Site Map | Üzenet | Kapcsolat
Belföldi ajánlatok | Külföldi ajánlatok | Akcióország
Balaton | Budapest és környéke | Észak-Magyarország | Alföld és Tisza-tó | Dunántúl
Városnézés | Balaton | Wellness | Körutak | Tematikus utak

Lourdes

small logo


Megosztás a Facebook-on
Franciaország
Azonosító:A29
Szlogen:Lourdes
Hely:Franciaország
Program:Körút
Időpont:2017. október 10. 5 éj
Ár: 129 900 Ft/fő
Leírás:
Utazás: autóbusszal Szállás: **/***szállodák Ellátás: reggeli

Részvételi díj: 129.900,-Ft/fő  Félpanzió (4 vacsora): 19.000,-Ft/fő Egyágyas felár: 30.000,-Ft/fő  
Biztosítás: 3.300,-Ft/fő  Sztornó biztosítás: 1,5%
Tájékoztató a helyszínen fizetendő költségekről:
feltöltés alatt

Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pu., Koronaőr köz 05:00
Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km  05:50
Balatonakarattya-Lukoil  06:15
Siófok-Szekszárdi lehajtó -pálya melletti TESCO 06:30
Balatonlelle-Marche 07:05
Nagykanizsa-TESCO parkoló 07:50
Bővebb információ:
Program
1.nap: Budapest-Padova-Ligúr tengerpart
Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről. Folyamatos utazás Szlovénián keresztül Olaszországba. Kora délután érkezés Veneto tartomány egyik legszebb városába. Látogatás a szegények védőszentjének, Szent Antalnak a városában. Séta a Brenta folyó mentén fekvő Padovában, ahol a Prato della Valle szoborpark, az Il Santo (Szent Antal Bazilika), az Egyetem épülete és a Piazza delle Erbe e Frutta lesznek legfontosabb látnivalóink. Városnézésünk után folyamatos utazás rövid pihenőkkel a Ligúr tengerpart közelében található szállásra. (A mai napon a szállodában nincs vacsora!)
2. nap: Monaco-Nizza-Marseille
Reggeli után egy kis betekintést kapunk Provence szépségeiből. Első megállónk Monaco hercegsége egy kis városállam, a világ második legkisebb országa, amely Franciaország és a Földközi-tenger közé ékelődik a francia Riviérán. Rövid városnézés Monaco városában, ahol a Grimaldi család már több, mint 700 éve uralkodik. Folytatjuk utazásunkat a Côte d'Azur fővárosába mely a fények, a színek és az ízek városa is egyben. Autóbuszos városnézés Nizza-ban: kikötő, vár domb, Angol sétány, orosz templom, majd továbbutazás. Mai utolsó programunk Marseilles, Franciaország második legnagyobb városa és legnagyobb kikötője. Utazásunk során megismerjük a híres börtönszigeten fekvő If várának történetét is, ahol Alexandre Dumas regénye szerint Edmond Dantès, a későbbi Monte Cristo grófja raboskodott. Látogatásunkat a város felett fekvő neobizánci bazilika , a Notre Dame de la Garde székesegyház megtekintésével kezdjük, ahonnan a városra nyíló panorámát is megcsodálhatjuk, majd séta a régi kikötőben és utazás a Montpellier környéki szállásra. 
3. nap: Montpellier-Béziers-Lourdes
Városnézés Languedoc-Roussillon régió központjában, Montpellier városában. Séta a legfontosabb látnivalók érintésével Place de la Comédie, óváros, Cathédrale St-Pierre, majd utazás Béziers városába. Az Orb folyó mentén magasodó dombra épült belváros a XIII. században az albigens eretnekség jelentős központja és egyben az ellenük indított keresztes hadjárat egyik legnagyobb tragédiájának színhelye volt. Városnézés majd utazás a Lourdes közeli szállásra. Esti érkezés a szállodába. 
4. nap: Lourdes
Egész napos városnézés Lourdes-ban: bazilikák, barlang, Lourdes-i vár. A vár a főképp Spanyolországba vezető kereskedelmi útvonalak és a helyi lakosság védelmét látta el évszázadokon át. Egy legenda szerint Nagy Károly a VIII század végén, mennyei segítséggel itt aratott győzelmet a mórok felett. A várban ma a Pireneusok vidékének falusi és pásztor életét bemutató néprajzi múzeum tekinthető meg. Délután a Pireneusokra nyíló legszebb panorámát csodálhatjuk meg a Pic du Jer csúcsáról. 100 esztendős sikló viszi fel a látogatót a közel 1000 m-es hegycsúcsra, ahonnan 360o-os csodálatos panoráma nyílik Lourdes-ra, Pau városára és a Pireneusok vonulataira. 
5. nap: Lourdes-Milánó
Reggeli a szállodában majd folyamatos utazás rövid pihenőkkel a Milánó közeli szállásra. 
6. nap: Certosa di Pavia-Budapest 
Rövid megálló Európa egyik legszebb kolostoránál, majd hazautazás. Érkezés az éjféli órákban Budapestre.

Magunkról | Site Map | Kapcsolat
© 2007 Dent Tours Kft. - Minden jog fenntartva ! -