Site Map | Üzenet | Kapcsolat
Belföldi ajánlatok | Külföldi ajánlatok | Akcióország
Balaton | Budapest és környéke | Észak-Magyarország | Alföld és Tisza-tó | Dunántúl
Városnézés | Balaton | Wellness | Körutak | Tematikus utak

Wellness Harkányban

small logo


Megosztás a Facebook-on
Magyarország
Azonosító:AB16
Szlogen: Wellness Harkányban
Hely:Magyarország
Program:Kikapcsolódás
Időpont:2017.08.01.-10.31.
Ár: 29.800tol Ft/fő
Leírás:

Harkány
Dráva Hotel **** Pihenő napok csomagajánlata:

2 éj szállás egyéni beállítású hőmérséklet- és légkondicionáló szabályzóval felszerelt szobában
bőséges svédasztalos reggeli
félpanziós vacsora
wellness részleg korlátlan használata (finn szauna, infrakabin, gőzkabin,só - pezsgőfürdő, belső wellness medence, fitnesz terem ésnapozóterasz)
Szabadidős szolgáltatások térítésmentes használata: szabadtéri játszótér, asztali tenisz
fürdőköntös használata
szobánként egy parkolóhely
ingyenes korlátlan szélessávú Internet csatlakozási lehetőség az egész épületben
ÁFA

Bővebb információ:

Gyógyvíz

Harkány 13,5 hektáros ősparkjában a több százéves fák és a Zsolnay féle eozinos szökőkutak között található a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő, ami Közép Európa egyik leghíresebb fürdőhelye.
A fürdőhöz közel találhatjuk még a Zsigmondy Vilmos Gyógyfürdőkórházat, amelyek együttesen az elmúlt 50 évben több tízezer beteg gyógyulását, tünetmentessé válását tették lehetővé. Az Európában egyedülálló gyógyvizet, mely 50-70 méteres mélységből, átlagosan 62 oC hőmérséklettel tör a felszínre, az 1800-as években fedezték fel, amikor a lápos terület lecsapolása során meggyógyultak a mesteremberek köszvényes, reumás lábai. A hasznosítása hamarosan megkezdődött, ezt pedig a tudományos vizsgálatok követték, melyek során bebizonyosodott, hogy a forrásból feltörő víz hatása nagyban hasonlít a holttengeriéhez, ezenfelül nagymennyiségű ásványi anyagot is tartalmaz, literenként több mint 1.000 mg-ot.

Az ionokban gazdag termálvízben nagymennyiségű oldott karbonyl szulfid és kén található (gáznemű és vízben oldott hal), amelyek a magas hőmérsékletű vízben görcsoldó, izomlazító hatásúak. A karbon sulfid a kifolyó vízben, nyomás alól felszabadulva azonnal bomlani kezd, átalakul kénhidrogén-gázzá, amely jellegzetes szagát adja. A víz belélegezve és bőrön át könnyen felszívódik az emberi testben és hatékonyan csökkenti a gyulladást, gyorsítja a sejtek regenerálódását és a gyulladt területek öntisztulását is. Felszívódása 150-szeres a négy vegyértékű kénvegyületekkel (szulfátokkal) szemben.

Ezek a hatóanyagok képesek meggyógyítani illetve tünetmentesíteni a legtöbb mozgásszervi-, reumatikus- és ízületi betegséget. Ám Harkány gyógyító ereje nem csak erre képes. A psoriasis, azaz a pikkelysömör tüneteit is képes hatékonyan, hosszútávon csökkenteni, ez a tulajdonsága pedig nemzetközi szinten elismert. Ez azért fontos mert mindezidáig nem találtak gyógyírt a bőrbetegségre, kezelése ideiglenesen lehetséges, állandó visszatérésével megkeseríti meg a páciensek életét, viszont a gyógyvíz tartósan képes megszűntetni a tüneteket.

A gyógyvíz ezen kiemelkedő és ritka tulajdonsága mellett még egy speciális területen is bebizonyosodott a pozitív hatása. Ez a terület pedig a nőgyógyászati problémák területe, amelyen belül a termálvíz képes gyógyítani a meddőséget, a medence gyulladások okozta zavarokat és más egyéb problémákat is. Itt külön intimitással kezelik a pácienseket nyugodt, személyre szabott megoldásokkal. A Gyógyfürdőkórház professzionális orvosai által felügyelt speciális szolgáltatások és kezelések az év mindennapján elérhetőek, naponta pedig több mint 800 beteget tudnak kezelni.


Magunkról | Site Map | Kapcsolat
© 2007 Dent Tours Kft. - Minden jog fenntartva ! -