Site Map | Üzenet | Kapcsolat
Belföldi ajánlatok | Külföldi ajánlatok | Akcióország
Balaton | Budapest és környéke | Észak-Magyarország | Alföld és Tisza-tó | Dunántúl
Városnézés | Balaton | Wellness | Körutak | Tematikus utak

Bajor kastélyok

small logo


Megosztás a Facebook-on
Bajoroszág
Azonosító:A36
Szlogen:Bajor kastélyok
Hely:Bajoroszág
Program:Körút
Időpont:2017. szeptember 7. október 20. 4 nap/ 3 éj
Ár: 59 900 Ft/fő
Leírás:

Utazás: autóbusszal
Szállás:

1 éjszaka Salzburg környékén panzióban, 2 éjszaka a kastélyok környékén, 3*-os szállodában, 2-3 ágyas saját fürdőszobás szobákban

Ellátás:

reggeli

Az ár tartalmazza

Utazás autóbusszal, 3 éj szállás, reggeli ellátás, idegenvezetés.

Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető díját tartalmazza.
Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

Az ár nem tartalmazza

Útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, programok költségei

Fakultatív vacsora:
kb. 16 Euro/fő/alkalom (helyszínen fizetendő)

Várható  költségek:
VOX készülék (városnézéshez) 1.600 Ft/fő
Sasfészek: kb. 23 Euro/fő (belépő, lift, helyi buszktg.)
Herrenchiemsee: kb. 15 Euro/fő (hajójegy, belépőjegy a kastélyba)
Hohenschwangau + Neuschwanstein: kb. 25 Euro/fő
Linderhof: kb. 10 Euro/fő
Ettal-i kolostor: kb. 10 Euro/fő

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség)

Idegenforgalmi adó:
1,6 Euro/fő/éj (helyszínen fizetendő)

Bővebb információ:

Részletes programajánlat

1. nap:

Indulás 06.00-kor Budapestről, a Hősök teréről, a Műcsarnok mögötti parkolóból. Folyamatos utazás Salzburgig, útközben rövid pihenőkkel. Délután városnézés Salzburgban,– az érkezés függvényében az alábbi nevezetességeket tekintjük meg: Mirabell kastély, Mozarteum, Mozart szülőháza, a barokk óváros a dómmal, Mirabell tér. A városnézés után szabadprogram. Este szállásfoglalás Salzburg környékén. Fakultatív vacsora: kb. 16 Euro/fő.

2. nap:

Reggeli után látogatás a Sasfészekhez, Hitler egykori búvóhelyéhez. Berchtesgadeni programunk során az 1835 méter magas Kehlstein hegyre érkezünk felvonóval. A Sasfészek megtekintése mellett jó idő esetén a gyönyörű panorámában lehet részünk. A program az időjárás függvénye, rossz idő esetén elutazás a Königsee-hez.
A márciusi és áprilisi indulások esetén a 2. napi délelőtti program mindenképpen elutazás a Königseehez, mert ilyenkor a Sasfészek nem látogatható!
Délután elutazás a Chiemsee-hez, ahol elhajózunk II. Lajos romantikus kastélyához: a Herrenchiemsee-hez. A kastély tükörterme a Versailles-i palota mintájára épült, szépségében túlszárnyalva azt. Az épület megtekintése során bepillantást nyerhetünk a kastély építészet technikájába. A kastély megtekintése után Oberammergauba látogatunk. A gyönyörű festett házak és az Alpok festői látványa a település nevezetességei. Napunk utolsó állomásaként a szállás elfoglalása a kastélyok környékén. Fakultatív vacsora: kb. 16 Euro/fő.

3. nap:


Reggeli után továbbutazás a romantika világába: elsőként kirándulás Hohenschwangauba, ahol II. Lajos nevelkedett és innen ellenőrizte a neuschwansteini kastély építésének munkálatait. Majd a „mesekastély" következik, Neuschwanstein, melyet a kastélyok kastélyának vagy az építészet és álom keverékének neveznek. A csupa torony és bástya épületegyüttes egy magányos szirtfokon áll, egy alpesi tó közelében. A két kastély pontosan szemben áll egymással, ezért mindkettőből csodás kilátás nyílik a másikra. A pompásan berendezett belső termek meglátogatása után Ettalba látogatunk. Az ettali bencés kolostor építését még IV. Lajos német-római császár rendelte el. Az első gót stílusú része 1330 és 1370 között épült meg. Később fokozatosan bővítették, majd egyre inkább barokk stílusú lett. Napjainkban több mint 50 szerzetes él itt. Fakultatív program keretében lehetőség nyílik a kolostor és az apátság megtekintésére, amikor is betekintést nyerhetünk a szerzetesek életébe, valamint bemutatásra kerül az általuk készített likőr és sör is. A program után faklutatív vacsora a Ettalban: kb. 16 Euro/fő. Szállás ugyanott, ahol az előző éjjel.


4. nap:

Reggeli után utunk a neorokokó Linderhofba vezet, II. Lajos egyetlen befejezett kastélyához, mely a versailles-i Kis-Trianon palota mintájára épült. Dél körül hazaindulás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.


Magunkról | Site Map | Kapcsolat
© 2007 Dent Tours Kft. - Minden jog fenntartva ! -