Site Map | Üzenet | Kapcsolat
Belföldi ajánlatok | Külföldi ajánlatok | Akcióország
Balaton | Budapest és környéke | Észak-Magyarország | Alföld és Tisza-tó | Dunántúl
Városnézés | Balaton | Wellness | Körutak | Tematikus utak

Korzika: a szépség szigete

small logo


Megosztás a Facebook-on
Korzika Toszkána
Azonosító:A40
Szlogen:Korzika: a szépség szigete
Hely:Korzika Toszkána
Program:Körút
Időpont:2017. szeptember 19. 7 éj
Ár: 169 900 Ft/fő
Leírás:

Részvételi díj tartalmazza:

Utazás: autóbusszal  Szállás: *** szálloda Ellátás: reggeli

Külön fizetendő:

Félpanzió: 48.900,-Ft/fő; Egyágyas felár: 45.500,-Ft/fő
Biztosítás: 4.400,-Ft/fő; Sztornó biztosítás: 1.5%

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:

Corte / kisvonat: 7 EUR
Ajaccio-Porto-Filitosa fak. kirándulás: 25 EUR
Ajaccio/Napóleon szülőháza: 7 EUR
Filitosa/régészeti lelőhely: 7 EUR
Bavella hágó – Castellu – Bonifacio – Sartene fak. kirándulás: 20 EUR
Bonifacio / 1 órás hajókázás: kb. 18 €
Bonifacio / kisvonat: 7 €
Scandola-Girolata fak. hajókirándulás: 60 EUR
Kompjegy: 2x30 EUR

Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő!

Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video, vagy DVD; büfé.
Indulás: Budapest, Déli pályaudvar, Koronaőr köz

Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pu. Koronaőr köz:05:30

Szállás: Az elhelyezés 3* hotelben Propriano-ban történik. Teraszos, légkondícionált, fürdőszobás szobában, ami Sat TV-vel, telefonnal, hajszárítóval van felszerelve.

A hotel lépcsőn megközelíthető saját strandrésszel rendelkezik.

Bővebb információ:

Program

1. nap: Budapest-Montecatini Terme
Elutazás a kora reggeli órákban. Esti érkezés a Montecatini-ben található szállásra.


2. nap: Corte - Propriano
Reggel áthajózás Livornó kikötőjéből Korzikára. (Kompjegy: 30 EUR) Utunkat dél felé vesszük. A hegytetőre épült Corte-t, az egykori fővárost látogatjuk meg. Már a 9. században lakott volt, majd a 15. században Vincentello d'Istria, alkirály építtette meg a sasfészket. A fellegvár már messziről szembe tűnik, ahova lépcsős, szűk utcácskákon jutunk fel, majd az itteni kilátóból gyönyörű panoráma tárul elénk. A város korzika nemzeti hőse, Paoli által vívott függetlenedési harcokban is jelentős szerepet játszott. Még ma is a hazafias szerveztek központjának tartják. Szállás elfoglalása Propriano környékén.

3. nap: Ajaccio-Porto-Filitosa
Szabad program, fürdőzés vagy egész napos fakultatív kirándulás. A híres francia császár, Napóleon szülővárosába látogatunk el, sétánk alkalmával megtekintjük a szülőházát, a katedrálist, ahol megkeresztelték, emlékművét és a fellegvárat. Innen gyönyörű panoráma úton, Les Calanches hatalmas gránitsziklái között a D81-en haladunk tovább Porto felé, aminek az öblét felvették az Unesco világörökségi listára, olyan egyedülálló a tenger és a hegyek látványa, kikötőjét pedig egy jellegzetes genovai őrtorony védi. A nap végén Taravo völgye felett elterülő Filitosa régészeti parkba látogatunk el, ahol a mediterrán térség egyik legrejtélyesebb megalitikus emléke található. Este visszaérkezés a szállásra. (Ár: 25 EUR) 

4. nap: Col de Bavella hágó – Castellu d’Arraghju – Bonifacio – Sartene
Szabad program, fürdőzés vagy egész napos fakultatív kirándulás. Reggeli után csodás hegyi panoráma úton haladunk, majd megcsodáljuk a sziget legszebb hágóját, a Col de Bavella-t. Utána a torre kultúrát képviselő legjobb állapotban fennmaradt erődítmény megtekintése, Castellu d'Arraghju következik. Ezután délnek megyünk, a tenger feletti mészkősziklákra épült Bonifacio városa páratlan látványt nyújt (Citadella, genovai kapu), fakultatív 1 órás sétahajózási lehetőség a fehér sziklák mentén a tengeri barlangok, kis öblök felfedezésére. A nap végén ellátogatunk Sartene-be - séta a meredek hegyoldalra épült óváros zegzugos utcáin. Majd utazás vissza a szállásra. (Ár: 20 EUR)

5. nap: Scandola-Girolata-Porto-Piana
Szabad program, fürdőzés vagy egész napos fakultatív hajókirándulás. Porticcio kikötőjéből a nyugati part mentén hajókázva eljutunk a világörökségi Scandola Nemzeti Parkba. Fantasztikus vörösszínű sziklaformációi és barlangjai, amiket a természet erői formáltak, csak a vízről tekinthetők meg. Kikötünk Girolata-nál, a kis falu sajátossága, hogy csak gyalogosan vagy hajóval közelíthető meg, és tagja a világ legszebb öblei exkluzív klubjának. Szabadidő fürdési, ebédelési lehetőséggel, majd folytatjuk a hajózást Calanche de Piana szikláit és Capo Rosso parti barlangjait csodálva. Esti érkezés vissza a szállásra.  (Ár: 60 EUR)

6. nap: Propriano
Szabadidő, fürdési lehetőség Propriano szép, homokos strandjai egyikén vagy az élénk kikötőváros felfedezése egyénileg. 

7. nap: Bastia-Montecatini Terme
Reggeli után indulunk a sziget legnagyobb városába, Bastia-ba. Rövid városnézés Észak-Korzika különleges fekvésű, hangulatos fővárosában, ahol szinte mindig pezseg az élet: az Óváros, a Citadella, a Napoleon szobor és a Régi Kikötő megtekintése. Majd behajózás kora délután Bastia kikötőjébe, átkompolás Livorno-ba. (Kompjegy: 30 EUR) Szállás Montecatini Terme városában.

8. nap: Montecatini Terme-Budapest
Utazás haza rövid pihenőkkel. Érkezés a késő esti órákban.


Magunkról | Site Map | Kapcsolat
© 2007 Dent Tours Kft. - Minden jog fenntartva ! -