival is. Barangolhatunk a Skocjan barlangban, csónakázhatunk a Bledi-tavon, gyönyörködhetünk a Vintgar szurdokban és a lipicai lovakban. Élményeinket Velencei kirándulással gazdagíthatjuk. Fedezzük fel együtt Szlovéniát!
Utazás: légkondicionált autóbusszal (WC, videó, italautomata) Nincs éjszakai utazás!
Szükséges útiokmány: 
érvényes személyigazolvány vagy útlevél.

Szállás: Izola - San Simon Resort ***/**** mely Izola központjától 800 m-re található, az aprókavicsos és lassan mélyülő strand mellett. Mindenki eldöntheti hogy 2* - 3* vagy 4* szeretne, lakni.
Ellátás (krt): 6 reggeli (svédasztalos), igény szerint svédasztalos vacsora.
Fel- és leszállási lehetőség: Budapest (Blaha Lujza tér és BAH-csomópont), Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa

Program:

1. nap: Maribor, Skocjan barlang
Indulás reggel 6.00 órakor Budapestről. A déli órákban megpihenünk a Dráva partján elterülő Mariborban, ahol rövid, frissítő sétát teszünk.  Ez Szlovénia második legnagyobb városa, mely 2012-ben megkapta az Európa Kulturális Fővárosa címét. Megismerkedhetünk a városka hangulatos utcáival, tereivel és impozáns hídjainak egyikéről fotózhatjuk a gyönyörű panorámát, látnivalóit is. Tovább utazva elérünk Szlovénia egyik kevésbé ismert, de annál szebb látványosságához, a Skocjan barlang-hoz. A Reka folyó által vájt, föld alatti hatalmas szikla szakadék az UNESCO világörökség része is. Kis utakon, járatokon és lépcsőkön haladva csodálhatjuk meg ezt az egyedi szépséget. Sétánkkal és a már meglévő élményeinkkel felfrissülve a tengerpart felé vesszük az irányt, érkezés Izolaba, szállás elfoglalás, vacsora.

2. nap: Strandolás, Izola, Piran, Portoroz
Délelőtt felkutatjuk Izola óvárosát, megismerkedünk a város mozgalmas múltjával, majd busszal meglátogatjuk a szlovén tengerpart gyöngyszemeit. Az első megállónk Piran városa, mely egy "nyitott múzeum” középkori építészeti emlékekekkel és gazdag kulturális örökséggel. Itt, ebben a kis kincsesdoboz -szerű városkában született Giuseppe Tartini olasz zeneszerző és hegedűművész a XVII. században. A Tartinijev tér az ő nevét viseli, mely lehagyhatatlan bármely pirani fényképről. Csak néhány kilométer és megérkezünk a „rózsák kikötőjébe”, Portoroz üdülővárosba. Itt mindenki kedve szerint sétálhat egyet vagy felfrissülhet a szép, kék Adriában, a Portorozi strandon. Délután visszatérünk Izolaba, ahol mindenki tovább fürdőzhet.

3. nap: Strandolás vagy fakultatív kirándulás: Bledi-tó és  Vintgár szurdok
Mesébe illő élmény csalogat az egész napos fakultatív autóbuszos kirándulásra, mely Szlovénia legszebb tájaira visz minket: első megállónk Szlovénia nyitott szurdoka, Vintgár. Egy kellemes séta alatt varázsol el minket a Radgona folyó a hegyek között vájt szurdokainak szépségével, lenyűgöző  meredek mélységeivel, és a sebesen rohanó folyóval a mélyben és a legmagasabb szlovén vízeséssel (belépő ellenében). Csak 4 km-re a Vintgartól található a szépséges Bledi-tó. Hogy az eddig elveszett energiánkat pótoljuk, mindenki vendégünk lesz egy híres bledi krémesre. Amig az izletes krémes olvad a szánkban, addig lehetőségünk lesz gyönyörködni a az egyedülálló Bledi tó szépségeiben. Majd két program közül választhatnak:  egy séta a tó partján vagy hajókázás a Pletna nevű kishajóval (külön térítés ellenében) a tó közepén található apró szigetre, ahol egy IX. századi templom áll kívánság haranggal (belépő ellenében látohatható). Aki szeretne, az még a Bled-i várba is felmehet (belépő ellenében). Visszaérkezés a szálláshelyre, vacsora. Részvételi díj: 30 EUR/felnőtt, gyermek 12 évig 23 EUR/fő.

4. nap: Pihenés vagy fakultatív hajókirándulás
Ezen a napon hajóra szállunk és meglátogatjuk a környező csodálatos, vadregényes öblöket és Koper városát, fürdünk egyet és mire elfáradunk, a legénység ebédet tálal nekünk itallal. Ez egy igazi lazítás az egész család számára, ne maradjon ki az élményből! Részvételi díj: 35 EUR/felnőtt, gyermek 12 évig 25 EUR/fő.

5. nap: Strandolás vagy fakultatív kirándulás: Velence
A világörökség egyik büszkeségét keressük fel az egész napos autóbuszos fakultatív kirándulásunk során. Reggeli után utazás Punta Sabbioni kikötőjébe, majd áthajózás Velencébe. Szabad program keretében egyénileg fedezzük fel a romantikus várost. Üljünk fel egy vaporetto-ra és utazzunk végig a festői Canale Grande-n és gyönyörködjünk a paloták szépségében! Ha kedvünk tartja, hajózzunk át a közeli Murano és Burano szigetekre, melyek világhírű üveggyártásukról és csipkekészítésükről ismertek. Késő délután visszautazás hajóval Punta Sabbioni-ba, majd onnan autóbusszal vissza a szállásunkra. Részvételi díj: 40 EUR/felnőtt, gyermek 12 évig 30 EUR/fő, mely tartalmazza buszos utazást Velencéig, de a vaporetto külön fizetendő.

6. nap: strandolás
Szabad nap, pihenés a varázslatos tengerparton vagy a közeli nyitott medencénél.

7. nap: Lipicei ménes és Ljubljana
Reggeli után búcsút intünk az Adriának és elindulunk Szlovénia festői karsztvidékén keresztül, hogy megálljunk egy zöld oázis felé, ahol még XVI században alapították a Lipicei ménest, mely a szlovén kulturális és örökség részeként egyarát csemege a lovakat kevésbé kedvelő vendégek számára is. Megnézzük a ménes gyönyörű lovait, megismerjük a lovarda történetét is. Tovább utazva elérünk az ország fővárosába, Ljubljana-ba, ahol barokk, reneszánsz és szecessziós épületek, gyönyörű hidak és parkok pompáznak. Ki-ki kedve szerint sétálgathat a látnivalók bűvöletében vagy meglátogathatja felvonóval a történelmi emlékeket rejtő, a városra letekintő, lenyűgöző Ljubljana-i várat. A program után irány Magyarország. Hazaérkezés az esti órákban.
Magunkról | Site Map | Kapcsolat
© 2007 Dent Tours Kft. - Minden jog fenntartva ! -