Site Map | Üzenet | Kapcsolat
Belföldi ajánlatok | Külföldi ajánlatok | Akcióország
Balaton | Budapest és környéke | Észak-Magyarország | Alföld és Tisza-tó | Dunántúl
Városnézés | Balaton | Wellness | Körutak | Tematikus utak

London - a királyi fôváros

small logo


Megosztás a Facebook-on
Anglia
Azonosító:A21
Szlogen:London - a királyi fôváros
Hely:Anglia
Program:Városlátogatás repülôvel
Időpont:2017. Szeptember 10, 15, 17, 20, 21, 23, 24, 26, 27, 28, 29, 30 4 nap/ 3 éj.
Ár: 49 900-tól Ft/fő
Leírás:

 London

London választható szállodák: Hotel King Solomon **+ / Hotel St Georgio ***

A részvételi díj tartalmazza: 

A repülőjegyet a Wizzair vagy a Ryanair menetrendszerinti járataira, szállást kétágyas szobában a választott kategóriájú hotelben, reggelis ellátást, személyenként 1 db. kézipoggyászt (Ryanair: 55x40x20 cm; Wizzair: 56x45x26 cm) Pótágy árak, és kiegészítő szolgáltatások árai megtalálhatók weboldalunkon!
A részvételi díj nem tartalmazza: Repülőtéri illeték (25 000 Ft/fő), útlemondási biztosítás, BBP biztosítás                                                                                                           

 

Bővebb információ:

 London a világ egyik legnépszerűbb, legmozgalmasabb városa; több, mint 29 millió látogatója van évente! Érthető, hiszen maga a múlt és a jelen ötvözete, hangulata semelyik másik városéhoz nem hasonlítható, békésen megfér itt egymás mellett a modern és ódon.A látványosságok megtekintésekor könnyedén érez hetjük magunkat egy rég elfeledett korban és engedjék is Londonnak, hogy kicsit elbűvölje Önöket. A Towert látva megborzonghatunk ismervén, mik történtek itt, mikről hallgatnak e komor falak. Majd egy kar nyújtásra az épülettől visszahuppanunk a jelenbe, az igen soknemzetiségűnek mondható mai Londonba, a kimért, mégis vibráló városba. Utazzunk az emeletes buszokkal, csodáljuk meg titkon a rendőrök jellegzetes egyenruháját, nézzük meg a Királyi Palotát az őrségváltással, és utazzunk az időben vissza a királyok és királynők korába. Az elkövetkezőkben szeretnénk segítséget nyújtani abban, hogy Ön is minél könnyebben mozogjon a városban!

 Közlekedés

London tömegközlekedése kiváló, metróval minden hova könnyedén el lehet jutni. A metrómegállókban vannak tér képek, melyek segítenek az eligazodásban. Amennyire bonyolultnak tűnik első pillantásra hálózata, annyira egyszerű megtalálni úti célunkat. Napi-, hétvégi-, illetve heti jegyet vehetünk, melyekkel bármikor bárhová utazhatunk, nem kell új jegyet érvényesíteni az átszállásoknál.
Annak ellenére, hogy szinte az összes látnivaló az első és második zónában található, győzödjünk meg róla, hogy a megfelelő zónába vettük-e a jegyünket, mert ha már utazunk, megváltoztatni nem lehet. Egy felnőtt menetjegy csúcsidőben Ł5,3, a hétvégi Ł6,4; a hét napos pedig Ł17 -ba kerül. Ezek a jegyek az első és a második zónába érvényesek, ha tovább szeretnénk utazni, minden megállóban kapunk információt.
Taxiként csak és kizárólag a nagy, hagyományos fekete taxikat használjuk, de csak akkor, ha nagyon fontos, mivel elég drágák.
 

Ajánljuk

Az úgymond "kötelező" látnivalókon, mint például a Tower of London, Big Ben, Parlament, Westminster Apátság és a július 31-től szeptember 26-ig látogatható Buckingham Palota mellett érdemes még meglátogatni a Covent Gardent, ahol jókat mulathatunk az "emberszobrokon", illetve a különböző illuzionistákon. Ezután mindenképpen sétáljunk el Leicester Square-re és a mögötte-körülötte lévő Sohóba, a kínai városrészbe. Ezen a környéken megannyi színház és mozi található, ha éppen szerencsénk van, egy film premierjébe is becsöppenhetünk.
Focirajongóként érdemes ellátogatni a városban megtalálható Arsenal, Chelsea, Tottenham és Fulham stadionok hoz. Ajánljuk gyermekeikkel utazóknak, hogy ott tartózkodásukkor látogassanak el Legoland Windsorba, ahol a felnőttek is újra gyermekekként élvezhetik az önfeledt szórakozást. A játékpark minden korosztály számára nyújt programot, gyakran élő koncertet, esetenként lovagi tornát is rendeznek, az estét pedig lézershowval zárják. A belépő gyermekeknek Ł22, felnőtteknek Ł24.

Vásárlás

Az üzletek hétközben általában este 7-ig vannak nyitva, nagy részük vasárnap is. A legtöbb üzlet a forgalmas Regent, Ox ford és a Bond Street-en található. A legjobb játéküzlet a Hamleys (Regent Street), a legelegánsabb áruház a Harrods (Knights bridge).
 
Étkezés

Angliában együnk angol módon! Könnyen megtaláljuk a városban mindenhol felbukkanó szendvicsbárokat, mint pl.Benji 's, ha csak gyorsan és olcsón szeretnénk harapni valamit. Ha valami meleg, különleges ételre vágyunk, akkor a kínai városrészben a helyünk, ahol már Ł3-Ł4-ért is jól tudunk lakni. A legjobbnak elismert kínai étterem a mindig zsúfolt Kong Kei (41 -43 Wardour Street), ne lepődjünk meg azon, ha meg kell osztanunk asztalunkat más turistákkal, a pincérekkel pedig a lehető legegyszerűbb angolsággal beszéljünk. "Breakfast All Day!" Nem szabad addig Londonból hazamenni, amíg nem ettünk egy igazán ki adós hagyományos angol reggelit, függetlenül a napszaktól. A legtöbb pubban pedig kipróbálhatjuk az igencsak népszerű "fish 'n 'chips "--et, illetve egy finom "roast dinner "-t.
A pubok reggeltől este 11-ig tartanak nyitva, az utolsó körre a felhívást egy kolomppal jelzik.Magunkról | Site Map | Kapcsolat
© 2007 Dent Tours Kft. - Minden jog fenntartva ! -