Site Map | Üzenet | Kapcsolat
Belföldi ajánlatok | Külföldi ajánlatok | Akcióország
Balaton | Budapest és környéke | Észak-Magyarország | Alföld és Tisza-tó | Dunántúl
Városnézés | Balaton | Wellness | Körutak | Tematikus utak

Körutazások

small logo

Bár honlapunkat folyamatosan frissítjük, a kínálat bősége és az információk gyors áramlása miatt lehetetlen minden akciós ajánlattal  naprakész lenni.

Honlapunkon csak ízelítőt talál a több mint 100 partnerünk gazdag ajánlatából, konkrét kívánságával kérjük keresse fel irodánkat, ahol  munkatársaink készséggel  állnak rendelkezésére vagy kérjen írásban ajánlatot.

…és még valami: ha bárhol lát, olvas vagy hall valamilyen szuper akciót, keresse fel irodánkat, mert  biztosan foglalható nálunk is vagy talán még jobbat is talál  tarsolyunkban.


A csodálatos Örményország és Grúzia


Utazás azonosító: PRO-722


Rövid leírás:
A Kaukázus ékköve, Jereván Ókeresztény templomok és kolostorok Sztálin szülővárosa – Gori Ismerkedés az örmény és grúz gasztronómiávaL


Program:

1. NAP: BUDAPEST – JEREVÁN

Repülés átszállással Jerevánba. Érkezés éjfél körül, ezt követően elfoglaljuk a szállásunkat (2 éj). A késői érkezés miatt ezen a napon nincs vacsora.

2. NAP: JEREVÁN – MATENADARAN – CASCADE – ARARAT

Reggeli után a napot Jerevánnak szenteljük. A kirándulást a főváros szívével, a Köztársaság térrel kezdjük. Itt található a Történelmi Múzeum, illetve az esti zenés játékairól híres Hraparak szökőkút is. Ellátogatunk a világ egyik leggazdagabb ókori kéziratgyűjteményébe, a Matenadaranba. A tárlat megtekintése után a Cascade parkja felé vesszük az irányt, melynek szépségét gyönyörű virágoskertek, modern művészeti alkotások emelik. A tetejéről pedig a városra nyílik csodás panoráma. A nap további látványosságai: Operaház, Parlament, Szent Gergely katedrális, Tsitsernakaberd emlékpark. Befejezésül az Ararát Konyakgyárat keressük fel ahol azontúl, hogy bemutatják nekünk az ital készítésének fázisait, egy kellemes kóstolón is részt veszünk. Vacsora egy tradicionális étteremben.

3. NAP: KHOR VIRAP – NORAVANK – KARAHUNJ

Reggeli után az ország déli része felé utazunk. Első állomásunk egy jelentős keresztény helyszín, a Khor Virap. Jelentése: „mély lyuk”. A kolostor a nevét 6 méter mély börtönéről kapta, ahová az akkori uralkodó Szent Gergelyt záratta be. Következő állomásunk a XIII. századi Noravank, mely egy főtemplomból és egy sírtemplomból áll. A templomokat körülvevő szokatlanul vöröses színezetű sziklák különleges látványt nyújtanak. Mai utolsó látnivalónk a Sziszián városa mellett található Karahunj, az „örmény Stonehenge”, ami a világ feltételezett legősibb csillagvizsgálója. Éjszakára Gorisban szállunk meg.

4. NAP: TATEV ÉS SZÁRNYAI – JERMUK – ARENI

Reggeli után első állomásunk a Tatev kolostor lesz. Megközelítéséhez igénybe vesszük a „szárnyait” is, mely a Guinness rekordok könyve szerint a világ leghosszabb drótkötélpályás felvonója. A lélegzetelállító panorámán és a kolostor meghitt szépségén kívül a hely története is figyelemre méltó. A XIV. – XV. században a teológiai vonatkozáson túl az épület oktatási központként is működött. Délután visszaindulunk Jereván felé. Útközben megtekintjük Jermuk gyógyvizű forrását, illetve Areni borászatát. Kuriózumnak számítanak a citromból, barackból, gránátalmából készült borkülönlegességek. Az éjszakát Jerevánban töltjük (2 éj).

5. NAP: GARNI – GEGHARD – ECHMIADZIN

Reggeli után a napunkat az ország egyetlen máig fennmaradt hellenisztikus templomával, a Garnival kezdjük. Innen nem messze, 1700 méter magasságban épült a Geghard sziklatemplom. A beáramló természetes fények lenyűgöző hangulatán túl a hely varázsát emeli a templom belsejében csörgedező kis patak. A sziklatemplom 2000-ben felkerült az UNESCO világörökségek listájára. Ezt követően lehetőségünk lesz megtekinteni, hogyan készül a tradicionális örmény kenyér, a lavash, illetve kedvünk szerint részt vehetünk az elkészítésében. Délután ellátogatunk Echmiadzinba. Itt található a világ egyik legrégebbi keresztény temploma, mely UNESCO Világörökségi helyszín, csak úgy mint a nap utolsó látványossága, a Zvartnots katedrális maradványai. A gyönyörű állapotban fennmaradt oszlopokon, épületrészeken túl a hely különlegessége, hogy vélhetően egy olyan épület romjaira épült rá, melynek maradványai még urartui időkből származnak.

6. NAP: SZEVÁN-TÓ – HAGHPAT – TBILISZI

Reggeli után kelet felé utazunk. Itt sokkal zöldebb, Svájcra emlékeztető természeti környezet fogadja a látogatókat. Nem véletlen, hogy ezt az országrészt „örmény Svájc”-ként is emlegetik. A Szeván-tó felé vesszük az irányt. A Balatonnál valamivel nagyobb tó területén az 1900 méteres tengerszintfeletti magasság miatt a nyári „strandszezon” mindössze néhány hétre korlátozódik. Az ország számunkra utolsó látványossága a X-XIII. század között épült Haghpat kolostor, mely az UNESCO Világörökség Listáján is szerepel. Majd Grúzia felé vesszük az irányt. Tbiliszibe érkezve fakultatív séta a belvárosban. Este a szálláshely elfoglalása és vacsora. (3 éj).

7. NAP: TBILISZI

Ezen a napon a grúz fővárossal, Tbiliszivel ismerkedünk. A III. századból való Narikala erőd, a Jumah mecset, ókeresztény templomok, és a futurisztikus küllemű Béke híd a város építészeti, kulturális és vallási sokszínűségéről tesznek tanúbizonyságot. Megtekintjük a Kura folyó partján, a szikla tetejére épített gyönyörű keresztkupolás Metekhi templomot. Innen nem messze, az Európa parkból indul a felvonó, ami a folyó felett átrepülve az erődhöz juttat fel minket. Itt megcsodálhatjuk a Grúzia anyja emlékművet, illetve a város panorámáját. A Szentháromság katedrális a város látképének szintén ikonikus része. Tbiliszi másik központi része a Rusztaveli Avenue, ami tulajdonképpen a város „Andrássy útja”.

8. NAP: ANANURI – KAZBEGI – GERGETI

A mai napon mindenki eldöntheti, hogy tart egy pihenőnapot a városban, vagy eljön velünk felderíteni az ország északi részét. Reggel először Ananuriba indulunk, ahol az Aragvi folyó mentén épült 17. századi kastélykomplexumot tekintjük meg. Utunkat a Kaukázus egyik gyöngyszeme, a Gergeti Szentháromságtemplom felé a történelmi grúz hadiúton haladva folytatjuk. A 2170 méter magasan épült templom meghitt hangulatát az ámulatba ejtő természeti szépségek, az elképesztő magaslatok emelik. Fakultatív egész napos kirándulás: 25.000,- Ft.

9. NAP: MTSKHETA – GORI – KUTAISZI

Reggeli után elhagyjuk Tbiliszit és Mtskheta – Grúzia ősi városa –, felé vesszük az irányt. A közel háromezer éves város 1994 óta az UNESCO Világörökség része. Utunkat Sztálin szülővárosa, Gori felé folytatjuk. Itt a Sztálin múzeumban lehetőségünk lesz megtekinteni Sztálin szülőházát. A múzeum másik érdekessége a híres páncélvagon, amivel Sztálin utazott többek között Teheránba, Jaltába és Potsdamba. Gori másik látványossága a sziklás dombon található erőd, amin bár a történelem nyomát hagyta, mégis büszkén magasodik a város fölé. Az éjszakát Kutaisziben töltjük.

10. NAP: KUTAISI – BUDAPEST

Várhatóan hajnalban indulás a repülőtérre, majd utazás közvetlen járattal Budapestre. Érkezés a reggeli órákban.

Az ár a belépőjegyeket tartalmazza, de a helyi borravalókat nem!

A színvonalasabb szolgáltatás érdekében a csoport létszámát 20 főben maximáljuk.Városok: Jereván (Örményország), Jermuk (Örményország), Garni (Örményország), Echmiadzin (Örményország), Dilijan (Örményország), Haghpat (Örményország), Tibliszi (Grúzia), Gori (Grúzia), Kutaisi (Grúzia), Egzotikus (Marketing),
A fényűző Nizza és Monaco


Utazás azonosító: PRO-702


Rövid leírás:
Repülővel a francia Riviérára Monaco a milliomosok városa Fürdőzés vagy múzeumlátogatás Nizzában Egész napos kirándulás a környék látványosságaihoz


Program:

1. NAP: BUDAPEST – NIZZA

Repülés Budapest – Nizza útvonalon. Várható érkezés a reggeli órákban. Leszállásunk után a szállodába megyünk. Szállodánk a reptér közelében fekszik, közvetlenül előtte buszmegálló, ahonnan könnyen be lehet jutni a városközpontba. Bőröndjeinket elhelyezzük a csomagszobában, mert várhatóan 14 órától tudjuk elfoglalni a szobáinkat. A csomagok elhelyezése után helyi busszal bemegyünk Nizza központjába, ahol gyalogos városnézés. Nizza látnivalóit mutatja be az idegenvezető: piac, mely a kikötő közelében található, Messena tér, óváros, majd az e fölé magasodó kilátó, ahonnan szép rálátás van a városra és a tengerparti öbölre. Ezt követően, a kikötőben megtekintjük a szép jachtokat… Szabadprogram, majd a délutáni órákban jövünk vissza szállodánkhoz és foglaljuk el szobáinkat. A szálláson nincs 3 ágyas elhelyezési lehetőség. A nap hátralévő részében szabadprogram, pihenés. Vacsorázási lehetőség a szállodában vagy a környéken. Aki a szállodában szeretne vacsorázni, (akár 1–2 napon is) annak segít az idegenvezető. (Azért nem tettünk bele szállodai vacsorát a programba, mert Nizza egyik különlegessége a sok hangulatos, teraszos étterem, vendéglő. Így lesz lehetőség ezek kipróbálására.)

2. NAP: NIZZA

Egésznap szabadprogram, pihenés a nizzai tengerparton. A szállodától a tengerpart fürdésre alkalmas része, kb. 300 m-re van. A nizzai tengerpart fehér kavicsos. Az ingyenes szabadstrandok és fizetős, nyugágyas privát strandszakaszok váltogatják egymást. Ha a kultúra iránt érdeklődnek, akkor Nizza több múzeuma közül választhatnak, vagy a belvárosban sétálva, elvegyülve a turisták és a helyiek forgatagában magukba szívhatják az egyedülálló város hangulatát.

3. NAP: NIZZA – CANNES – GRASSE – VERDON-KANYON – NIZZA (330 km)

Szabadprogram Nizzában ill. ezen a napon szervezünk egy fakultatív buszos programot, mely során bemutatjuk a környék látványosságait. Ha jön a fakultatív programra, akkor a reggeli indulás után először Cannesban a filmfesztiválok városában állunk meg, ahol forgolódás, nézelődés. Ezt követően a híres francia illatszergyártás központjában, Grasse-ban múzeum és parfümgyár látogatás. A kirándulás folytatásaként, egy különleges természeti képződményt, a Verdon-kanyont keressük fel. A folyó mély szakadékot vájt a sziklába. Káprázatos a panoráma a kilátóból. Több mint 400 m mély szurdokban alattunk kanyarog a folyó. Délutáni órákban érkezünk vissza szállodánkhoz. Fakultatív: Cannes – Verdon-kanyon kirándulás: 50 €.

4. NAP: NIZZA – MONACO – NIZZA (45 km)

Reggeli után kirándulás Monacóba, a fény és pompa csodálatos városába. Vonattal indulunk a monacói programunkra (vonatjegy a helyszínen fizetendő, kb. 11 €). Megtekintünk több kertet, parkot melyekben kaktuszok és mediterrán növények találhatóak. Lifttel felmegyünk Monaco központjába, ahol felkeressük a Nagyhercegi palotát. Ezt belülről is megtekintjük. A palota előtt van az őrségváltás. Innen mesés a rálátás Monacóra és Monte-Carlora. Átsétálunk a katedrálisba, ahol a hercegi család több tagjának sírja is megtalálható. A híres színésznőből lett hercegnő Grace Kelly is ültettet virágokat abba a kertbe, melyen áthaladva érjük el az Oceanográfiai múzeumot. A monacói szikláról lesétálunk és megtekintjük a világ talán legszebb jachtokkal díszített kikötőjét. Sétálunk a Forma 1 versenypálya szakaszon, miközben felmegyünk Monte-Carlóba, a Casinóhoz. Megfelelő öltözet esetén be lehet menni (belépő) a Casinoba is, illetve a mellette lévő (ingyenes) játékterembe. Belépés feltétele betöltött 18. év. Estére érkezünk vissza nizzai szállodánkba.

5. NAP: NIZZA – BUDAPEST

Reggeli után átsétálunk a közeli repülőtérre. Várhatóan a délelőtti órákban indul repülőnk. Budapestre érkezés a menetrend függvényében előreláthatólag a déli órákban.Városok: Nizza (Franciaország), Cannes (Franciaország), Grasse (Franciaország), Verdon (Franciaország),
A lovagok szigete - Málta


Utazás azonosító: PRO-531


Rövid leírás:
Középkori, jó állapotban megmaradt városok Pihenés, vagy választható fakultatív programok Elhelyezés; igény szerint ***+-os hotelben Lovagkori hangulat, mesés épületek


Program:

1. NAP: BUDAPEST – VALLETTA – SLIEMA

Menetrend függvényében, várhatóan a délelőtti órákban utazás Máltára. Transzfer a választott szállodába, majd pihenés, szabadprogram (5 éj). A választható szállások: Hotel Diplomat***+. Sliema tengerparti útján helyezkedik el. Szobái légkondicionáltak, TV, széf, hajszárító is rendelkezésre áll. A szálloda tetején kis medence található. Igény esetén (felár ellenében) tengerre néző szoba is kérhető. PROKO minősítés szerint a színvonala erős ***. A másik szálláslehetőség a Hotel Victoria ****. Elegáns szálloda Sliema központjában, pár perces sétával a tengerparttól. A szobái légkondicionáltak, minibárral, TV-vel, kávéfőzővel felszereltek. A hotel tetején szép kilátású terasz, medencével, ezen kívül konditerem és wellness részleg is van. PROKO minősítés szerint színvonalas **** szálloda. Fakultatív vacsorázási lehetőség az ott tartózkodás alatt. Szállásfoglalás után szabadprogram, pihenés, napozás vagy séta a tengerparton illetve a belvárosban.

2. NAP: SLIEMA – MDINA – RABAT – MOSTA – SLIEMA

Mindenki eldöntheti, hogy önállóan pihen a szállodában és környékén, vagy eljön velünk megtekinteni a sziget leglátványosabb 3 városát. Mdinában állunk meg először. A „csendes városban” – ahogy a helyiek hívják az egykori fővárost –, láthatjuk a Szt. Pál katedrálist, a várfalról pedig szép látvány tárul elénk. Folytatjuk utunkat Rabatba. Itt aki szeretné, megtekintheti a Szt. Pál katakombákat vagy sétálhatunk a hangulatos belvárosban. Átszeltük a szigetet, ezt a Dingli sziklákról elénk táruló mesés kilátásról is érzékelni fogjuk. Következő állomásunk Mosta, itt felkeressük a hatalmas kupolával rendelkező dómot. Visszaúton Ta’Qaliban lesz szabadprogramunk, ahol lesz lehetőség a helyi kézművesek termékeiből ajándékot vásárolni. Késő délutáni órákban érkezünk vissza szállásunkra, majd szabadprogram. Mdina – Rabat – Dingli-sziklák – Mosta (egész napos, belépő nélkül): 40 €. A máltai fakultatív programokat helyi magyar nyelvű idegenvezetők kísérik. A kirándulások sorrendje a helyszínen lesz véglegesítve. A programok során a belépőket a helyszínen kell fizetni. Aki a látványosságot nem szeretné megtekinteni, arra az időre szabadprogramot kap.

3. NAP: SLIEMA

Egész nap pihenés, szabadprogram.

4. NAP: SLIEMA – VALLETTA

Ezen a napon is egy egész napos fakultatív kirándulásra invitáljuk utasainkat a fővárosba és környékére. Valletta méltán szerepel a világörökségek listáján, a legszebb nevezetességeket tekintjük meg: Első látványosságunk a felső Barakka kert, ahonnan fantasztikus a panoráma az öbölre és az azt övező épületekre, erődítményekre. Továbbsétálva a Szt. János katedrálisban gyönyörködhetünk Caravaggio festményében és a fantasztikus díszítettségében. Ez a sziget leglátványosabb egyházi épülete. Következő látványosság a Nagymesterek Palotája és a hangulatos belváros. Ezt követően rövid szabadprogram a központban. Folytatva kirándulásunkat a délután folyamán három kisvárost tekintünk meg: Cospicua, Vittoriosa, Sengela. Ezek tulajdonképpen a fővároshoz tartozó különböző sajátosságokkal rendelkező kerületek, egyedi hangulatukat mi is tapasztalni fogjuk. A kora esti órákban visszatérünk szálláshelyünkre. Valletta városnézés (egész napos, belépő nélkül): 35 €.

5. NAP: SLIEMA – GOZO – SLIEMA

Egész napos pihenés, szabadprogram. Az elmúlt években indított csoportok tapasztalatai alapján erre a napra is szerveztünk egy fakultatív kirándulást, azok számára, akik a napozás helyett inkább a nézelődést választják. Málta másik nagy szigetét, Gozot tekintjük meg velük, ezen a napon. Busszal megyünk a kikötőbe, onnan hajózunk át a másik szigetre. Gozon vár már bennünket egy másik busz és azzal nézzük meg a nevezetességeket. Az első különlegesség a több mint 4000 éves templomok múzeuma, mely méltán része az UNESCO Világörökségeinek. Utunkon gyönyörű sziklaszirtek és tengeröblök kísérnek minket. A nap során még sok különleges látnivalót fog bemutatni helyi idegenvezetőnk. Estére érkezünk vissza szállásunkra. Gozo (egész napos) hajójeggyel, belépő nélkül: 45 €.

6. NAP: SLIEMA – VALLETTA – BUDAPEST

Reggeli után menetrend függvényében, várhatóan a délelőtti órákban transzfer a repülőtérre, majd hazautazás Budapestre.Városok: Valetta (Málta), Sliema (Málta), Mdina (Málta), Rabat (Málta), Mosta (Málta), Gozo (Málta),
A mesés Indokína


Utazás azonosító: PRO-111


Rövid leírás:
Hajózás a Mekong folyón Egy teljes nap a Halong-öbölben hajózva Utazás elefántháton Angkor Wat - Kambodzsa jelképe


Program:

1. NAP: BUDAPEST – VIETNÁM – SAIGON

Átszállással utazás Vietnám legnagyobb városába, Saigonba. Éjszaka a repülőn.

2. NAP: SAIGON (HO CHI MINH VÁROS)

Megérkezés után transzfer a szállodába. Saigon volt a fővárosa Dél-Vietnámnak, abban az időben, amikor két részből állt az ország. Egyesülés után Hanoi lett a főváros, de Saigon – mai nevén Ho Chi Minh város – továbbra is fontos kereskedelmi és gazdasági központ maradt. Megérkezés után buszos városnézés; megtekintjük az egykori elnöki palotát, mely a háború idején katonai főhadiszállás volt. Ezt követően lefényképezhetjük a szép főposta épületét, a Notre Dame-templomot és sétálhatunk a Ben Thanh piacon. Szállás Saigonban (2 éj).

3. NAP: SAIGON – MEKONG DELTA – SAIGON

Nagyon érdekes kirándulásunk lesz ezen a napon. A Mekong Kínában ered és keresztülfolyik Délkelet-Ázsián, Saigon után ömlik a Dél-Kínai-tengerbe. Ben Tre városkába érve külön, a számunkra biztosított kishajóval járjuk be a vidéket. Hagyományos téglaégető kemencéket látunk, ahol a készítés folyamata is végigkövethető, majd a Cai Son és Thanh Nhon csatornák mentén helyi családokat látogatunk meg, akik kókuszból készítenek különféle termékeket. Vagy biciklivel, vagy motorral folytatjuk utunkat rizsföldeken át, ebédelünk egy helyi étteremben, majd a délután hátralévő részében ismét a csatornákon hajózva megnézünk egy rizsfeldolgozó manufaktúrát, körülöttünk rengeteg növény, virág. Késő délután érünk vissza Saigonba.

4. NAP: SAIGON – HOI AN

Ha repülő érkezése miatt az első napon nem tudtuk a teljes városnézést megvalósítani, akkor ezen a délelőttön az elmaradt részt pótoljuk. Ezután transzfer és repülővel Danangba, majd busszal Hoi Anba megyünk. Ebéd egy helyi étteremben, majd egy olyan UNESCO világörökségi látványosságot tekintünk meg, mely Vietnám megtekintésekor kihagyhatatlan. Sétálunk Hoi An világörökségű belvárosában. Látványosságok: Japán-híd, pagodák, régi kereskedőházak. Szállás Hoi Anban.

5. NAP: HOI AN – HUE

Reggeli után busszal megyünk át Hueba. Hueba érve a Királyi Citadellát és a Tiltott Várost, 7 szinte pagodát nézzük meg. Ez a nagy épületegyüttes a Nguyen-dinasztia idején épült. Ezt követően a nagyon érdekes Dong Ba piacot látogatjuk meg. Szállás Hueban.

6. NAP: HUE – HANOI

Reggeli után transzfer a repülőtérre és utazás Hanoiba. Transzfer a szállodába, majd délután városnézés Hanoiban: Ho Chi Minh mauzóleum, egyoszlopos pagoda, Irodalom templom, mely az ország első egyeteme volt. Délután az Etnológiai Múzeumban teszünk látogatást, mely Vietnám történelmének relikviáit mutatja be, majd egy tradicionális vízi bábműsoron veszünk részt. Este vacsora egy helyi étteremben, szállás Hanoiban.

7. NAP: HANOI – HALONG BAY

Utunk egyik csúcspontjához érkeztünk el. A világörökség részeként számon tartott Halong-öbölhöz buszozunk. A Dél-Kínai-tenger északi részén található ez a káprázatos hely. Elfoglaljuk az (ablakos, tus/WC) kabinunkat és kihajózunk. Fantasztikus sziklák közt halad vitorlás hajónk. Elmondhatatlan a látvány, több mint 3000 csodaszép szikla zöld növényzettel a kb. 1500 km2-es öbölben. Délután megállunk egy úszófalunál, különleges látvány hogy ezek az emberek a vízen élik mindennapjaikat. A nap során lesz fürdési lehetőség is. Ebéd, vacsora a hajón. Este feledhetetlen élmény a naplemente látványa a tengeren. Szállás a hajón tusolós kabinokban.

8. NAP: HALONG – HANOI – LUANG PRABANG

Reggel csodás napfelkelte után folytatjuk a hajózást a meseszép sziklák között. Így térünk vissza a kikötőbe majd transzfer a repülőtérre és elutazás Luang Prabangba. (Szállás 4 éj).

9. NAP: LUANG PRABANG – PAK OU

Reggel indulunk egy pár órás hajóúttal a Mekong-folyó mentén Pak Ou barlanghoz, mely csodaszép mészkősziklában található a Mekong és a Ou-folyók torkolatával szemben. A 2 nagy barlangban több ezer Buddha kép van a pár centistől a több méteresig. Továbbhajózva, karcsú kenuk ringatóznak a parton, látjuk a helyét a hálóknak és a halcsapdáknak. Megállunk Ban Muangkeo faluban ahol látunk egy hagyományos rizs whiskey lepárlót. Kóstolhatunk és vásárolhatunk is. Ebéd egy folyóparti étteremben. Délután visszatérünk Luang Prabangba, majd felmegyünk a város feletti hegyre. A hegy tetején egy szent, aranyozott sztupa található. Itt a gyönyörű naplementében gyönyörködhetünk és letekintünk a városra és a Mekong folyóra. Innen egy éjszakai piacra megyünk, ahol többek közt megtalálható a helyi merített technikával készült textíliák, melyeket a környező hegy lakosai hoznak a városba. Este térünk vissza a szállásunkra.

10. NAP: ELEFÁNTFARM – LUANG PRABANG

Kora reggel szemtanúi lehetünk egy különleges buddhistaszokásnak, mely során a szerzetesek alamizsnát, élelmet gyűjtenek egy körmenet során a hívőktől. A Laosz szó jelentése: millió elefánt országa, így érthető, hogy délelőtt egy elefántfarmra is ellátogatunk. Vadregényes az egész vidék amerre járunk. A farmon tájékoztatást adnak az elefántok életéről, meglátogatjuk a bébi elefántokat is a parkban. Ha a gondozók megengedik az elefántok hátára is fel lehet ülni. Visszatérés a városba és szabadprogram.

11. NAP: LUANG PRABANG – KHUANG SI VÍZESÉS

Délelőtt a volt királyi palotát tekintjük meg, mely jelenleg Nemzeti Múzeum. Nem véletlen, hogy nem a jelenlegi főváros, hanem Luang Prabang szerepel a világörökségek közt, mely évszázadokon keresztül (1975-ig) a királyság székhelye volt. Ezt követően kirándulunk Laoszban. Rizsföldek és kis falvak mentén megyünk a Khuang Si vízeséshez. Útközben megállunk egy kézműves falunál is, és a vízesésénél fürödhetünk egy csodásan tiszta tóban. Visszatérés Luang Prabangba az esti órákban.

12. NAP: LUANG PRABANG – SIEM REAP

Reggeli után megnézünk egy hangulatos kézműves piacot, majd felkeressük a különleges, laoszi buddhista kolostorok egyik legszebb példáját, a Wat Xieng Thong-ot. Elhagyjuk Laoszt, transzfer a reptérre és irány Kambodzsa. Megérkezésünk után elfoglaljuk szállásunkat Siem Reapban. (2 éj).

13. NAP: SIEM REAP – TA PROHM – SRAH SRANG – ANGKOR WAT

Délelőtt az Angkor Thom és a Ta Prohm templomokat keressük fel. Ez utóbbinál forgatták Angelina Jolie híres Tomb Raider filmjét. Lenyűgöző élmény látni, ahogy a dzsungel hatalmas fái teljesen ránőttek az épületek falaira. A Srah Srang monumentális medencéjében az uralkodó több száz ágyasa fürdött. Sokak szerint a világ 7 új csodája közé be kellett volna választani a Siem Reap mellett található Angkor Watot és a közelében lévő templomokat. Kb. 30 km2‑es körzetben több mint egy tucat szentély található. A IX. sz-tól az uralkodók építették ezeket a templomokat saját temetkezési helyüknek. A legszebb és az egész területnek névadó temploma, az Angkor Wat szerepel délutáni programunkban. Erre a kambodzsaiak annyira büszkék, hogy még az ország zászlajában is szerepel a fantasztikus látványosság képe. A fantasztikus kődomborművek, a díszes oszlopok, kőfaragványok felejthetetlen élményt jelentenek. Késő délután a Bakheng templomhoz sétálunk fel és ott tekintjük meg a mesés naplementét. Este, aki akar, tuktukkal bemehet a turisták özönétől hangos, mozgalmas belvárosba.

14. NAP: KBAL SPEAN – HAZAUTAZÁS

Reggeli után megtekintjük a Banteay Srey templomot, mely különbözik az eddig látottakhoz képest, mivel vörös homokkőből készült. Ezután indulás a repülőtérre. Hazautazás átszállással, éjszaka a repülőn.

15. NAP: HAZAREPÜLÉS

Budapestre érkezés várhatóan a déli órákban.

Az ár a belépőjegyeket tartalmazza, de a helyi borravalókat nem!

Oltásokkal kapcsolatos információkat weboldalunkon találják.

Vietnámi vízum 22.000 Ft, Laoszi 31 USD, Kambodzsai: 20 USD Budapesten csak a vietnámi vízum intézhető, többi a helyszínen.

A színvonalasabb szolgáltatás érdekében a csoport létszámát 20 főben maximáljuk.

A program előzetes bejárásáról írt blog itt olvasható: www.pronaygyula.prokotravel.hu/17-saigon-mekong-deltaVárosok: Ho Chi Minh város (Vietnám), Hanoi (Vietnám), Saigon (Vietnám), Hoi An (Vietnám), Hue (Vietnám), Luang Prabang (Laosz), Siem Reap (Kambodzsa),
A salsa és a szivar hazája: Kuba


Utazás azonosító: PRO-102


Rövid leírás:
Rum és szivar, a kubai emberek életének részei Autózás Havannában 50 éves limuzinokkal Természeti látványosságok A homokos tengerparton pihenés, fürdés


Program:

1. NAP: BUDAPEST – HAVANNA

Menetrend függvényében, átszállással repülés Havannába. Transzfer a négy csillagos szállodánkba. Vacsora.

2. NAP: HAVANNA

Reggeli után egész napos városnézés Latin-Amerika legromantikusabb fővárosában, a páratlan szépségű Havannában. Először Havanna modern városrészével ismerkedünk: átszeljük a híres tengerparti sétányt, mely a helyiek egyik kedvenc találkozóhelye. Megismerkedünk a rumkészítéssel, gyalogosan felfedezzük az óvárost, az UNESCO Világörökségek listáján is szereplő „Habana Vieja”-t: Katedrális tér, Fegyverek tere és a volt Kormányzói palota. Az igazi kubai hangulatért lehetőség lesz régi oldtimer nyitott kabriókkal tenni egy kb. 1 órás kört. Oldtimer autózás kb. 20 CUC (jelentkezés a helyszínen). Szabadprogram után visszatérünk szálláshelyünkre, ahol vacsora. Este fakultatív program lehetőség; a híres „Tropicana show” megtekintése. Gyönyörű táncos lányok és fiúk, csodás ruhák, karibi hangulat. Az árban fél üveg kubai rum is benne van. Tropicana show: kb. 110 CUC (jelentkezés a helyszínen).

3. NAP: HAVANNA– MONTEMAR NEMZETI PARK – GUAMA – CIENFUEGOS (290km)

Reggeli a hotelben, majd elindulunk Kuba legjelentősebb természetvédelmi területére, a madár- és állatvilágáról híres Montemar Nemzeti Parkba. Első állomásunk Guama, a Nemzeti Park fő látványossága. Itt egy hangulatos motorcsónaktúrára indulunk a tengerbe vezető természetes lagúnán. Megérkezést követően egy indiánfalut tekintünk meg, ahol megismerkedhetünk az őslakosok szokásaival. Látogatást teszünk az ország legnagyobb krokodilfarmján, ahol közvetlen közelről figyelhetjük meg az óriáshüllőket. Ebédelési lehetőség egy helyi étteremben. A természeti látványosságok után továbbindulunk a Karib-tenger partján található híres Disznó-öbölbe, ahol a forradalom megdöntésére tett amerikai kísérlet híres partraszállása volt. Napunk zárásaként a „Dél gyöngye” névvel is illetett Cienfuegos városa felé vesszük az irányt. Gyalogosan fedezzük fel az egykori arisztokrácia várost, végigsétálunk a főutcán, a Pradon, megcsodáljuk a José Marti teret, a Kormányzói palotát, a kiváló akusztikájáról híres Thomas Terry színházat és a Katedrálist. Szállás elfoglalása és vacsora.

4. NAP: CIENFUEGOS -TRINIDAD – CUKORMALMOK VÖLGYE – CAYO SANTA MARIA (km)

Reggelit követően indulunk Trinidadba, melynek elnevezése a Szentháromsághoz kötődik. Városnézés a több mint 500 éve alapított koloniális kisvárosban. A város történelmi központja az UNESCO Világörökségi listáján is szerepel. Láthatjuk többek között a Cantero Palotamúzeumot, és a Szentháromság teret egy szépséges templommal. A város egyik leghíresebb nevezetessége a La Canchanchara bár, ahol mi is megkóstolhatunk egy eredeti kubai koktélt. Ebéd után továbbindulunk a híres Cukormalmok völgyébe, mely szintén az UNESCO Világörökség része. Megállunk a sziget egyik legősibb településén Sancti Spiritusban. A belváros szinte eredeti állapotában tündököl és itt található Kuba legrégebbi kőhídja. A késő délutáni órákban érkezünk meg Cayo Santa Mariaban lévő szállásunkra, ahol bőséges all inclusive ellátás biztosított.

5– 6. NAP: CAYO SANTA MARIA

Mindkét nap pihenés Cayo Santa Maria fehér homokos tengerpartján all inclusive ellátással. Helyszínen a fakultatív programlehetőségekről az idegenvezető tájékoztatja Önöket. Kiemelnénk a katamarán túrát, mely során vitorlásunkkal az óceáni élővilágot ismerhetjük meg. Delfinek közt hajózunk egy korallzátonyhoz, ahol búvárszemüveg és pipa segítségével a színes halakban gyönyörködhetünk. Katamarán túra: kb. 100 CUC (jelentkezés a helyszínen).

7. NAP: CAYO SANTA MARIA – STA. CLARA– HAVANNA (410 km)

Reggeli után elhagyjuk az óceánpartot és Santa Claraba indulunk. A város minden részét áthatja a forradalom emléke, „hősi város” néven is emlegetik. Megtekintjük a Che Guevara emlékművet, illetve a forradalmárok által elfoglalt híres páncélvonatot is. Késő délután érünk havannai szállásunkra, majd vacsora.

8 NAP: HAVANNA – EURÓPA

Reggeli, majd séta, vásárlás a havannai Óvárosban. Hemingway kedvenc barjában a Floriditaban megkóstolhatjuk a kedvenc italát a daiquirit is. Transzfer a havannai repülőtérre. Várhatóan az esti órákban hazaindulás átszállással. Éjszaka a repülőn.

9. NAP: BUDAPEST

Európai átszállás után várhatóan a déli órákban hazaérkezés a budapesti repülőtérre.

Az ár tartalmazza a belépők összegét, de a vízum költséget nem.

A színvonalasabb szolgáltatás érdekében a csoport létszámát 20 főben maximáljuk.

Oltásokkal kapcsolatos információkat weboldalunkon talál.Városok: Havanna (Kuba), Trinididad (Kuba), Varadero (Kuba),
A szász és cseh történelem legszebb emlékhelyei


Utazás azonosító: PRO-72


Rövid leírás:
Cseh és német kastélyok (Hluboka, Sanssouci) Két főváros és 6 világörökség megtekintése Meisseni porcelán és Drezda Cseh sör bemutató és kóstoló


Program:

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – CESKY KRUMLOV (470 km)

Reggeli indulás, utazás Ausztrián keresztül Dél-Csehországba. Egy igazi gyöngyszemet keresünk fel a Moldva folyó mentén. Cesky Krumlov történelmi negyedét az UNESCO 1992-ben a világörökség részévé nyilvánította. A krumlovi vár a prágai Hradzsin után Csehország második legnagyobb vára. Öt udvarból és negyven épületből áll és hozzá tartozik egy hét hektáros kastélypark is. A város egyik jelképe a kör alakú vártorony. Egyedülálló látványosság a jó állapotban fennmaradt barokk színház, amelyhez hasonlóból csak néhány van a világon. Látogatást teszünk az egyik legrégebbi, XVI. századból induló Eggenberg sörgyárban, ahol egy rövid látogatás után 2 féle sört kóstolunk. Szállás Dél-Csehországban.

2. NAP: HLUBOKA – PRÁGA (160 km)

Reggelit követően Hlubokába utazunk. Egy kisebb sziklaszirt tetején álló XVI. századi kastély először barokk, majd ezt követően angol gótikus stílusban épült. (Gyalogos hegyi sétával érjük el a díszparkját és a bejáratot). A kastély 140 gazdagon berendezett szobával és 11 toronnyal büszkélkedik. Látogatásunkat követően irány Prága, melynek történelmi központja szerepel a világörökségek listáján. A délutánt a cseh főváros megismerésének szenteljük. Sétánkat a várnegyedben kezdjük: Hradzsin, Szt. Vitus Katedrális, mely a gótikus építészet egyik kiemelkedő épülete. A dombról leérve, és a látványos Károly-hídon áthaladva az óvárosban gyönyörködünk: a különleges Orloj órájában és a belváros szépen renovált épületeiben. Szállás Prágában.

3. NAP: PRÁGA – DREZDA (150 km)

Reggeli után Szászország fővárosába, Drezdába utazunk. A várost az Elba folyó szeli ketté. Sétánk során a II. Világháború alatt sokat szenvedett, majd utána gyönyörűen újjáépített város épületeit csodálhatjuk meg. Látjuk a híres Semper-operát, a Miasszonyunktemplomát, a híres Albertinumot, mely otthont ad immáron 2010 óta két nagy kiállításnak, amelyek átfogó képet adnak a „modern” művészetről a romantika korszakától egészen napjainkig. Látjuk még a régi és az új piacteret, a Brühl-teraszt, melyet Európa erkélyeként is emlegetnek. Természetesen a Zwinger híres bejárati kapuját, szép udvarát is felkeressük. Drezda Elba-parti területe is világörökség volt, de elvették tőle a címet. Miért? Erről is beszél idegenvezetőnk. Délután a szabadprogram alatt aki akar, felkeresheti a Zwinger aktuálisan nyitva tartó kiállítását. Az esti órákban szálláshelyünkre utazunk.

4. NAP: MEISSEN – BERLIN (230 km)

A híres meisseni porcelángyár megtekintésével kezdjük a napunkat. A gyárat 1710-ben alapította Erős Ágost választófejedelem, azóta világhírre tett szert. Látogatásunk során megtekintjük a porcelánkészítés legfontosabb fázisait, majd bepillantást nyerhetünk a gyár gazdag porcelántörténeti kiállításába, ezt követően vásárlási lehetőségünk is lesz. Programunk után a „régi-új” német fővárosba, Berlinbe utazunk. Az ultramodern stílusban újjáépült, a „harmadik évezred fővárosának is nevezett” metropoliszban az autóbuszos és gyalogos városnézés során megismerjük a legfontosabb látványosságokat: kormányzati negyed a Bundestaggal (ez volt a Reichstag), Brandenburgi-kapu, Potsdamer Platz, Checkpoint Charlie, az Alexanderplatz és környéke a TV-toronnyal. Sétákat teszünk a „régi Berlin” negyedeiben is, mint pl.: a Nikolai-viertelben, vagy éppen a Csendőr-téren. De látjuk még a Vörös-városháza, a hatalmas berlini Dóm épületeit is. Ezt követően kirándulunk buszunkkal a Humbold Egyetem és az Unter den Linden érintésével Charlottenburgba és a híres Kurfürstendammra. Még mindig észreveszi a figyelő szem a két Berlin közötti építészeti különbséget, valamint az egykori Keletés Nyugat-Berlint elválasztó fal mementóit is, melyeket gyalogosan és buszunkból is megszemlélünk. Szállás Berlinben.

5. NAP: BERLIN – POTSDAM – WITTENBERG – LIPCSE (210 km)

Reggeli után Potsdamba látogatunk. A híres uralkodó Nagy Frigyes nyári rezidenciáját, a „porosz Versailles-nak” nevezett, Sanssouci-kastélyt keressük fel. A barokk kastély maga is látványos, de a parkja még csodálatosabb. Ez is a világörökség része. Kastélylátogatásunk után továbbutazunk Wittenbergbe. A város és a régió nagyszabású felújítást végzett az elmúlt időszakban, mert tavaly volt a reformáció megszületésének 500. évfordulója. Ennek létrejötte Lutherhez köthető, mert 1517. október 31-én az itteni Vártemplomra tűzte ki 95 tételét. Ebben a városban van Luther lakóháza, ahol Luther családjával élt és tanított. Városnézésünk során megtekintjük a piacteret és a városházát, Luther szobrát, (ebben az utcában, a házak falain a történelem azon híres alakjainak nevei találhatóak, akik jártak Wittenbergben), a Wittenbergi egyetemet, a városi templomot, ami Luther prédikációinak színtere volt (UNESCO Világörökség), mellette van a híres Vártemplom, a Corpus Christi kápolnával. Esti órákban szállásunkra utazunk.

6. NAP: LIPCSE – PRÁGA (255 km)

Reggel kezdjük Lipcse látnivalóinak megtekintését. Bach itt élt és zenélt. Megtekintjük „munkahelyét” a Tamás-templomot, mely előtt található a zeneszerző szobra is. Felkeressük a piactér szépen gondozott palotáit, a régi kereskedelmi tőzsdét, az óvárosházát és a Mädler-passzázst, majd a muzsika fellegvárainak is nevezett épületeket, a Gewandhaust és az Operaház épületét (kívülről). Ezt követően sétálunk a hangulatos belvárosi utcákon. Koradélután hagyjuk el a várost és felkeressük a Népek csatájának helyszínét. Napóleon első vereségének helyszínén, ott ahol több mint 120.000 ember halt meg, most egy hatalmas emlékmű magasodik. Aki szeretne, felmehet az emlékmű tetején kialakított teraszra, ahonnan csodás panoráma tárul elénk a környékre és Lipcsére. A kilátóterasz lifttel és lépcsök igénybevételével közelíthető meg. Ezt követően továbbutazunk. Szállásunk Prágában lesz.

7. NAP: PRÁGA – KROMĚŘIŽ – BUDAPEST (650 km)

Reggeli után ismét egy különlegesség vár ránk. Egy kevésbé ismert városban, Kroměřížben (régi nevén: Kremsier) teszünk sétát. Történelmi központja a főtér, a mellette álló Püspöki palota és a palotakert. Ezeket és a közelben található reneszánsz-barokk virágoskertet, az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította (külső fotózás). A város Közép-Morvaország kulturális centruma. Kroměřiž-t 1997-ben Csehország legszebb történelmi városává választották. Hazautazás, Budapestre érkezés az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.Városok: Drezda (Németország), Berlin (Németország), Lipcse (Németország), Potsdam (Németország), Wittenberg (Németország), Meissen (Németország), Cesky Krumlov (Csehország), Prága (Csehország), Kromeriz (Csehország),
Alpok kincsei


Utazás azonosító: PRO-36


Rövid leírás:
Ausztria és Svájc 7 nevezetes városa Közép-Európa legszebb virágszigete: Mainau Hajózás a Rajnai-vízesésnél Vásárlási lehetőség a Swarovski gyárban


Program:

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – HEGYESHALOM – GMUNDEN- HALLSTATT (550 km)

Reggel indulás Ausztriába. Felső-Ausztriában lekanyarodunk a sztrádáról, továbbiakban a Salzkammerguti-tavak között vezet utunk. Gyönyörködünk a hegyek és a tavak szép, harmonikus látványában. Megállunk Gmundenben, a Traunsee északi végében, ahol a Traun folyó kilép a tóból. Rövid séta keretében megnézzük a főteret és a barokk plébániatemplomot, ahol a Schwanthalerféle Háromkirályok szoborcsoport és az oltár a fő látványosság. A városka maga is egy gyöngyszem. Délután érkezünk Hallstatt festői városkájába. Nem véletlenül tartják sokan Ausztria legszebb kisvárosának ezt a meseszép tóparti városkát, mely Salzkammergut közepén található és az UNESCO világörökségnek is része. Sétálunk a szűk kis utcák több évszázados épületei között. Felkapaszkodunk a templomdombra, ahonnan mesés kilátás tárul elénk a hallstatti tóra és az azt övező hegyekre. Itt található a Csontkápolna, mely megdöbbentő és egyben érdekes is. Programunk után szálláshelyünkre utazunk.

2. NAP: KUFSTEIN – SWAROVSKI – INNSBRUCK (200 km)

A délelőttöt a Tirol kapujának is nevezett Kufstein városában töltjük. Sétálunk a gyors folyású Inn partján, a főtér és a városháza megtekintése után felvonó repít minket a várba. A várfalról gyönyörködhetünk a kilátásban. A Császár-toronyban berendezett Börtön Múzeum celláit látván – ahol több híres magyar raboskodott, mint pl. Kazinczy, Wesselényi, Teleki Blanka vagy éppen Rózsa Sándor – elgondolkodunk nagyjaink sanyarú sorsán. A vár néprajzi kiállítása (őstörténet, néprajz, növény- és állatvilág, szakrális kincsek) is sok érdekességet ígér. A kufsteini tartózkodásunk végén pedig élvezhetjük a Hősök orgonájának hangjait. Folytatva utunkat egy különlegességet keresünk fel, a Swarovski Kristálymúzeumot. A gyár mellett egy érdekes, interaktív kiállítást alakítottak ki. A kristályok különleges kompozíciója ámulatba ejti az embert. Nagyszerűen használták ki a művészek a kristályok fényhatásra bekövetkező csillogását. A végén vásárlási lehetőség is lesz. Pár kilométer múlva érjük el Tirol központját. Itt Innsbruck nevezetességeivel ismerkedünk meg. Séta a történelmi emlékekben is gazdag óvárosban. A sok látványosság közül a Habsburg család által építetett vár (Burg), a Hofkirche, az Aranytetős ház, a közelében lévő várostorony, a barokk stílusú Szent Jakab Dóm, a főutca vagy éppen a Diadalív; mind-mind megannyi élmény. Szállás.

3. NAP: KONSTANZ – MAINAU – STEIN AM RHEIN (360 km)

Reggeli után Vorarlberg tartományon keresztül utazva érjük el a Bodeni-tavat. Ez a tó 3 országot is érint és Közép-Európa 3. legnagyobb tava. A tó déli részét érintve érkezünk meg a délelőtti órákban Konstanzba, a híres zsinat helyszínére. Séta a mozgalmas főutcán. Festett falú házak sorát és a városházát elhagyva érjük el a román és gótikus stílusú alapokra épült Miasszonyunk katedrálist, melynek rotundája is különleges. Gyalogos sétánk során megtekintjük a kikötőt is. Városnézésünk után rövid buszozással érkezünk a káprázatos virágszigethez, Mainauhoz, mely a Bodeni-tóban található. Kis hídon keresztül sétálunk be a lenyűgöző a parkba, ahol több ezer virágzó növény található, a trópusi fajoktól a mamutfenyőkig. Lenyűgöző a rózsakertje. Kialakítottak egy pillangóházat, ahol szebbnél szebb lepkék repkednek tőlünk pár centire. Amikor rászállnak a virágokra, akkor közelről kiválóan lehet őket tanulmányozni. Kb. 2 órát töltünk ezen a mesés virágszigeten. Sétánk után továbbutazunk, hogy a bájos Stein am Rheint keressük fel. Itt lép ki a Rajna a Bodeni-tóból. Megcsodáljuk az évszázados épületek rendezett harmóniáját. A csendes kisváros egyedülálló látványossága a mozgalmasságot tükröző, bájos, festett falú polgárházak sora. Szállás Németországban.

4. NAP: SCHAFFHAUSEN – RHEINFALL (RAJNAI-VÍZESÉS) – ZÜRICH – AUSZTRIA (400 km)

Reggeli után egy érdekes helyet keresünk fel. Donaueschingen a Fürstenberg kastély parkjában található az a medence ahonnan eredeztetik a Dunát. Egy tábla is utal arra, hogy ez a Dunaforrás. Továbbhaladva a híres svájci óragyártás egyik központjában, Schaffhausenben teszünk egy kiadós sétát. Szép díszkútjait, kellemes hangulatú belső tereit, utcáit nézzük meg. A várostól mindössze 3 km-re található Európa legbővizűbb vízesése, a Rheinfall, (Rajnai-vízesés) ahol 800.000 liter víz folyik le másodpercenként! Ennek megtekintése fantasztikus élmény. Lesz csónakázási lehetőség a folyón, a vízesés közelében lévő sziklához. Folytatva utunkat rövid buszozás után érjük el Zürichet, a gazdag világvárost. Megtekintjük az óvárost; többek közt a Chagall-ablakokkal díszített Fraumünster-templomot, a híres bankokkal és üzletekkel övezett Bahnhof str-t, a monumentális Grossmünster katedrálist, valamint a sok híddal díszített Limmat folyót, és nem utolsó sorban a hangulatos Zürichi-tó partját. A várost elhagyva lenyűgöző hegyek és tavak mentén érkezünk Ausztriába. Szállás Tirolban.

5. NAP: SALZBURG – HEGYESHALOM – BUDAPEST (730 km)

A mai délelőttöt már Salzburgban, a templomok városában, a csodálatos barokk építészeti emlékek között töltjük el. Ez a város is az UNESCO Világörökség Listáján szereplő belvárossal rendelkezik. Gyalogos városnézésünk a Salzach folyó mindkét partjának látványosságait érinti. Sétánk mottója: Mozart és a „Muzsika hangja”. A Mirabell kert szépsége, a leghíresebb kastélyok kertjeivel is vetekszik. A dóm lenyűgözően hatalmas barokk épülete, a művészettörténeti ritkaságnak számító belső díszítésű Ferences templom, vagy éppen a Szent Péter-templom is utal arra, hogy nem véletlenül hívják a templomok városának Salzburgot. Látjuk még távolról a város fölé magasodó Hohensalzburg várát is. Az óvárosi barangolásunk még nagyon sok egyéb különlegességet is rejteget. Városnézés után hazaindulás. Érkezés Budapestre az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.Városok: Zürich (Svájc), Schaffhausen (Svájc), Salzburg (Ausztria), Innsbruck (Ausztria), Kufstein (Ausztria), Hallstatt (Ausztria), Mainau (Németország), Konstanz (Németország),
Az elbűvölő észak-olasz tóvidék


Utazás azonosító: PRO-104


Rövid leírás:
Garda-tó, a Comói-tó és a Lago Maggiore Az olasz divat központjai: Milano és Vicenza Kiruccanás Svájcba is, Locarno városnézéssel Varázslatos szigetek: Isola Bella és Pescatori


Program:

1. nap: Szeged (Pécs, Debrecen) – Budapest – Szlovénia – Vicenza (795 km)

Reggeli indulás után folyamatos utazás Szlovénián keresztül. Délután érkezünk Olaszországba és felkeressük Vicenza városát, mely ékszer- és ruhaiparáról vált híressé. Az UNESCO világörökségei közé sorolják a város reneszánsz épületegyütteseit, melyek nagyrészt Andrea Palladio tervei alapján készültek. Ilyen például a Bazilika Palladiana vagy a Teatro Olimpico. Gyalogos sétánk után a várost elhagyva Verona melletti szállásunkra utazunk.

2. nap: Sirmione – Bardolino – Torri del Benaco – Toscolano-Maderno – Bergamo (195 km)

Reggelit követően a Garda-tó felé indulunk. Első megállónk Sirmione lesz. A Garda-tó gyöngyszemeként tartják számon ezt a csodaszép tóparti várost, mely nyáron a nyaralni, pihenni vágyók kedvelt célállomása. Sirmione jelképes bejárata a Rocca Scaligeri vár – mely a város leghíresebb látványossága. A középkori erődítmény mellett az óváros szűk utcáival, apró üzleteivel és nyüzsgésével belevésődik az ember emlékezetébe. Szabadprogram. Következő állomásunk Bardolino lesz. A szőlőművelésről híres városban a Bazilikát ésSan Zeno-templomot látogatjuk meg, majd a város virágos sétányán közvetlenül a tóparton élvezzük a feledhetetlen hangulatot. Torri del Benaco citrusligetein áthaladva érjük el a kikötőt és komphajóval megyünk át a Garda-tavon Toscolano-Maderno városába. Élmény ez a hajózás, mert közben látjuk a csodaszép tóparti városokat és a mediterrán vegetációt. Innen már csak szállásunknál állunk meg.

3. nap: Como – Svájc – Csokigyár – Locarno – Olaszország (210 km)

Ma a tórendszer másik három tagjával ismerkedünk meg. A Comói-tó lesz első állomásunk. A selyemvárosként ismert Comóba teszünk látogatást. A város legfőbb látványossága a dóm, melynek gótikus homlokzata és a XVII. századból származó kupolája lenyűgöző látványt nyújt. Comót elhagyva ismét egy szép tavat érintünk. A Locarnói-tó már Svájcban van. Egy híd vezet át a tavon, melyen áthaladunk, miközben gyönyörködünk a tavat körbeölelő hegyekben. Ezután egy pici kitérőt teszünk és felkeresünk egy csokoládégyárat. Ha Svájc, akkor csokoládé. Itt egy kis bemutató, kóstoló mellett gyári áron tudunk csokit vásárolni. Innen tovább utazunk és egy eddig még nem érintett tóhoz érkezünk. A Maggiore-tó svájci oldalánál, Locarnot keressük fel. A magnóliáktól és hortenziáktól illatozó város hegyen lévő zarándokhelye a Madonna del Sasso-kegyhely, mely az 1408-ban történt Szűz Mária-megjelenésnek állít emléket. Erről a kis kilátóról csodás látvány tárul elénk a tóra és az azt övező hegyekre. Programunk után visszatérünk Olaszországba és elfoglaljuk szállásunkat.

4. nap: Isola Bella – Isola Pescatori – Milánó (330 km)

Reggelit követően a Borromeo család 2 szigetét tekintjük meg, melyek a Lago Maggiore tóban találhatóak, fakultatív hajókirándulás keretében. Bavenoből indulunk és először az Isola Pescatori szigetet keressük fel. Ezt ma is halászszigetként ismerik. Festői kis sziget, mely megmaradt a múltat idéző hangulatban. Folytatjuk hajókirándulásunkat a tavon az Isola Bella sziget már teljesen más látványt nyújt. Felkeressük a csodálatos, teraszos kertjéről ismert kastélyukat, melynek több terme látogatható. Ablakaiból varázslatos kilátás nyílik a tóra és a sziget gondozott parkjaira. A kertben szobrok és virágok váltják egymást felejthetetlen élményt nyújtva. Hajókirándulásunkat Stresaban fejezzük be. Fakultatív hajókirándulás a Lago Maggioren, kastélybelépővel: 40 €. A hajót elhagyva Milánóba utazunk, ahol a belvárosban gyalogosan teszünk rövid sétát. Meglátogatjuk a város főbb látványosságait: a Dómtól a II. Victor Emanuel-sétányon haladva jutunk el a Scala épületéhez. Továbbutazunk és az esti órákban érjük el szállásunkat.

5. nap: Duino – Szlovénia – Budapest (820 km)

Reggel folytatjuk olaszországi nézelődésünket és felkeressük a Duino kastélyt. A kastély a XIV. században, közvetlenül a tengerparton egy sziklára épült. Megtekintjük múzeumát, láthatjuk rendezett parkját és gyönyörködünk a mesés kilátásban. Programunk után hazafelé indulunk. Szlovénia érintésével lépjük át a magyar határt. Budapestre az esti órákban érkezünk. Ezután mindenkit a felszállási helyére szállítunk.Városok: Verona (Olaszország), Bergamo (Olaszország), Sirmione (Olaszország), Milánó (Olaszország), Vicenza (Olaszország), Bardolino (Olaszország), Duino (Olaszország), Locarno (Svájc), Locarno (Svájc),
Barangolás a hangulatos toszkán tájakon


Utazás azonosító: PRO-62


Rövid leírás:
A hegytetőre épült miniállam: San Marino A festői Toscana és pompás fővárosa: Firenze Szállások: minden éjszaka ****-os hotelekben A pisai ferdetorony és Assisi katedrálisa


Program:

1. NAP: SZEGED – BUDAPEST – SZLOVÉNIA – OLASZORSZÁG – MIRAMARE (790 km)

Reggeli indulás, utazás Szlovénián keresztül. Útközi megállásokkal érkezünk Olaszországba. Megállunk és megtekintünk egy különleges látványosságot, a Miramare kastélyt. Közvetlenül a tengerpartnál álló romantikus kastélyt a Habsburg család építtette. A kastélyban Miksa császár és felesége, Sarolta szobái a legszebbek. A berendezési tárgyak többsége is a XIX. sz-ból való. Szállás Ferraranál.

2. NAP: RAVENNA – SAN MARINO – ASSISI (360 km)

Reggel a mozaikjairól híres Ravenna városát keressük fel. Körbejárjuk a város legfőbb látnivalóit. Sétánk során gyönyörű, több mint 1500 éves mozaikokkal találkozhatunk, valamint érintjük a legnagyobb olasz költő, Dante síremlékét is. A művészeti látványosságok után továbbutazunk San Marinóba. Az Olaszország által teljesen körbeölelt államba délután érkezünk. Ez a miniállam egy hegy tetejére épült, ahonnan a kilátás is káprázatos. A várfallal körbeépült központ szűk utcáival, látnivalóival ismerkedünk (Kormányzósági Palota, Bazilika…). Szabadidőben a várfalakra is fel lehet menni. Folytatjuk utunkat és elfoglaljuk Assisi közeli szállásunkat.

3. NAP: ASSISI – ORVIETO (150 km)

Ma két elbűvölő kisváros szerepel programunkban. Reggel városnézés Assisiben. Szent Ferencre emlékezve sok zarándok keresi fel már évszázadok óta a várost. Egy évtizede hatalmas földrengés pusztított itt, mely a mesés bazilikát is komolyan megrongálta. A szépen újjáépített 3 szintes bazilika megtekintése után a Szent életének különböző helyszíneit is érintjük. Elragadó ez a kisváros kőből épült házaival, zegzugos kis utcáival. Folytatjuk utunkat látogatást teszünk egy vulkáni tufa alkotta hegy csúcsán elhelyezkedő középkori városkába, Orvietoba, ahol megcsodálhatjuk a szép gótikus Dómot, azon belül pedig a San Brizio kápolnát Fra Angelico és Luca Signorelli freskóival. Sok látogatót meglep, hogy milyen mesés ez a városka. Este érkezünk szállásunkra.

4. NAP: SIENA – VOLTERA – SAN GIMIGNANO (290 km)

Ezen a napon először Sienaba látogatunk el. A központban található Piazza del Campo az egyik legszebb főtér Közép-Itáliában. A tér nyaranta helyet ad a Paliónak, a világ leghíresebb városi lovasversenyének. Érdekes kagyló alakja és speciális lejtése mindenkit ámulatba ejt. A dóm „zebracsíkos” homlokzata legalább olyan különleges, mint a belső díszítése. A régió egyik leghangulatosabb városát elhagyva utazunk tovább, és Toszkána dimbesdombos útjain át a tornyok városába, San Gimignanoba érkezünk. A város két főterének megtekintését követően festői utcácskákon haladunk keresztül. A szabadprogram alatt fel lehet menni az egyik érdekes lakótoronyba, ahonnan szép rálátás van a városra. A délután második felét Volterraban töltjük, mely az alabástrom kitermelés hazája. A városka középkori hangulatot áraszt. Itt is lesz lehetőség ajándéktárgy vásárlásra. A városnézések befejezését követően utazunk szállásunkra. (2 éj)

5. NAP: FIRENZE (160 km)

Az egész napot Firenzében töltjük. Mediciek, Michelangelo, Leonardo…, csak néhány név, mely jellemző a városra. A nap során igyekszünk minél több élményt és látványt befogadni ebben a meseszép városban. Firenze nemcsak a reneszánsz művészetek ékessége, hanem briliáns ékköve az őt körülölelő műemlékgyűrűnek. Nagyszerű élményt jelent, a XIV–XV. sz-i épületek között sétálni. Megható érzés Michelangelo, Galilei és Rossini sírjánál állni a Santa Croce templomban, Firenze Pantheonjában. Megcsodáljuk a világ 3. legnagyobb katedrálisát, a Santa Maria Del Fiore-t. Elkápráztatnak bennünket a XIV. sz-i Öreg hídon, a Ponte Vecchion található ékszerboltok. A főtéren több száz éves szobrok közt sétálva – melyek közül a Dávid szobor másolata a legismertebb – gyönyörködünk a reneszánsz művészek alkotásaiba. Természetesen lesz szabadidőnk is a nap során, amikor önállóan lehet sétálni a zegzugos utcákon, illetve vásárolhatunk emléktárgyakat is a jellegzetes olasz ajándékboltokban. Kellemes emlékek birtokában, hagyjuk el a Mediciek fellegvárát. Este megyünk vissza szállásunkra.

6. NAP: PISA – LUCCA (280 km)

Ma először az egykor jelentős tengeri hatalommal bíró Pisaba látogatunk, ahol a Csodák mezején található Olaszország legszebb román kori épületegyüttese. A ferdetorony ismert látványa mellett a székesegyház, és a keresztelő kápolna is mindenkit lenyűgöz. A pisai turistatömeg után egy csendes kisvárosi hangulat vár ránk. Luccaba, Puccini szülővárosát keressük fel, ahol a város nevezettességei mellett bepillantást kaphatunk az olaszok mindennapjaiba. Szabadidő egy római kori aréna helyén épült hangulatos téren. Toszkánát elhagyva sok szép élménnyel gazdagodva megyünk szállásunkra.

7. NAP: DUINO – SZLOVÉNIA – BUDAPEST (815 km)

Reggelit követően észak felé indulunk. Déli órákban felkeressük a Duino kastélyt. A kastély a XIV. században, közvetlenül a tengerparton egy sziklára épült. Megtekintjük múzeumát, láthatjuk rendezett parkját és gyönyörködünk a mesés kilátásban. Folytatjuk utunkat Szlovénián keresztül Magyarországra. Budapestre érkezés az esti órákban. Ezután mindenkit a felszállási helyére szállítunk.Városok: Ferrara (Olaszország), Ravenna (Olaszország), Assisi (Olaszország), Siena (Olaszország), Firenze (Olaszország), Volterra (Olaszország), Pisa (Olaszország), Lucca (Olaszország), Montecatini (Olaszország), San Gimigano (Olaszország), Orvieto (Olaszország), San Marino (San Marino),
Barokk paloták és kastélyok


Utazás azonosító: PRO-513


Rövid leírás:
2 osztrák és 3 bajor kastély az út során Híres Sasfészek a hegytetőn Disney jelképet ihlető Neuschwanstein várkastélya


Program:

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – KREMS – HELLBRUNN (630 km)

Reggeli indulás. Hegyeshalmi határátlépés után érkezünk Ausztriába. Utunkat megszakítva rövid kitérőt teszünk a Dunaparti városba, Kremsbe. Séta a belvárosban. A város ékessége a Steini-kapu, a piarista templom és a városháza. Városnézésünk után az UNESCO Világörökség Listájában is szereplő Wachaukultúrtájon haladunk végig. Nem véletlenül kapta ezt a megtisztelő címet, erről mi magunk is meggyőződhetünk. Továbbutazva a következő érdekesség a Salzburg mellett található Hellbrunnkastély parkja. Ez a mesés park különleges vízi játékairól ismert. Marcus Sittikus, Salzburg hercegérseke építtette az olasz Solarival ezt a nyári rezidenciát és a mókás szökőkutakat. Programjaink befejezése után szállásunkra utazunk.

2. NAP: SASFÉSZEK – TRATZBERG – TIROL (180 km)

Reggeli után kirándulunk a hírhedt „Sasfészekhez”. Berchtesgadennél a Kehlsteinhaushoz megyünk fel. A történelmi helyszín megközelítése a parkolóból helyi buszokkal történik. Káprázatos, részben sziklába vájt úton haladunk felfelé. Közben már kezd kirajzolódni a táj szépsége. Ezt követően egy korabeli lift visz fel bennünket a hegytetőre. A szikla tetejéről jó idő esetén ellátni a Königseeig és Salzburgig is. Fent eltöltött kellemes nézelődésünk után jövünk le a hegyről. Németországot elhagyva Tirolban egy érdekes, várszerű kastélyt keresünk fel. Az autósztrádáról is látható a Tratzberg-kastély. Meredek úton megyünk fel a várkastélyhoz, a hangulatos „Tratzberg Express” nevű kisvonat segítségével. A műemlék megtekintése során meggyőződhetünk arról, hogy a belső díszítettsége sok, nála híresebb kastély látványával vetekszik, mivel berendezésének többsége több mint 400 éves. A koraesti órákban utazunk tovább tiroli szálláshelyünkre.

3. NAP: NEUSCHWANSTEIN – LINDERHOF (310 km)

Reggeli után II. Lajos bajor uralkodó két mesés kastélya felé vesszük az irányt. Először a mindenkit lenyűgöző Neuschwansteinvárkastélyt keressük fel. A csodálatos „mesevárat” a parkolóból kis gyalogtúrával, vagy helyi kisbusszal érjük el. A bajor uralkodó Wagner tiszteletére emeltette a várat, ezért is kapta a Lohengrin (Hattyú-lovag) elnevezést is. A hatalmas és sejtelmes kastély több mint 360 szobával rendelkezik. Ezek legszebbjeit tekintjük meg, mely hatalmas élményt ígér. Délután utazunk tovább II. Lajos másik barokk csodapalotájához, a Linderhof-kastélyhoz. Ez a vadregényes környezetben található barokk-rokokó kastély úgy külső, mint belső megjelenésében lenyűgöző. A különleges termek, a csodás park és a Vénusz-barlang minden látogatót elvarázsol. Nagyon látványos a kastélypark szökőkútja is. Programunk után szálláshelyünkre utazunk.

4. NAP: CHIEMSEE – BUDAPEST (680 km)

Reggeli után a „Bajor-tengerhez” (Chiemsee) buszozunk. Rövid hajókázást és sétát követően az Urak-szigetén a Herrenchiemseen megtekintjük II. Lajos – Versailles mintájára épült – barokk kastélyát, és annak gyönyörű parkját. A kastélyban található egy, a királyról elnevezett emlékmúzeum is. A gazdag tárlat az uralkodó sorsát és élettörténetét dokumentálja festmények, mellszobrok és történelmi fényképek segítségével. Itt tekinthető meg többek között a keresztelőruhája és a koronázási palástja is. A szigetről hajóval megyünk vissza buszunkhoz. Ezt követően rövid megállásokkal és hegyeshalmi határátlépéssel jövünk hazafelé. Az esti órákban érkezünk Budapestre. Ezután mindenkit a felszállási helyére szállítunk.Városok: Salzburg (Ausztria), Kufstein (Ausztria), Innsbruck (Ausztria), Krems (Ausztria), Neuschwanstein (Németország), Linderhof (Németország), Chiemsee (Németország),
Belgrádtól a Vaskapuig


Utazás azonosító: PRO-42


Rövid leírás:
Széchenyi és Vásárhelyi munk ásságának nyomában Péterváradi erőd és a nándorfehérvári vár felkeresése 3 órás hajózás a Kazán- és a Vaskapu-szorosban


Program:

1. NAP: PÉCS (DEBRECEN) – BUDAPEST – SZEGED – SZABADKA – KARLÓCA (380 km)

Reggeli indulás Budapestről, Szeged érintésével határátke­lés a Vajdaságba. Városnézés Szabadkán: városháza díszterme, Zsolnay-kutak és séta a belvárosban. Továbbutazva átszel­jük Bácskát és Újvidékre megyünk, mely a Vajdaság tartományi székhelye és Szerbia harmadik legnagyobb városa. Ismerkedés a várossal, majd felgyalogolunk a Monarchia egyik legjelentő­sebb erődjébe, a péterváradi erődbe. Régen védelmi szerepet töl­tött be, napjainkban kedvelt kirándulóhely. A vár toronyórájának mutatói különlegesek. A nagymutató mutatja az órák múlását, nem a kismutató. Miért? Erről is beszél idegenvezetőnk. Utunkat a Szerémségben folytatjuk. Rövid városnézés Karlócán, majd szálláshelyünkre utazunk, ahol vacsora.

2. NAP: BELGRÁD – ZIMONY – SZENDRŐ (200 km)

Reggeli után bejárjuk a híres nándorfehérvári várat. Hunyadi János itt verte vissza a török ostromot és a legenda szerint itt halt hősi halált Dugovics Titusz. A győztes csata emlékére szól minden délben a harangszó. Ezt követően buszos városnézés a központban: színház épülete, királyi palota, koronázási templom, parlament épülete. Déli órákban felkeressük Zimonyt, ahol meg­tekintjük a Magyar Milleniumi Emlékművet, mely a hét híres mil­lenniumi emlékművek egyike. Felsétálunk a torony kilátójába. Utunk következő állomása közvetlenül a Duna-partjára épült hatalmas szendrői vár, ahol Kinizsi Pál töltötte utolsó napjait. Ezt követően szálláshelyünkre utazunk.

3. NAP: GALAMBÓC – ORSOVA – VASKAPU (190 km)

Ez a napunk a méltán híres szorosokról, a Kazánról és a Vaskapuról szól. Délelőtt a folyó mentén elérjük a Duna-áttörés felső végét. Megcsodáljuk az érdekes fekvésű, stratégiailag fontos Galambóc várát, majd a mesés al-dunai vidéken haladva a hegyekről csodál­juk meg a tájat, majd a Vaskapu erőművön átkelünk Romániába. Délelőtt Orsovánál hajóra szállunk és végighajózunk a Dunán Orsovától a Traianus tábla, a Kis Kazán-szoros és a Dunatölgyesi-öböl érintésével egészen a Nagy Kazán-szorosig, és vissza. A leg­szűkebb helyen a szoros szélessége 150 m, pedig a Duna itt a legmélyebb, 90 méter! Hajókirándulási lehetőség a Dunán. Fakultatív több mint 3 órás hajókirándulás a Vaskapu-szorosban (jelentkezés a helyszínen): 20 €. Orsovai kiszál­lásunk után autóbuszunkkal szállásunkra utazunk.

4. NAP: HERKULESFÜRDŐ – TEMESVÁR – BUDAPEST (500 km)

Mai napon, a Bánságon átutazva érjük el Temesvárt. Városnézés a kulturált, többnemzetiségű városban. Fő látnivalói: a római kato­likus dómtemplom, a szerb püspöki palota, a szerb székesegy­ház, az egykori váltóbank, a Szentháromság-szobor, a Bástya és a Hunyadi-palota. Szabadprogram is lesz a nap során. Elhagyva a várost Kiszombornál érjük el Magyarországot. Szeged érintésével utazás Budapestre. Érkezés az esti órákban. Budapest után min­denkit a felszállási helyére szállítunk.Városok: Vaskapu (Románia), Herkulesfürdő (Románia), Temesvár (Románia), Herkulesfürdő (Románia), Belgrád (Szerbia), Szabadka (Szerbia), Zimony (Szerbia),
Burma és Thaiföld


Utazás azonosító: PRO-795


Rövid leírás:
Buddhista templomok és szent helyek Különleges programok Chiang Maiban Bangkok a folyton nyüzsgő főváros Nyaralás, tengerparti fürdéssel Pattayan


Program:

1. NAP: BUDAPEST – YANGON

Átszállással utazás Myanmar (Burma) egyik legjelentősebb városába, Yangonba. Éjszaka a repülőn.

2. NAP: YANGON

Megérkezés után városnézésre indulunk az ország legnagyobb városában. Története több száz évre nyúlik vissza, ma egy nyüzsgő, több mint 5 millió lakosú gazdasági, közlekedési központ. Először megtekintjük a hatalmas (72 m-es) Buddha szobrot, majd sétálunk a hangulatos belvárosi tóparton. Délután felkeressük a Svedagon aranykupolás pagodát. Központi sztúpája tetején a hét aranyozott gyűrűn nyugvó „esernyőt" több mint ezer arany és ezüstcsengettyű veszi körül. Fölöttük szélkakas drágakövekkel és egy 76 karátos gyémánt. Körbejárjuk a fantasztikus sztúpát. Este szállás.

3. NAP: YANGON – BAGAN

Reggeli után transzfer a repülőtérre és elrepülünk Baganba, az ezer templom vidékére. A burmai kultúrát is könnyebb megérteni a vidéket járva, melyen több mint 10.000 templom épült a IX. századtól kezdve. A történelem vihara megtépázta a tájat, de így is még kb. 2200 szentély megmaradt. Az Ananda templom az egyik leghíresebb, melynek középen négyszögletes alapból hat terasz emelkedik fel. Felmegyünk a teraszokra, ahonnan kiváló képek készülhetnek a köröttünk található rengeteg templomról. Késő délután visszatérünk Baganba a szállásunkra.

4. NAP: BAGAN

Reggel a híres Nyaung Oo piacra megyünk, ahol a helyi termelők - többek közt -, a számunkra kevésbé ismert gyümölcseiket és zöldségeiket árulják. Ezt követően megnézzük a Shwezigon pagodát, ami a XI. században épült, jelentős része elpusztult egy földrengésben, de adományokkal sikerült az újjáépítést. Délután meglátogatunk egy helyi kézműves üzemet. ahol bambuszból készítenek érdekes termékeket. Innen felmegyünk a Thatbyinnyuhoz. Ez Bagan legmagasabb temploma. Nagy élmény annak látványa, ahogy a lenyugvó Nap csodásan beragyogja a pagodák tetejét. Este térünk vissza szállásunkra.

5. NAP: BAGAN – INLE LAKE

Reggel autóbuszunkkal indulunk Inle Lake felé. Útközben egy különleges Shan műhelyt látogatunk meg, ahol érdekes merített papírokat, valamint bambuszból esernyőt készítenek. Újabb megállónk Shweyanpaynél lesz, ahol a szerzetesek különleges eljárással, teakfából készítik termékeiket. Az Inle tó partjához érve csónakba szállunk, mivel ezek visznek bennünket a hotelhez. Útközben a tavon, cölöpökre épült falvak mellett haladunk el, amit az Intha nemzetség lakja. Látjuk őket halászat közben, ahogy bambuszból készült eszközeikkel fogják a halakat. Szállásunk a tó közvetlen közelében lesz.

6. NAP: INLE LAKE

Reggeli után ismét csónakba szállunk. Csodaszép vízi jácintokból álló úszó kertek mellett haladunk el miközben felkeressük a helyi piacot. A helyi termelők a portékáikat minden nap itt árulják. A tavon kialakított mesterséges szigeten található a Phaung Daw Oo Pagoda, ahol 5 aranylemezen láthatóak a Buddha tanok. Ezt követően selyem, kasmír és lótusz szárból készült különleges termékeket előállító kézműveseknél teszünk látogatást, bemutatják a munkafolyamatokat és természetesen lesz vásárlási lehetőség is. Délután az Indein falu hegytetején különleges sztúpák százait tekinthetjük meg. A hegy lábát kb. 1 órás csónakázással érjük el. A nap végén visszahajózunk a szállásunkra.

7. NAP: INLE LAKE – HEHO – TACHILEIK

Reggeli után csónakunkkal visszamegyünk a kikötőbe, majd transzfer a Heho repülőtérre és repülés Tachileikbe. Rövid buszozás után érjük el a határt. A határátlépési illeték kifizetése után átsétálunk Thaiföldre, ahol már vár bennünket a thaiföldi autóbuszunk. Megérkezést követően az Arany Háromszöghöz megyünk. Ez az a pont ahol Thaiföld, Burma és Laosz, továbbá a Mekong és a Ruakfolyók találkoznak. A térség volt az ópiumkereskedelem központja több évszázadon keresztül. Egy közeli kilátóról tudunk olyan felvételt is készíteni, ahol mindhárom ország látható. Szállás.

8. NAP: CHIANG RAI – CHIANG MAI

Reggeli után Chiang Mai-ba indulunk. Útközben megállunk Wat Rong Khunnál, melyet Fehér Templomnak is neveznek. Ez egy a megszokottól eltérő, kortárs fehér buddhista templom, mely apró üvegdarabokkal és különleges díszítőelemekkel van kirakva. A templom fali képein többek közt mai politikusok is láthatóak. Ennek megtekintése után folytatjuk utunkat Chiang Maiba. Szállás.

9. NAP: CHIANG MAI

A mai napon elsőként egy elefántfarmra látogatunk. Közel fél órás show műsort láthatunk, ahol az állatok is aktív résztvevők, fociznak, festenek, lehet őket etetni, simogatni. (A hátukon való lovaglás nincs benne a programban, de természetesen a helyszínen befizethető). Ezután a Mae Sae vízesésekhez utazunk. 9 db vízesés található a nemzeti parkon belül, nem túl nagy távolságra egymástól. Kisebb túrával érhetőek el ezek a vízesések. A kellemes erdőben történt gyaloglásunk után egy kígyófarm a következő megállónk. Itt láthatunk egy érdekes kígyóshowt. Ezt követően egy orchidea farmra megyünk. Itt különleges orchideákat és egy pillangóházát csodálhatunk meg. A nap hátralévő részében séta Chiang Maiban, mely során felkeresünk egy virágpiacot, majd este visszatérés a szállásra.

10. NAP: CHIANG MAI – BANGKOK

Reggeli után transzfer a repülőtérre, majd egy rövid repülőút Bangkokba. Üdvözöljük az angyalok városában, egy lüktető metropoliszban. Megérkezés után megtekintjük azt, amit minden turistának látnia kell, ez a Nagy Palota, mely egy 10 hektáros területen fekszik. A palotát főként hivatalos alkalmakkor használják. A mesés díszítésű épületek és templomok mindenki csodálatát elnyeri. Ezt követően felkeressük a Wat Pho templomot, mely több mint 1000 Buddha szobrával már eleve elkápráztató, ám híressé a Fekvő Buddha szobra által vált. Az óriás méretű, igazgyöngyökkel kirakott talpazaton fekvő és arannyal bevont Buddha 46 méter hosszú és 15 méter magas. A nap végén foglaljuk el szállásunkat.

11. NAP: BANGKOK – PATTAYA

Reggeli után irány az úszópiac. A Damnoen Saduak úszópiaca, mely egyfajta menekülés a nyugati stílusú bevásárlóközpontok világából és ugyanakkor izgalmas kirándulás is a múltba. A piac három, nagyobb részből – Ton Khem, Hia Kui, Khun Phitak – áll, közlekedni közöttük csak vízi úton, a zegzugos lagúnákon lehet. A piac felfedi a 32 kilométeres, kanyargó csatorna mentén gólyalábházakban élők évszázados életmódját. Ezt követően transzfer Pattaya-ra a szállásunkra, ahol a hosszú és tartalmas utazás után jól megérdemelt pihenésünket fogjuk tölteni. (Ettől a naptól és Pattayan nincs ebéd, mivel a szállodában, ill. környékén sok olcsó és hangulatos étterem található.)

12–13. NAP: PATTAYA

Két napon keresztül pihenés a szállodában és a tengerparton.

14. NAP: THAIFÖLD

Hajnalban transzfer a bangkoki repülőtérre. Átszállás után este érkezés Budapestre.

Az ár a belépőjegyeket tartalmazza, de a helyi borravalókat nem!

Burma vízum költség: 32.000,- Ft. Oltásokkal kapcsolatos információkat weboldalunkon találják.

A színvonalasabb szolgáltatás érdekében a csoport létszámát 20 főben maximáljuk.

A program előzetes bejárásáról írt blog itt olvasható: www.pronaygyula.prokotravel.hu/category/azsia/Városok: Bagan (Mianmar), Heho (Mianmar), Yangon (Mianmar), Chiang Mai (Thaiföld), Bangkok (Thaiföld), Pattaya (Thaiföld), Chiang Rai (Thaiföld), Tachileik (Thaiföld), Ayutthaya (Thaiföld),
Ciprus, a szerelem szigete


Utazás azonosító: PRO-503


Rövid leírás:
Aphroditének, a szerelem istennőjének sziklája Szent Pál oszlopa Paphosban Arany mozaikok Kykkos monostorában Városnézés Nicosiában és Larnacában


Program:

1. nap: Budapest – Larnaca

Menetrend szerint, várhatóan az esti órákban utazás Ciprusra. Larnacába érve transzfer a szállodába, mely a tengerparton Ayia Napa városánál lesz. A település Ciprus keleti részén fekszik, népszerű üdülőváros tele éttermekkel és szórakozóhelyekkel. Nevét az egykor a város központjában álló azonos nevű kolostorról kapta. A szálloda nagy parkkal, medencével és saját stranddal és fitneszközponttal rendelkezik. A késői érkezés miatt ezen a napon nincs vacsora.

2. nap: Limassol - Aphrodité szikla - Paphos (370 km)

Reggeli után egy vallástörténeti, régészeti, mitológiai kirándulásra indulunk, elsőként Limassol városába. A történelmi városrészben teszünk egy sétát, majd a közeli ókori romváros, Kurion következik. Az ősi város egykor virágzó római település volt, itt található egy, a mai napig működő görög-római színház és számos közfürdő is. Továbbutazva megnézzük Aphrodité szikláját egy tengerparti megállóval Petra tou Romiouban. A monda szerint itt lépett ki a habokból az istennő és amerre járt, lába nyomán csodás növények, fák keltek ki a földből. Jó idő esetén itt lesz lehetőség egy rövid ideig megmártózni a tengerben. A nap utolsó megállója Paphos lesz, mely 2017-ben Európa kulturális fővárosa. Az UNESCO Világörökség részét képezi az archeológiai park a római kor villák maradványaival. Láthatjuk többek között a Dionüszosz villában gyönyörű állapotban megmaradt mesés padlómozaikokat. Ezt követően megnézzük Szent Pál oszlopát, ahova kikötözték és 39 korbácsütést mértek rá, mert keresztény módon imádkozott. Délután visszatérünk a szállásra, este vacsora.

3. nap: Pihenés

Egész nap pihenés és fürdőzés a szállodában. Este vacsora.

4. nap: Pihenés vagy Troodos-hegység - Kykkos monostor (340 km)

Reggeli után aki szeretne, azzal egész napos fakultatív kirándulásra megyünk. Az oda- és visszaúton a sziget legnagyobb hegyvonulatát, a Troodos-hegységet érintjük. Nicosia mellett elhaladva a demarkációs vonal mentén közelítjük meg a hegyet. Megállunk egy tipikus ciprusi hegyi faluban, Kakopetriában. A falu szélén áll a XI. századi Ayios Nikolaos templom, melynek freskói a Világörökség részét képezik. Az út egyik legfontosabb állomása a Kykkos monostor híres aranymozaikos falfreskóinak megtekintése. A XI. században alapított bizánci kolostor Ciprus leggazdagabb vallási intézménye. Itt őrzik a csodatévő Szűz Mária ikont, mely valószínűleg a 12. századból származik. Lesz rövid szabadidőnk is hazafelé egy hangulatos kis hegyi faluban, Peristeronaban, melynek különleges templomáról készíthetünk fényképet. Esti órákban érkezünk vissza a szállásra, vacsora. Aki nem akar jönni a fakultatív kirándulásra, az egésznap pihenhet a szállodában, vagy jó idő esetén fürödhet is. Fakultatív kirándulás (Troodos-Kykkos): 50 €

5. nap: Pihenés – Észak-Ciprus

Egész nap pihenés és fürdőzés a szállodában. Ezen a napon megfelelő számú jelentkező esetén egész napos észak-ciprusi (török-ciprusi) kiránduláson vehetnek részt. Ennek szervezése, és a jelentkezési lehetőség a nyaralás helyszínén. Az egész napos program során a következő nevezetességeket tekintjük meg: Szent Hilarion vára, Kyrenia csodás kikötővárosa az erőddel, Bellapais Kolostor, Famagusta és a Holtváros. Este vacsora.

6. nap: Nicosia – Larnaca (150 km)

Reggeli után a fővárosba, Nicosiába utazunk. A világ utolsó megosztott fővárosába érve megnézzük a "Zöld vonal" egy részét, amely 1963 óta kettéválasztja a fővárost görög és török Ciprusra. Elhaladunk a Velencei fal mentén, amely az óvárost és az új városrészt választja el. Programunkban szerepel még a Szent János katedrális, a Ciprus Múzeum, majd rövid séta a belváros hangulatos sikátoraiban. Ezt követően szabad program, vásárlási lehetőség. Ezután átsétálunk Nicosia északi, a törökök által megszállt részére megtekinteni a csodálatos Szent Szófia katedrálist (ma Selimiye mecset) és a Büyük Han karavánszerájt. Délután Larnacaban tartunk egy rövid városnézést, mely során megnézzük az Óvárost és a Szt. Lázár templomot. Az egykori Kition az egyik legősibb települése a szigetnek, ahol a legenda szerint Lázárt eltemették. A Szent Lázár templomban látni fogjuk a neki tulajdonított szarkofágot is. Majd rövid megállás a Larnaca külső részén lévő sóstónál, melynek partján találjuk a Hala Sultan Tekke mecsetet, mely a muzulmánok egyik legfontosabb zarándokhelye. Ezt követően transzfer a reptérre és várhatóan az esti órákban hazautazunk Budapestre.Városok: Larnaca (Ciprus), Nicosia (Ciprus), Paphos (Ciprus), Limassol (Ciprus), Kykkos (Ciprus), Ayia Napa (Ciprus),
Cseh paradicsom kirándulás


Utazás azonosító: PRO-844


Rövid leírás:
A különleges sziklák és homokkövek Kelet-Csehország különleges városai Barlangtúra és más természeti különlegességek Kirándulást, túrázást szeretőknek ajánljuk


Program:

1. nap: Budapest- Lednice - Kolin (540 km)

Reggel indulás, rajkai határátlépés után érkezünk Szlovákiába. A Dunán áthaladva jó rálátásunk lesz Pozsonyra. Szlovákiát elhagyva érkezünk Csehországba. A határ után rögtön az első világörökségi helyszínre, Lednicére visz utunk. Az angol gótika és a romantikus stílus keveréke a nagyon szépen felújított kastély. Az itt látható fakidolgozások és csillárok kiváló művészek munkái. Ezt követően továbbutazunk Kolinba. Csodálatos dísztere főtere van díszkúttal, gazdagon díszített polgárházakkal és hatalmas tornyos városházával. Csodálatos a gótikus St. Bertalan temploma is. Rövid séta a belvárosban majd elfoglaljuk szállásunkat.

2. nap: Cseh Paradicsom - Hradec Kralove (100 km)

Reggeli után elutazunk a Cseh Paradicsom területére. Cesky Raj az ország elsőként védetté nyilvánított területe mely nemrég felkerült az UNESCO geoparkjainak listájára is. A terület ma Csehország egyik szimbóluma, az ország leglátogatottabb térségei közé tartozik. Közép-Európában sehol máshol nem található olyan hely, ahol néhány kilométeren belül ilyen változatos táj látványa fogadná a turistákat. A Cseh Paradicsom déli határán emelkednek a Prachovi sziklák (Porladó sziklák), ez a terület egyik legfrekventáltabb turistaközpontja. Ezt követően Jicin irányába vesszük utunkat. Ki ne ismerné a jicini bíró és Rumcájsz kalandjait? Jičín főtere a legszebb látnivaló. A Szent Jakab templom és a már említett, 52 méter magas torony, illetve a teret övező árkádos, reneszánsz és barokk stílusú házak határozzák meg leginkább a tér sajátos karakterét. Megnézzük kívülről Wallenstein gróf kastélyát, aki a 30 éves háború nagy hadvezére volt. Ezt követően Hradec Kraloveba buszozunk. A város hagyományosan a cseh királynék városa, egyben Kelet-Bohémia egyik turisztikai és kulturális központja, egyedi panorámával rendelkezik. Az óvárosban több építészeti stílus keveredése figyelhető meg. Városnézésünk után foglaljuk el szállásunkat.

3. nap: Ardspachi homokkövek - Hradec Kralove (130 km)

A mai napon Csehország egyik leglátogatottabb természeti nevezetessége a célpont. A lengyel határ közelében elterülő Adršpach-i - teplicei homokkő sziklavidék lenyűgöző tájra utazunk, amely kedvelt uticél a turisták számára. Adršpach, Janovice, Skály és Teplice nad Metuji települések által határolt terület. A két névadó településhez tartozik egy-egy ún. homokkő sziklaváros. A víz és a szél eróziós munkájának köszönhetően, az egykor vélhetőleg egységes homokkőtömb az évmilliók során lepusztult, feldarabolódott. Itt túrázunk, melyre megfelelő öltözet, különösen gumitalpú- vagy túracipő szükséges. A jól kiépített és kitáblázott turistaösvények helyenként létrák, teszik változatossá a haladást. A túra nagyjából 3-4 órát vesz igénybe. Kirándulásunk után Nachodra utazunk, ahol városnézés lesz. Megnézzünk a XIII. században épült várkastélyt. Szobáinak festményei és rokokó stukkói különösen szépek. A gyalogos nézésünk programjában a Főtér Szt. Lőrinc temploma és a Városháza is szerepel. Szállás.

4. nap: Pukva-barlang - Machoca-szakadék – Olmütz (185 km)

Reggeli után elhagyjuk szállásunkat és a Pukva-barlanghoz megyünk. A Morva karszt területén található barlang 2 szakaszra oszlik: az első egy hagyományos cseppkőbarlang, ez beletorkollik egy kb. 150 m mély töbörbe, ami fantasztikusan szép. Ez után egy rövid sétával a csónakkikötőhöz érünk, ahol elektromos csónakba kell beszállni. A csónaktúra egy hatalmas barlangkapun keresztül egy gyönyörű tóban ér véget. Ezután megyünk a Machoca szakadékhoz. A közel 140 m mély szakadék tulajdonképpen a barlang tetejének beszakadásával jött létre, nevének eredete egy népszerű legendából származik, miszerint a közeli Vilémovice faluban élő fiút mostohaanyja bedobta a szakadékba, azonban a fiú szerencséjére, egy ágon fennakadt, és élve kecmergett vissza a faluba, ahol szétkürtölte a gyalázatos esemény hírét, mire a mostoha (cseh nyelven „macecha”) a megtorlástól való félelmében belevetette magát a szakadékba. A szakadék felső részén két kilátó platformot is építettek a mélység csodálására, mindkettőt a fenti parkolóból könnyű sétával tudjuk elérni. Ezt követően Olmützbe utazunk. Prága után itt találhatók a legsűrűbben műemlékek, történelmi épületek, valamint itt áll az ország második legrégebbi egyeteme. Városnézés, majd szálláshely elfoglalása.

5. nap: Olmütz – Kromeriz – Trencsény – Budapest (430 km)

Reggeli után hazaindulunk. Első megállónk Kromerizben lesz. Történelmi központja a főtér és a mellette álló Püspöki palota területe, a palotakerttel és a közelben található reneszánsz-barokk virágoskerttel, melyet 1998-ban az UNESCO a világörökség részévé nyilvánított (külső fotózás). A város Közép-Morvaország kulturális centruma és 1997-ben Csehország legszebb történelmi városává választották. Hazaúton, már Szlovákiában megállunk Trencsényben, mely a Vág mentén talán a legszebb várral büszkélkedik. A településhez az egykori kiskirály Csák Máté neve köthető. Megnézzük a város felett magasodó várat, majd folytatjuk utunkat Magyarország felé. Budapestre érkezés az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.Városok: Prága (Csehország), Olmütz (Csehország), Lednice (Csehország), Mlada Boleslav (Csehország), Kromeriz (Csehország), Jicin (Csehország), Hradec Kralove (Csehország),
Cseh világörökségek és a száztornyú Prága tavasszal


Utazás azonosító: PRO-251


Rövid leírás:
Öt világörökség megtekintése Három éjszaka a festői Prágában A Monarchia ékszerdoboza: Karlovy Vary Hajókázás vacsorával a Moldván


Program:

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – KROMĚŘÍŽ – BRNO – PRÁGA (550 km)

Reggeli indulás, majd rajkai határátlépés után érkezünk meg Szlovákiába. Folytatjuk utunkat Csehországba és egy különlegességet keresünk fel; egy kevésbé ismert várost, Kroměřížet (régi nevén: Kremsier). Itt teszünk rövid sétát. Történelmi központját, a főteret és a mellette álló Püspöki palota területét a palotakerttel 1998-ban az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította (külső fotózás). A város Közép-Morvaország kulturális centruma, 1997-ben Csehország legszebb történelmi városává választották. Kroměřížt elhagyva folytatjuk utunkat Csehországba. Brnoban, az ország második legnagyobb városában is tartunk egy rövid gyalogos városnézést (Óvárosháza, Piactér, Szent Péter és Pál katedrális...). Az esti órákban érkezünk Prágába a szállásunkra. (3 éj)

2. NAP: PRÁGA – KARLOVY VARY – PRÁGA (320 km)

Délelőtt gyalogos városnézés Prágában. Városnézésünket a Hradzsinban, a várban kezdjük. Szent Vitus hatalmas katedrálisa a turisták kedvelt célpontja. Mellette található a Sárkányölő Szent György szobor, a Királyi Palota és a Szent György Bazilika. Szépen felújították a fogalommá vált Aranyművesek utcáját. Ebben a keskeny utcában dolgoztak régen a mesterek, akiknek kis üzletei manapság a nagy forgatagtól hangosak. Délután, akinek kedve tartja, önálló egyéni programot szervezhet magának Prága történelmi óvárosában. Másik lehetőségként egy hangulatos, kb. 6 órás fakultatív kirándulásra és időutazásra jöhet velünk a meseszép Karlovy Varyba. A Tepla folyó mellett teraszosan kiépült város csodaszépen felújított, monarchia-korabeli épületei között sétálunk. Közben valamelyik kellemes teraszon megpihenhetnek utasaink és kóstolgathatják a híres gyógyító hatású vizet, melyet a vendégek általában egy különleges formájú bögréből szürcsölnek. Megízlelhetjük Karlsbad finom ostyáját is. Késő délutáni órákban hagyjuk el Karlovy Varyt, este érkezünk vissza szállásunkra. Fakultatív Karlovy Vary kirándulás (jelentkezés a helyszínen): 20 €.

3. NAP: PRÁGA ÉS HAJÓKIRÁNDULÁS

Folytatjuk prágai városnézésünket. A mai nap első látványossága a Vencel-tér, mely a cseh történelemben többször is fontos szerepet játszott. Továbbsétálunk a belvárosban a főtérig. Itt megtekintjük többek között a híres órát (Orloj), láthatjuk Husz János monumentális szobrát, továbbá gyönyörködhetünk a teret ölelő szépen felújított házakban. Az óváros felkerült az UNESCO Világörökségek listájára. Ezt követően folytatjuk utunkat Prága másik híres építményéhez, a Károly-hídhoz. A hidat fenséges barokk szobrok díszítik. Sétálva a hídon szép fotókat készíthetünk a műemlékekről, szobrokról. Városnézésünket a zsidó negyednél fejezzük be. Ezt követően a szabadprogram alatt egyéni sétára, nézelődésre, ajándékvásárlásra nyílik lehetőség. Aki gondolja, egy hangulatos kiskocsmában megízlelheti a híres cseh söröket is. A koraesti órákban szervezünk egy hangulatos, kb. 2 órás fakultatív hajókirándulást a Moldván, (ha körülmények - pl. vízállás - megengedik) mely svédasztalos vacsorával van egybekötve. Fakultatív hajózás vacsorával a Moldván: 7.500,- Ft. Akik nem választják a hajózási programot, azoknak lehetőség nyílik önálló sétára a kivilágított belvárosban. Este autóbusztranszfer a szállodába.

4. NAP: PRÁGA – KUTNA HORA – TELČ – BUDAPEST (570 km)

Ez a nap is a cseh világörökségekről szól, ugyanis a nap során felkeresendő városok mindegyike szerepel az UNESCO listáján. Délelőtt a Prága közelében lévő Kutna Hora látványosságai közül megtekintjük a csodaszép Szent Borbála katedrálist, mely a közép-kelet-európai gótikus építészet egyik legszebb példája, szépségében a prágai Szent Vitus székesegyházzal vetekszik. A város peremén található egy csontkápolna, melynek felkeresése nemcsak különleges, de egy kissé megrázó élmény is. Folytatjuk utunkat Csehországban. Délután Telčben a város egységes hangulatú, látványos főterén sétálunk, ahol szép fotókat készíthetünk az árkádos-lábas házakról, valamint a közelben lévő várról. Csehországot elhagyva határátlépések után az esti órákban érkezünk haza. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.Városok: Prága (Csehország), Karlovy Vary (Csehország), Pozsony (Szlovákia),
Fedezzük fel Portugáliát!


Utazás azonosító: PRO-49


Rövid leírás:
8 portugál világörökségi látványosság Atlanti-óceánba is besétálhatunk Panoráma Európa legnyugatibb pontjáról Szt. Antal szülőhelye és Fatima zarándokhelye


Program:

1. nap: Budapest – Porto

Menetrend függvényében utazunk Portugáliába. Megérkezést követően a délutáni órákban városnézés a borairól, különleges hídjairól és szép épületeiről ismert városban, Portóban. Megtekintjük a régi katedrálist, a díszes Tőzsdepalotát, a hatalmas acélhidat, sőt egy jellegzetes portói borospincét is felkeresünk, ahol elmagyarázzák, miért oly híres és különleges a portói bor. Megkóstoljuk, és akiknek ízlik, azok vásárolhatnak is belőle. Szállás, vacsora (2 éj).

2. nap: Porto – Guimaraes – Braga (140 km)

Reggeli után először Guimaraest fedezzük fel. Ez a város volt Portugália első fővárosa a XII. században. Főterei (kettő is van egymás mellett), utcái, városfalai és a vár a portugál történelem kezdetéhez repít vissza bennünket. Folytatjuk utunkat Bragába. Itt megtekintjük a híres katedrálist melyben az első portugál főherceg síremléke található. A sírfelirat szerint magyar származású volt (!). 100 templom, elegáns paloták, terek tanúskodnak Braga gazdagságáról és a történelem folyamán betöltött fontos szerepéről. Programunk befejeztével utazunk vissza és vacsorára érünk szállásunkra.

3. nap: Coimbra - Tomar – Fatima (270 km)

Ezen a napon először Coimbrát keressük fel. Az ország kulturális központja ez a város, hiszen az egyeteme az Ibériai-félszigeten a salamancai után a legjelentősebb. Itt lelünk Portugália legszebb románkori katedrálisára is. Az ország első két királyának síremlékét a Szent Kereszt templom rejti. A városban gyönyörű kék-fehér csempéket, azulejokat is megcsodálhatunk. Folytatva utunkat a világörökség részeként számon tartott tomari Templomos Lovagrendek várkastélyát nézzük meg. A gótika, a manuel és a platereszk stílus bámulatos összefonódását tükrözi az épület. Késő délután Portugália egyik leglátogatottabb zarándokhelyére érkezünk Fatimába. Azon a helyen, ahol kegytemplom épült a legenda szerint Szűz Mária három pásztorgyerek előtt többször is megjelent. A kegyhelynél mindenkinek lesz ideje áhítatra, elmélkedésre, nézelődésre. Szállás (2 éj).

4. nap: Batalha – Alcobaca – Óbidos – Nazare – Fatima (190 km)

Ezen a napon mindenki eldöntheti, hogy marad a szálláshelyen és önállóan keresi fel a környék érdekességeit, vagy tesz velünk egy fakultatív kirándulást Közép-Portugália nevezetességei között. Először meglátogatjuk a világ egyik legszebb gótikus katedrálisát Batalhában. Lenyűgöző építészeti remekmű a templom és kerengője, de még ezt is felülmúlja a Befejezetlen Kápolna. Nem véletlen a „Kőbe vésett csipke” becenév. Ez szintén az UNESCO Világörökség listáján szereplő alkotás, csakúgy mint Tomar, Porto, Guimaeres. Továbbutazva az alcobacai Szűz Mária-Apátságot keressük fel. Ez a világ egyik legszebb ciszterci temploma. Az apszis rejti Pedro király és szerelme, Inés de Castro gazdagon díszített síremlékét. Ezt követően egy hangulatos kisvárosba, Óbidosba buszozunk, melyet középkori falak és bástyák öveznek. Speciális atmoszférája miatt sok művész lakik itt. Késő délután az óceánpartra látogatunk el. Nazare különleges hangulatú halászfalu, mely jelentős idegenforgalma ellenére is őrzi ártatlanságát. A szabadidő alatt, aki szeretné, az Atlanti-óceán vízének hőmérsékletét is tesztelheti. Vacsorára érünk vissza szálláshelyünkre. Fakultatív Batalha - Alcobaca – Óbidos – Nazare – Fatima kirándulás 2 belépővel (jelentkezés a helyszínen): 40 €.

5. nap: Fatima - Sintra – Cabo da Roca – Lisszabon (220 km)

A mai napon először Portugália közép - nyugati részét keressük fel. Első állomásunk Sintra mely káprázatos környezetben található. A nyári királyi rezidenciaként szolgáló palota a Grimm mesék világát idézi. Byron szerint ez a világ legszebb városa! Ezért is választotta lakhelyéül. Ezt követően a Cabo da Roca-hoz utazunk, a kontinens legnyugatibb pontjához, ahonnan 147 m magasról pillanthatunk le a hullámzó óceánra. Itt vásárolható egy oklevél, amely igazolja, hogy Ön a földrész legnyugatibb pontján járt. Az óceánpart mentén haladva Estorilt (Horthy Miklós töltötte itt utolsó éveit) és Cascaist érintve érkezünk a fővárosba. Lisszabon izgalmas, változatos látnivalókat nyújtó város, városnézésünket a Belém negyedben kezdjünk. A Torre de Belém a Tejo vizében álló több száz éves torony. A közelében lévő Felfedezők Emlékművén a leghíresebb portugál hajósok szobrai találhatóak. A negyed legértékesebb alkotása mégsem ezek, hanem a Jeromos-templom. A batalhai katedrális mellett itt található az ország legszebb kerengője és több híres ember síremléke. Több neves tengerész itt mondta el utolsó imáját mielőtt elindult a hónapokig tartó hajóútjára. Vacsora, szállás Lisszabonban (2 éj).

6. nap: Lisszabon

A mai napon a belváros nevezetességeit tekintjük meg. Sétánk fő látványosságai a főtér, a Praca do Comercio, a Baixa elegáns utcái, majd az Alfama szűk sikátorai. Barangolásunk során mielőtt a Sét (Katedrálist) elérnénk - ahol megkeresztelték Padovai Szent Antalt -, megtekintjük azt a templomot, melyet a Szent Antal szülőháza fölé emeltek. Sokan nem tudják, hogy ő nem az olasz városban, hanem Lisszabonban született. Továbbhaladva a domb tetején álló Szent György vár kárpótol bennünket a gyaloglás okozta fáradozásainkért. A látkép Lisszabonra mindent felülmúl! Rövid szabadprogram is lesz a nap folyamán, amikor lesz lehetőség a belváros egyik hangulatos teraszára kiülni, megkóstolni egy tipikus portugál bort, vagy pár különleges falatot elfogyasztani, vagy emléktárgyat vásárolni. A mai napon közlekedés a híres metróval. Szállás, mint előző nap.

7. nap: Lisszabon

Reggeli után a szálloda környékén található látványosságokat tekinti meg a csoport, mint például a VII. Eduárd parkot, „Hideg Ház” nevezetű botanikus kertet, majd autóbusszal kimegyünk a Kocsi múzeumhoz, utána pedig a régi világkiállítás területén lévő Ócenáriumhoz. Ez a hatalmas akvárium Lisszabon egyik legnépszerűbb látványossága. A bőséges kulturális élményeket követően jóleső kikapcsolódás a tengerek élővilágát megszemlélni. Vacsora egy különleges étteremben. Este transzfer a reptérre. Éjszaka a repülőn.

8. nap: Budapest

Hajnali órákban érkezés a Liszt FerencVárosok: Porto (Portugália), Coimbra (Portugália), Fatima (Portugália), Lisszabon (Portugália), Braga (Portugália), Guimaraes (Portugália), Tomar (Portugália), Batalha (Portugália), Alcobaca (Portugália), Óbidos (Portugália), Nazare (Portugália),
Felhőkarcolók, sivatag, Dubai!


Utazás azonosító: PRO-666


Rövid leírás:
Modern felhőkarcolók és mecsetek Fakultatív jeep safari a homokdűnék közt Abu Dhabi csodás mecsete és mesés paloták Vásárlás a fűszerpiacon és az arany szukban


Program:

1. NAP: MAGYARORSZÁG – DUBAI

Elutazás Budapestről, a repülőgép menetrendjének megfelelően érkezés Dubaiba az esti órákban. Transzfer a reptérről a szállodába. Elfoglaljuk szállásunkat (4 éj), majd vacsora.

2. NAP: DUBAI

Reggeli után városnézés Dubaiban. Először a híres Burj Al Arab szállodánál kezdünk fotózási lehetőséggel. A 7*-ra minősített szuperszálloda a mai napig Dubai legfontosabb reklámarca és leglátogatottabb célpontja, a hatalmas vitorlát formázó épület méltán uralja a mellette elterülő partszakaszt. Majd a Jumeirah mecset megtekintésével folytatjuk programunkat. Ezt követően a híres Pálma-szigetet keressük fel. Délután Dubai óvárosi negyedébe, Al Bastakiya látogatunk el. Vízitaxira szállva a híres fűszerpiacon majd az arany szukban nézelődünk és vásárolhatunk. Programunk végén a világ legnagyobb bevásárlóközpontjába, a Dubai Mall-ba látogatunk el, ahonnan fel lehet menni a világ legmagasabb épületébe, a Burj Khalifa-ba. A toronyház azzal a nem titkolt céllal épült, hogy szemléltesse Dubai fantasztikus gazdasági és technológia erejét. Aki előzetesen (megrendeléskor) jelzi igényét, annak előre rendelünk jegyet, amivel a 124. emeletig fel tud menni, ahol csodás panoráma tárul elé. Burj Khalifa belépő: 60 USD. Azok, akik nem mennek fel a toronyba a Dubai Mallban nézelődési és vásárlási lehetőség. A szabadprogram keretében láthatják a világ egyik legnagyobb tengeri akváriumát is, melynek egy része a bevásárló központ folyosójáról is megnézhető. A másik kihagyhatatlan program a világ legnagyobb szökőkútjának a megtekintése, mely során zenére lövik fel a 150 méter magas és 250 méter hosszú vízfüggönyt. Lélegzetelállító látvány lesz. Este visszatérünk szállásunkra. Vacsora.

3. NAP: DUBAI – SHARJAH – DUBAI

Reggeli után az öböl gyöngyszemében, a Dubaitól mindössze 20 km-re fekvő Sarjahban megyünk. Sharjah emírség mind a hat emírséggel határos. Azonos nevű fővárosa a harmadik legnagyobb város az egész országban, modernizálása rohamos fejlődésnek indult, rengeteg kulturális lehetőséget, galériák, kulturális központok hosszú sorát kínálja. A városnézést az egyik legnagyobb látványossággal, Faisak király mecsetjének megtekintésével kezdjük, mellette áll a Gyöngy-emlékmű, csúcsán igazgyöngyöt szimbolizáló gömbbel mely a régi mesterségre, a gyöngyhalászatra utal. A belvárosban megnézzük a Sarjah erődöt, majd a Hagyományok Múzeumába látogatunk, és az Al Arsa szukba, szabadprogram, vásárlási lehetőséggel. Este vacsora a Creek folyón, egy tipikus arab hajón.

4. NAP: DUBAI

Reggelit követően délelőtt szabadprogram. Délután fakultatív programlehetőség: Jeep túra. A terepjáróval a dűnék között haladva megcsodálhatjuk a sofőrök kiváló vezetési tudását, majd egy sivatagi táborba érkezünk, ahol lehetőség van a helyi hagyományokkal és kultúrával megismerkedni. Este az óázisban megnézzük a gyönyörű naplementét, majd egy zenés, táncos, rövid hastáncos és dervis bemutatóval egybekötött BBQ vacsorán veszünk részt. Fakultatív sivatagi jeep túra programmal, vacsorával: 19.500,- Ft. A programot követően visszatérés a szállásunkra. Aki nem vesz részt a fakultatív programon, annak szabadprogram Dubaiban és egyénileg vacsora.

5. NAP: ABU DHABI – DUBAI

Reggeli után kisbusszal az Emirátusok fővárosába, Abu Dhabiba látogatunk, melyet arab ékkőként is ismernek, a mecsetek és a hatalmas felhőkarcolók látványa futurisztikus építményekkel keveredik. Látni fogjuk a Sheikh Zayed Nagymecsetet, mely a világ 8. legnagyobb és az Emirátusok legszentebb mecsete Ez lélegzetelállító és kihagyhatatlan élmény, hatalmas márvány épülete mindenkit elkápráztat. Bemegyünk az Emirates Palace-ba, Abu Dhabi első és egyedülálló luxusszállodája, amely csupa márvány és gránit palota 24 karátos színarany díszítéssel. Sétálunk a város híres tengerparti sétányán, illetve ellátogatunk Saadiyat szigetre, mely a kulturális központja lesz a városnak. Ezt követően kimegyünk a Formula 1 versenypályához, külső fotózás. A kora esti órákban, a repülőgép menetrendjének függvényében transzfer a reptérre, és hazautazás. Ha valaki hosszabbítani szeretne, vegye fel kapcsolatot irodánkkal. Várhatóan, éjfél után nem sokkal érkezés Bp-re. A program előzetes bejárásáról írt blog itt olvasható: www.pronaygyula.prokotravel.hu/dubai-1

A színvonalasabb szolgáltatás érdekében a csoport létszámát 20 főben maximáljuk.

Az útlevélnek hazaérkezéstől számított min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie és nem lehet benne izraeli pecsét.Városok: Dubai (Egyesült Arab Emirátusok), Abu Dhabi (Egyesült Arab Emirátusok),
Feltöltődés a különleges Zöld-foki szigeteken


Utazás azonosító: PRO-796


Rövid leírás:
Nyaralás, pihenés Közép - Afrika vonalában Tengeri, szárazföldi és repülős kirándulások Búvárkodási, quadozási lehetőség a szigeten Különleges ország, egyedi hangulat


Program:

1. NAP: BUDAPEST – ZÖLD-FOKI SZIGETEK (SAL SZIGET)

Menetrend függvényében, átszállással utazás a Zöld-foki-szigetek (Cabo Verde) turisztikailag egyik legnépszerűbb szigetére, Sal szigetre. A helyiek jelmondata: „No stress” amit mi is megtapasztalhatunk. Érkezés után transzfer a szállodába (7 éj).

2. NAP: SZIGETTÚRA

Ezen a napon a Sal felfedezésére indulunk. A sziget maga vulkanikus eredetű, a szigetcsoport legrégebbi tagja. Az északi részét sziklák borítják, míg délen fehér homokos strandok várják a turistákat. A sziget nagyon kedvelt célpont a vízi sportok szerelmeseinek. Napunk első állomása a különleges Murdeira-öböl, mely után a Sal fővárosába, Espargosba megyünk, ahol teszünk egy rövid sétát. Ezután Palmeira bájos halászfalujába indulunk, ahol ízelítőt kapunk a helyi halászok sajátos életmódjából, megcsodálhatjuk a különböző színekben pompázó házaikat is. Délután észak felé vesszük az irányt Buracona szépséges vulkanikus medencéihez. Minden nap egyszer egy rendkívül különleges természeti jelenség zajlik le itt, ha szerencsénk lesz, ezt is látni fogjuk. Ezt követően keresztülutazunk a sivatagon és Terra Boa termékeny földjére érünk, majd napunk egyik leglátványosabb része. Ez egy „Tűzkő” mely sóbánya egy vulkáni kráter közepében. A víz itt majdnem olyan sós, mint a Holt-tengernél. Aki szeretné, ki is próbálhatja és megmártózhat ezen a nagyon különleges helyen. Rövid szabadidő, majd Santa Maria városába utazunk, ahol egy kellemes sétát teszünk. A késő délutáni órákban érkezünk vissza a szállodába.

3. NAP: KATAMARÁN TÚRA

Ezen a napon egy kb. félnapos fakultatív kirándulásra indulunk katamaránnal. A nyugati partszakasz mentén hajózunk északra és élvezzük a hullámokat. Utazásunk során egyszer kikötünk, amikor lesz lehetőség úszni és búvárkodni is. Programunk során korlátlan az ital (üdítő, sör) és a rágcsálnivaló fogyasztás. Programra jelentkezés a helyszínen az idegenvezetőnél. Fakultatív katamarán túra (jelentkezés a helyszínen): kb.: 50 €.

4. NAP: QUAD TÚRA

Reggeli után, aki szeretne, pihen a szállodában és a tengerparton, aki viszont egy élmény dús programra vágyik, az egy kb. 3 órás quad túrára jöhet velünk. Rövid eligazítás után Santa Maria-ból indul a csapat, majd folytatjuk utunkat a régi sóbányákhoz a Kite tengerparti szakaszon keresztül. Gyönyörködhetünk a Serra Negra vulkanikus hegyvonulatban miközben átszeljük a szigetet. Eljutunk a Murdeira-öbölhöz, majd a nyugati parton jövünk vissza a kiindulási helyünkre. A programra jelentkezés a helyszínen. A részvételhez érvényes magyar járművezetői engedély szükséges! Fakultatív quad túra (jelentkezés a helyszínen): kb.: 75 €.

5. NAP: PIHENÉS

Szabadprogram, pihenés, fürdőzés. Aki szeretne, ezen a napon is elmehet fakultatív programokra, mint például búvárkodás, lovaglás, jet-ski stb… Ezekre a helyszínen az idegenvezetőnknél lehet jelentkezni.

6. NAP: SAL – SÃO VICENTE – SAL

A reggelit követően fakultatív kirándulás keretében átrepülünk São Vicente-szigetre, melynek hangulata magával ragadó Egy teljesen egyedi világba csöppenünk bele. A sziget a kultúra, a zene, a művészek és a sokszínűség fellegvára, sokan a „kis Brazíliá”-nak nevezik. Először Mindelo városába megyünk, itt született Cesária Évora világhíres énekesnő. A települést a portugálok alapították, majd angol gyarmatterület is volt, ennek nyomán épült például a Belém torony mása. Mindelo egy igazán különleges egyvelege a régi házaknak, színes épületeknek és piacoknak, érezhető az egykori gazdagság, amikor hemzsegtek a művészek, vállalkozók a városban. Ezután a sziget legmagasabb pontjára megyünk, Monte Verde-re. 750 méter magasról gyönyörű rálátásunk lesz Mindelora. Fürdőzésre is lesz lehetőség. A délutáni órákban látni fogjuk Calhao kialudt vulkánját, majd Praia Grande csodálatos fehér homokos tengerpartjára érkezünk. Útközben lesz lehetőség helyi termékeket vásárolni, mint például lekvárok, kekszek, italok. Majd visszarepülünk Sal-ra, az esti órákban visszaérkezés a szállodába. Fakultatív kirándulás repülővel São Vicentere: kb. 260 €. Aki nem jön a fakultatív kirándulásra, annak szabadprogram, pihenés Sal szigetén.

7. NAP: PIHENÉS

Pihenés, fürdőzés egész nap.

8. NAP: SAL – LISSZABON

Délelőtt kijelentkezés a szállodából, transzfer a repülőtérre és utazás Lisszabonba. Itt átszállás. Éjszaka a repülőn.

9. NAP: LISSZABON – BUDAPEST

A hajnali órákban érkezés a Liszt Ferenc Repülőtérre.

Az ár a belépőjegyeket tartalmazza, de a fakultatív programok költségét és a helyi borravalókat nem!

Oltásokkal kapcsolatos információkat a weboldalunkon találják.

A színvonalasabb szolgáltatás érdekében a csoport létszámát 15 főben maximáljuk.Városok:
Gasztronómiai élmények Bolognában és környékén


Utazás azonosító: PRO-831


Rövid leírás:
Bologna, a tornyok városa Artusi mester munkássága nyomában Forliban Olasz luxus a Ferrari gyár múzeumában Mortadella, balzsamecet, parmai sonka, parmezán


Program:

1. nap: Szeged (Debrecen, Pécs) – Budapest – Szlovénia – Aquileia – Olaszország (860 km)

Reggeli indulás után Szlovénia érintésével utazás Olaszországba. Határátlépés után lekanyarodunk egy érdekes ókori településhez. Aquileia az ókori Róma egyik fontos kereskedelmi és kikötői központja volt. Megtekintjük a világ egyik legrégebbi keresztény templomát, melynek kövezete a mai napig őrzi az eredeti mozaikdíszítését. Nem véletlenül az UNESCO Világörökség része. Ezt követően folytatjuk utunkat bolognai szállásunkra. (4 éj)

2. nap: Carpi - Modena – Maranello - Bologna (160 km)

Reggeli után Carpiba utazunk, ahol látogatást teszünk egy balzsamecet készítő farmon. A körbevezetés és kóstolás után, vásárlásra is lesz lehetőség. Programunk után Modenaba, a zene városába látogatunk el. Többek közt itt született és élt Pavarotti is, itt van egy róla szóló múzeum is. A város katedrálisa és harangtornya, továbbá a városháza a Piazze Grande-n, a világörökség része. Látjuk a monumentális nagyhercegi palotát is. Elhagyva Modenát a pár km-re található MUSA múzeumba látogatunk el, ahol 3 szinten ismerkedhetünk a térség gasztronómiai termékeivel, mint a parmezán, a mortadella, a parmai sonka stb. A látogatás végén kóstolás, majd a múzeum melletti üzletben vásárlási lehetőség. (Belépő és kóstolás az árban). Délután egy különleges programra megyünk. Világ egyik legdrágább és leghíresebb autói a Ferrarik, melynek gyári múzeumát tekintjük meg Maranelloban. Ez a kiállítás több mint egy autómúzeum. Az élmény a laikusok számára is maradandó. Ha valaki nem akar a múzeumba bejönni a közeli kávézóban töltheti el ezt az időt. A tartalmas nap végén utazunk vissza szállásunkra.

3. nap: Forli – San Marino – Bologna (160 km)

Reggeli után elutazunk az olasz gasztronómia atyjának, Artusi mesternek a városába, Forliba. Artusi volt, aki elsőként rendezte össze az olasz konyha receptjeit egy szakácskönyvbe. (Főzőbemutató és kóstolás az árban). A Casa Artusi-ban tett látogatásunk során részt veszünk egy bemutatón, ahol elmondják és bemutatják, hogyan készítik az olasz tésztákat, majd lesz mód a könyvek egyikét megvásárolni is. Ezután egy mesés fekvésű mini államba megyünk el. San Marino óváros várfallal van körbeölelve. A főtéren lévő Kormányzósági Palota és a Bazilika különösen látványos. Városnézésünk és szabadprogramunk után jövünk le a hegyről és megyünk vissza Bolognába. Aki szeretne, még sétálhat a városban, a többiek visszatérhetnek a szállodába.

4. nap: Bologna

A mai napot Bolognában töltjük. A város közepén áll a két híres ferde torony, Bologna jellegzetességei. Mindkettő több mint 900 éves az egyik 97 méter magas, 1,23 méternyi elhajlással, a másik 49 méter magas, 3 m elhajlással.Városnézésünk során megtekintjük a Piazza Maggiore terét, melyet mesés paloták öveznek. A főtér közelében lévő monumentális Neptun kutat és a hatalmas könyvtár épületet a Piazza Galvanin. Lesz idő a hűs árkádok alatt sétálni, kávézni, megkóstolni a helyi ízeket, pl. a híres Simoni delikát üzletben. Délután ellátogatunk a Jeruzsálem-negyedbe, ahol hitbuzgó városi polgárok elhatározták, hogy megteremtik a maguk Szentföldjét. Ezért felépítették a Santo Stefano 7 templomból álló templom együttest. Itt található Petronius sírja és egy márványtál, amiben a hagyomány szerint Pilátus mosta kezét Krisztus elítélésekor. Este térünk vissza a szállásunkra.

5. nap: Ferrara - Szlovénia – Magyarország (850 km)

Reggeli után hazaindulunk. Megállunk a „Pó asszonyaként” emlegetett Ferrara városába, mely a reneszánsz idején kapta mai képét. Középpontjában az Este család tiszteletet parancsoló vára áll. Ezt övezi a harmonikus belvárosi utcakép. Belvárosi sétánk után hazaindulás. Szlovénia érintésével a Budapestre érkezés az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.Városok: Aquileia (Olaszország), Bologna (Olaszország), Capri (Olaszország), Faenza (Olaszország), Modena (Olaszország), Ferrara (Olaszország),
Japán tavasz


Utazás azonosító: PRO-920


Rövid leírás:
Tokió, Kioto és Hiroshima megismerése Cseresznyefa-virágzás az Izu-félszigeten Dél-Korea legérdekesebb látványosságai Pekingi ízelítő és a Kínai Nagy Fal


Program:

1. NAP: BUDAPEST – REPÜLŐ

Elrepülés Budapestről átszállással Tokióba. Étkezések és éjszaka a gép fedélzetén.

2. NAP: TOKIÓ

Érkezés a japán fővárosba. Transzfer a szállodába, ahol le lehet pihenni, vagy aki szeretne sétálhat a modern környéken ezáltal szokva a távol-kelet hangulatát.

3. NAP: TOKIÓ

Reggelit követően útnak indulunk a közel 12 milliós város felfedezésére. Első megállónk a Tokiói Közigazgatási Torony, melynek ikertornyaiból kitűnő betekintést kapunk az olimpiai negyedről és a felhőkarcolók rengetegéről. A modern után a történelmi emlék következik, ugyanis a császári Meidzsi sintoista szentélyt és gyönyörű parkját látogatjuk meg. Délidőben már a Sibuja negyedben sétálgatunk, mely a modern Tokió szíve. A tradicionális japán kultúrával ismerkedünk egy különleges matcha tea kóstolás során a Szumida-folyó torkolatánál fekvő Hamarikjú parkban. Az esti szabadprogram keretében lesz idő egy kis vásárlásra is, majd a szállásunkra megyünk.

4. NAP: TOKIÓ VAGY NIKKÓ FAK. KIRÁNDULÁS

A napot egyénileg is el lehet tölteni Tokióban, vagy eljöhetnek Nikkó városába egy fakultatív program keretében. A japánokhoz hasonlóan mi is vonattal utazunk, Nikkó szentélyeihez, illetve a 97 m magas Kegon vízeséshez. A japán gondolkodást érezhetjük a természet és az épített emlékek harmóniájában. Nem meglepő, hogy világörökségi helyszín a település egésze. Fakultatív Nikko kirándulás: 35.000,- Ft. Késő délután térünk vissza Tokióba, ahol lehetőség nyílik felmenni a Tokyo Skytree-be, mely a világ legmagasabb szabadon álló tornya, és a város új jelképe. A tetejéről fényszőnyegként hever a lábunk előtt a megapolisz.

5. NAP: TOKIÓ – FUJI – IZU-FÉLSZIGET

Elhagyjuk a fővárost és Hakone településre utazunk, hogy megcsodálhassuk Japán jelképét a Fujit. A kilátóhoz fogaskerekű vasúttal és felvonóval lehet feljutni, útközben pedig roppant érdekes a vulkánikus táj. A csúcsról szép idő esetén lenyűgöző a Fuji látványa, ahogy a környék fölé magasodik. A kilátótól lejőve egy hajózás vár ránk az Ashi tavon, majd újra útnak indulunk, és az ország egyik legszebb természetvédelmi övezetébe megyünk, az Izu-félszigetre. Szállásunk egy tradicionális japán ryokan szálláshelyen lesz. A hagyományőrző szálláson tatamiborítású a szoba és kipróbálhatjuk az eredeti japán fürdőt is. Este kimonóban, egy tipikus japán vacsorán vehetünk részt, mely 15 fogásból áll!

6. NAP: IZU-FÉLSZIGET – KIOTÓ

Napunkat egy különleges reggelivel kezdjük a ryokanban, majd útnak indulunk a park felfedezésére. A környék hírnevét a több ezer ritka cseresznyefájával szerezte, melyek minden más típusnál hamarabb virágoznak, így a japán tavasz első hírnökei. Rózsaszínbe borulnak a völgyek és mindenki a látványban gyönyörködik. Programunk után útra kelünk, az este már Japán kulturális központjában, Kiotóban alszunk.

7. NAP: KIOTÓ

Kiotó közel 400 éven át volt császári központ, és mindmáig az egyik legjelentősebb települése az országnak. Ellátogatunk az Aranypavilon Templomához, melynek falait teljes egészében aranylapkákkal fedték be. Következő állomásunk az Arashiyama bambuszerdő, mely roppant különleges látvány egy európai turista számára. Délután a Nishiki piacon ismerkedünk a japán gasztronómiával, majd a gésák életéről hallunk ismertetést a Gion negyedben. Ha szerencsénk van, élőben is láthatunk egy igazi gésát, hiszen máig Kiotó a központja a gésaiskoláknak.

8. NAP: KIOTÓ – HIROSHIMA

Reggel a japán szuper expresszel, a shinkansennel indulunk utunkra. 300 km/órás sebességgel haladunk, mégse érzékelünk belőle semmit, olyan simán siklik a futurisztikus vonat. Így érkezünk Hiroshimába. A város sajnálatos esemény kapcsán lett híres, hiszen a II. világháborúban az első atombombát itt dobták le. Ellátogatunk az emlékhelyhez, és megtekintjük a történtekről szóló múzeumot is. A délutánt a Miyajima szigeten töltjük, mely a sintó vallás egyik legszentebb helye. Hajóval kelünk át a különleges szigetre, ahol őzek járkálnak szabadon. Megtekintjük a szentélyt, mely cölöpökre épült félig a víz fölé, közben a sintoisták életével ismerkedünk. Szállás Hiroshimában.

9. NAP: HIROSHIMA – HIMEJI – OSZAKA

Reggelit követően ismét a villámgyors shinkansennel indulunk következő látványosságunkhoz, a Himejiben található Fehér Kócsag kastélyhoz. Az 50 toronnyal rendelkező világörökségi kastély nem csak gyönyörű, de saját korában a legerősebb erőd is volt. Innen Oszakába utazunk, melyet többek közt felülről szemlélünk meg a több száz tonnás kőtömbökből álló vár kilátójából. Koraeste Dotombori híres bevásárlóutcáját látogatjuk meg. Szállás Oszakában.

10. NAP: OSZAKA – BUDAPEST VAGY SZÖUL – SOKCHO

Korai transzfer a repülőtérre, ahonnan vagy átszállással hazarepülnek Budapestre, vagy velünk tartanak további élményeket szerezni. Szöulba repülünk, ahonnan a nem messze fekvő Hwaseong Erődhöz látogatunk. Neve magyarul Pompás Erőd, mely méltó név a közel 6 km kerületű, csodás állapotban fennmaradt építményhez. Látogatásunk után buszunkkal az alig néhány órára lévő Sokcho városába megyünk. Utunk során mesés táj, zöldellő hegyek és rengeteg ginzengültetvény tárul a szemünk elé. Szállás Sokchoban.

+1. NAP: SOKCHO – SZÖUL

Reggelitől kezdve egész napunkat a Seorak nemzeti Parkban töltjük, hiszen szállásunk is már a nemzeti parknál van. Felvonóval jutunk el a Gwongeumseong csúcshoz, ahonnan lélegzetelállító a látvány! Az emberi jelenlét csak elvétve vehető észre, és mindent a buja növényzet borít. A környéken több gyalogosvény is található, melyek közül a túravezető mindenki számára tud javasolni számára megfelelő nehézségűt. A túrázás után szöuli szállásunkra megyünk.

+2. NAP: SZÖUL – DMZ TÚRA

Napunkat egy különleges kirándulással kezdjük, ellátogatunk a DMZ (DeMilitarizált Zóna) területére. Ez a 250 km hosszú és 4 km széles képzeletbeli terület választja el Észak- és Dél-Koreát egymástól. A túra során rengeteg érdekességet élhetünk át. Elmegyünk a határnál lévő „félig nyitott” vasútállomáshoz, távcsővel átnézhetünk az észak-koreai „propaganda faluba” és lesétálhatunk a határ alatt felfedezett tiltott alagútba. Mindeközben helyi idegenvezetőnk mesél a két ország különös viszonyáról. A nap második felében Szöul megismerését kezdjük meg az N Seoul toronnyal és az Insadong bevásárló utcával.

+3. NAP: SZÖUL – PEKING

Utolsó koreai napunkat a királyi palotával kezdjük, ahol végignézhetjük az őrségváltás ceremóniáját, majd magát az épületegyüttest is. A nap folytatásaként Bukchon Hanok ősi települését járjuk be. Délután transzfer a repülőtérre, és repülés a kínai fővárosba, Pekingbe. Érkezés után transzfer a szállodához.

+4. NAP: NAGY FAL – PEKING

Reggelit követően útnak indulunk a Kínai Nagy Falhoz. Felvonóval jutunk fel a falra, ahol mindenki szabadon bejárhatja az egykori védmű bástyáit és erődjeit. Csodás táj és évszázadok történelme vesz körbe bennünket. Visszatérünk Pekingbe, ahol elhaladunk az olimpiai létesítmények mellett, és a Tienanmen téren szállunk ki, majd a Tiltott Város megtekintése következik. Közel félezer évig volt ez a császárok lakhelye. Szabadprogram után visszatérünk szállásunkra.

+5. NAP: PEKING – BUDAPEST

Reggel transzfer a repülőtérre, majd utazás Budapestre. Várható érkezés a késő délutáni órákban.

Japán programnál min. létszám: 15 fő. Hosszabbításnál min.: 10 fő

A színvonalasabb szolgáltatás érdekében a csoport létszámát 20 főben maximáljuk.

Az ár a belépőjegyeket tartalmazza de az utasbiztosítást és a helyi borravalókat nem!

A program előzetes bejárásáról írt blog itt olvasható: www.pronaygyula.prokotravel.hu/category/azsia/Városok:
Kalandozás Dél-Lengyelországban


Utazás azonosító: PRO-64


Rövid leírás:
Krakkói városnézés magyar emlékekkel Tutajozás a Dunajecen Látogatás egy működő sóbányába Wieliczkanál Fakultatív látogatás Auschwitzbe Az auswitzi fakultatív kirándulás csak korlátozott számban elérhető az egyes időpontoknál, kérjük keresse kollégánkat telefonon az elérhető helyek számáról.


Program:

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – ZAKOPANE – KRAKKÓ (580 km)

Reggel parassapusztai határátlépéssel megyünk Szlovákiába. Az országon áthaladva, kisebb pihenőkkel érkezünk Lengyelországba. A délelőtt folyamán egy mesés városkában állunk meg. Zakopane csodálatos fekvésű település, Közép-Európa egyik legkedveltebb és leglátogatottabb téli turisztikai központja. A faházakból épült kis hegyi falucska ma már több tízezres létszámával egész évben egy nyüzsgő hangyabolyhoz hasonlít. A sícentrum, a hangulatos sétáló utca, a hatalmas piac, az új Fogadalmi fatemplom, a Gubalowka-hegy mind ezt a tényt bizonyítják. Szabadidő és vásárlási lehetőség a piacon és a városban. Ezt követően Krakkó melletti szállásunkra utazunk, fakultatív vacsora (3 éj).

2. NAP: AUSCHWITZ – CZESTOCHOWA (360 km)

Reggeli után mindenki eldönti, hogy sétál, kirándul a szálloda környékén, vagy eljön velünk egy nagyon érdekes kirándulásra. Először a történelem egyik legmegrázóbb helyszínét keressük fel. Az auschwitzi láger manapság már csak emlékhely. A helyi idegenvezetőnk beszél az itt történt sajnálatos eseményekről. Ezt követően a birkenaui tábornál is megállunk egy rövid időre, ahol szintén lehet fényképezni. A megrázó látványok után kifejezetten jó a nyugodt zarándokhely felkeresése Czestochowaban, ami e nagy katolikus ország legismertebb zarándokhelye. A Jasna Gorai kolostort a magyar pálos rend alapította 1382-ben, nevét is a magyar pálosoktól kapta. A Fekete Madonna kegykép két évvel később került a kolostorba. Azóta is hívők százezrei zarándokolnak a kápolna szentéjéhez. A helyszínen nekünk is lesz időnk egy kis elmélyülésre. Estére érünk vissza a szállásunkra. Fakultatív Auschwitz – Czestochowa kirándulás (belépővel, helyi idegenvezetővel): 5.800,- Ft. Mivel előzetesen kell a belépőjegyeket megrendelni, utólagos jelentkezés esetén az auschwitzi belépést nem tudjuk garantálni.

3. NAP: WIELICZKA – KRAKKÓ (30 km)

Reggeli után napunkat a világörökségi listán is szereplő wieliczkai sóbánya megtekintésével kezdjük. Itt leszállunk a bánya mélyébe. A közel kétórás program során bemutatják a nehéz munka rejtelmeit. A sóbányászat veszélyei, évszázados technikája és egy varázslatos világ tárul a látogató szeme elé. Programunkat folytatjuk Krakkóval. Először a Visztula partján fekvő királyi várba, a Wawelbe látogatunk el. A termekben tett sétánk közben a kalauzunktól alapos tájékoztatást kapunk e csodálatos palota történelméről és lakóinak életéről. A várban tett nézelődésünket a székesegyházban fejezzük be, ahol Báthory István végső nyughelyét láthatjuk. Krakkó felfedezése a belvárossal folytatódik. Fő látványosságok: Rynek, Posztóház, Mária-templom. Szabadprogramunk után egy hangulatos kisbusszal utazunk vissza a buszhoz, közben a város újabb arcát ismerjük meg. Szállás mint az előző napokon.

4. NAP: DUNAJEC – BUDAPEST (420 km)

Reggeli után hazaindulunk. Délelőtt egy különleges tutajozáson veszünk részt a Dunajec folyón, mely a lengyel-szlovák határnál található. Nemcsak a tutajon való utazás az érdekes, hanem a táj is megkapó. Kikötésünk után egy hangulatos helyi vendéglőben – a szabadidő alatt – a szlovák konyha finomságait lehet megkóstolni. Ezt követően rövid pihenőkkel, Szlovákián keresztül haladva hazautazunk Magyarországra. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk. Belépők ára: kb. 10 € + 176 PLNVárosok: Zakopane (Lengyelország), Wieliczka (Lengyelország), Krakkó (Lengyelország), Czestochowa (Lengyelország), Wadowice (Lengyelország), Nedec (Lengyelország), Auschwitz (Lengyelország),
Kanári-szigetek - Gran Canaria és Tenerife


Utazás azonosító: PRO-798


Rövid leírás:
Egy úton kettő sziget megtekintése Pihenés mindkét sziget tengerpartján Kirándulások során a szigetek felfedezése Több fakultatív programból választhatunk


Program:

1. NAP: BUDAPEST – GRAN CANARIA

Menetrend függvényében, várhatóan a délutáni órákban utazás Gran Canariára. Transzfer a partközeli szállodába, majd pihenés.

2. NAP: SZIGETTÚRA GRAN CANARIÁN

Az első megálló a Degollada de las Yeguas, ahol beláthatunk a kanyonba, visszanézhetünk Maspalomas homokdűnéire és gyönyörű fotókat készíthetünk a tájról. A fotószünet után tovább kapaszkodunk felfelé a kanyon mentén elhaladva egy pálmaoázis és egy tevefarm mellett, amíg meg nem közelítjük Fataga termékeny vidékét, ahol déligyümölcsfák között vezet az út. A következő megálló a Mirador de Tune, ahol a kilátóból történő fotózás mellett a helyi étteremben megkóstolhatjuk a narancs-kaktuszfüge és a narancs-ananász gyümölcslevet. Ezek után vadregényes sziklaképződmények között kanyarog az út körülbelül 1200 méter magasságig, megnézzük Gran Canaria legmagasabb pontját, a Pozo de las Nieves-t (1950 m) és a következő megállóban lefotózhatjuk a Roque Nublo-t és a Roque El Fraile-t, valamint a szomszédos szigetet, Tenerifét és a Teidét, Spanyolország legmagasabb csúcsát. Ugyanitt lehetőség van a helyi kecske- és birkasajt, kaktuszlekvár, a sajátos kanári marcipán, valamint különböző helyi italok (rumok, banánlikőr stb.) kóstolására is. A sziget földrajzi központjában, Cruz de Tejedánál, ahol az összes grancanariai út keresztezi egymást, Teror felé indulunk Valleseco termékeny völgyén keresztül. Terorban városnézés, ahol megtekinthetjük a 150 éves arukária fenyőket, a templomot, ahol Gran Canaria védőszentje, a„Fenyő Szűz Mária” található, amihez zarándokok tízezrei látogatnak el minden évben, ez a sziget vallási központja. Ugyanitt található a híres Balkonok utcája is. A következő megálló Firgas, a vizek városa. Ezután az Arucasi Rum Üzem és Múzeumban, mely Spanyolország legrégebbi rumgyára, megtekintjük a rumgyártás folyamatát a pincészettől a bedobozolt üvegekig és végül végigkóstolhatjuk a gyár széles termékkínálatát. A következő megálló a Restaurante Cuatro Hermanas, ahol megebédelünk egy olyan étteremben, ami kifejezetten a helyiek által látogatott hely. Az ebéd 3 fogásos és a tipikus kanári ételek mellett a széles választékból kérhetünk hagyományos ételeket is. Az ebédhez ital is jár. Ebéd után következik a Bandama, ami az utolsó működő vulkán volt 5000 évvel ezelőtt Gran Canarián. A Pico de Bandama csúcsáról gyönyörű kilátás nyílik a tájra, belekukkanthatunk a 200 méter mély kráterbe és megcsodálhatjuk Las Palmas panorámáját. A kirándulás utolsó megállója a Finca Canarias, mely egy családi aloe vera ültetvény, ahol megismerkedünk ennek a rendkívül hasznos növénynek a tulajdonságaival és feldolgozásával. Az esti órákban érkezünk vissza szállásunkra.

3. NAP: PIHENÉS

Ezen a napon, aki akar, pihenhet, fürödhet. A helyszínen lesz lehetőség részt venni többféle hajókiránduláson, vagy egy jeep szafarin. Ezekről a helyszínen az idegenvezető fog részletesebb tájékoztatást adni. (Bármilyen programra jelentkezés a helyszínen).

4. NAP: PIHENÉS

Ezt a napot továbbra is pihenéssel, napozással töltjük. Aki szeretne, annak ezen a napon is lesz lehetősége fakultatív programokon részt venni.

5. NAP: GRAN CANARIA – TENERIFE

A reggelit követően a hajó indulásáig szabadprogram, majd Gran Canariáról áthajózunk az „örök tavasz szigetére” Tenerifére. A kompon a zárható szekrényekbe történő elhelyezésekért 1 €/csomag költséget kell fizetni.

6. NAP: SZIGETTÚRA TENERIFÉN

Ezen a napon egy egész napos szigettúrára indulunk, amely magába foglalja Tenerife déli, északnyugati és középső részének megtekintését. Idegenvezetőink segítségével az egész napos kirándulás időtartama alatt átfogó képet kapnak Tenerife, valamint a Kanári szigetcsoport múltjáról és jelenéről. Playa de las Americasból indulva első megálló Los Gigantes, ahol többek között egy lélegzetelállítóan hatalmas sziklafalat csodálhatnak meg, mely valójában egy vulkán hosszmetszete. Következő megálló El Tanque, ahol megkóstolhatják a helyi kávét (baraquito) és egy jellegzetes, forró, alkoholos italt, melyet a helyiek viagra naturalnak neveznek. Aki szeretne, fakultatívan tevegelhet. Ezután megismerkedhetnek a szerencsétlen sorsú kisváros, Garachico történetével és panorámikus látképével, majd Icod de los Vinosba érkezve, megtekinthetik az ezeréves sárkányfát és megcsodálhatják a San Marcos templomot, ahol egy gyönyörű ezüstoltár található. A város a borairól is híres, így megízlelhetik a helyi borokat, likőröket, valamint a finom sajtokat, egy borkóstoló keretében. Utunkat tovább folytatva, a nagyon ízletes és bőséges ebédet, a sziget északi részének legszebb városában, Puerto de la Cruzban egy tipikus kanári ízeket kínáló étteremben fogyasztjuk el, helyi muzsikaszóval kísérve. Ebéd után a sziget különlegessége, Spanyolország leglátogatottabb nemzeti parkja, a Las Cañadas következik. Körbejárjuk Spanyolország legmagasabb hegyét a 3.718 méter magas, többkamrájú alvó rétegvulkánt, a Teidét. Több megálló után a déli lejtőn térünk vissza Las Americasba, de még útközben a szomszéd szigetekben és a táj változatosságában gyönyörködhetünk.

7. NAP: PIHENÉS

Ezen a napon, aki szeretne pihenhet, de számos fakultatív program közül is lehet választani. Például elmehetünk a sziget északi gyöngyszemének nevezett Loro Parkba, amely az egyik legnagyobb látványossága Tenerifének, mely egy különleges állatkert, helyi állatokkal. Itt található a világ legnagyobb papagájgyűjteménye, mely több mint 3000 különböző fajból áll, közülük 300 csak itt Tenerifén található. A csodálatos, színesebbnél színesebb madarak naponta többször szórakoztatják a látogatókat showműsorukkal. Ezen kívül fantasztikus delfin-show, lélegzetelállító orka és fóka show kínál felhőtlen szórakozást a park vendégeinek.

8. NAP: PIHENÉS

Továbbra is pihenhetünk, illetve több lehetőség van kirándulásokon való részvételre (helyszíni jelentkezéssel). Lehet választani hajókirándulást vagy felkereshetjük a sziget másik nevezetességét a Siam Parkot, amely 2014-ben elnyerte a világ legjobb vízi vidámparkja címet. A Siam Park, több mint egy vízi park, maga az ÉLMÉNY. Az égbe magasodó Tower Power, a 28 méter hosszú kamikaze csúszda majdnem függőlegesen ereszkedik le, és igazi adrenalinbomba a csúszás rajta. A hullámstrand, melynek egyik felén háromméteres, mesterségesen generált hullámokban lehet ugrálni. A másik, sekély része pedig fehérhomokos, szintén mesterségesen kialakított partszakaszba torkollik. Örökre szóló élményt nyújt minden látogatónak.

9. NAP: TENERIFE – BUDAPEST

Menetrend függvényében utazás Budapestre, érkezés várhatóan az éjszakai órákban.Városok:
Karnevál Velencében és Valentin-nap Veronában


Utazás azonosító: PRO-909


Rövid leírás:
- Nincs éjszakai utazás és a szállodáink 4 csillagosak - Fényűző álarcok és jelmezek forgataga Velencében - Séta a Szt. Mark téren, Sóhajok-hídja, Rialto - Veronában Valentin napi vacsora lehetősége


Program:

1. nap: Szeged (Pécs, Debrecen) – Budapest – Szlovénia – Olaszország (845 km)

Reggel indulás. Szlovénián keresztül utazva, mely során gyönyörködünk a Júlia-Alpok vonulataiban érkezünk Olaszországba. Trieszt már a Monarchiának is fontos kikötője volt. Itt állunk meg és a belvárosban valamint a tengerparton sétálunk, nézelődünk. Az esti órákban érkezünk Treviso közeli szálláshelyünkre, mely **** kategóriájú. Fakultatív vacsora.

2. nap: Velence (60 km)

Egész napos program Velencében. Punte Sabionéból hajóval megyünk át a lagúnák városába. A nap során a Karnevál programjaiba is bekapcsolódunk. A fennmaradó időben gyalogos városnézés. A hatalmas Szt. Márk tér, a sok festőt megihlető Sóhajok hídja, a gazdag hercegek mesés épülete, a Dozse-palota, és a mindig nagy forgatagú Rialto a fő látványosság. Akinek kedve van, belülről is megtekintheti a Dozse palotát és a Szt. Márk katedrálist, és fel tud menni a Harangtoronyba, ahonnan mesés a kilátás. (Várhatóan sorban állásra kell számítani a bejutásokhoz). A városnézésünket a karneváli programokhoz igazítjuk. Természetesen lesz szabadprogram, hogy önállóan is élvezhessük a karneváli forgatagot. Az esti órákban indulunk vissza szállásunkra, fakultatív vacsora.

3. nap: Valentin nap Veronában

Reggeli után a Garda-tóhoz utazunk. Séta, nézelődés Sirmionéban, majd a kora délutáni órákba bemegyünk Veronába. Gyalogos sétánkat az Adige parton, a Scaligeriek váránál kezdjük. Innen sétálunk be a belvárosba. Az Erbe téren szép épületek veszik körbe az ajándékárusítók bódéit. Továbbsétálva megérkezünk Júlia erkélyéhez. A legenda szerint itt vallotta meg szerelmét Rómeó Júliának. Most is van lehetőség a hangulatos kőerkélyre felmenni és fentről hallgatni párunk „vallomását”. Ezt követően a sétálóutcán, elegáns üzletek közt haladva érjük el az ókori Arénát, ahol nyaranta szabadtéri operaelőadásokat tartanak. Itt fejezzük be közös sétánkat, és ekkor veszi kezdetét a szabad nézelődés, kávézás, vásárlási lehetőség. A kora esti órákban Valentin napi vacsorát szervezünk Veronában. Aki szeretne egy kellemes vacsorát elfogyasztani párjával Valentin nap alkalmából a szerelmesek városában, azoknak ezt megszervezzük. A vacsora 4 fogásos, egy pohár borral és kávéval. Fakultatív Valentin napi vacsora: 12.000,- Ft/fő (Ha a vacsorán kívül valami speciális igénye lenne, akkor vegye fel a kapcsolatot irodánkkal). Aki nem igényli ezt a romantikus vacsorát annak szabadprogram kb. 21 óráig Veronában. Ezt követően megyünk a Verona közeli szállásunkra.

4. nap: Verona - Ljubljana – Budapest (845 km)

Reggeli után Szlovéniába buszozunk. Útközben láthatjuk a Júlia-Alpok nyúlványait, úgy érkezünk meg a fővárosba, Ljubljanába. Séta keretében ismerkedünk a várossal. Megtekintjük a Városházát, a Dómot és lefényképezhetjük a város fölé magasodó várat is. Szabadprogram után hazaindulás. Budapestre érkezés az esti órákban. Ezután mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Minimális létszám: 35 fő.Városok: Velence (Olaszország), Verona (Olaszország),
Keresztül Dél-Amerikán


Utazás azonosító: PRO-101


Rövid leírás:
Inka kincsek az Andokban: Machu Picchu, Cuzco Krisztus szobor Rioban, fürdőzés a Copacabanán Repülés a rejtélyes Nazca-vonalak felett Iguacu: Földünk egyik legszebb vízesése


Program:

1. nap: Budapest – Lima

Elutazás európai átszállással Peru fővárosába, Limába. Érkezés a késő délutáni órákban. Transzfer a szállodába, este szabadprogram. Ezen a napon nincs vacsora.

2. nap: Lima – Nazca (450 km)

Reggel autóbusszal elutazunk a híres Nazca-vonalakhoz. Nazca városkába megérkezve a repülőtérre megyünk. Fakultatív program keretében 6 személyes kis gépekkel 1 órás repülés a Nazca-vonalak felett. Mivel alacsonyan repülünk, a gépből kitekintve jól láthatóak a máig tisztázatlan, rejtélyes eredetű rajzolatok, formák. Fakultatív repülés a Nazca vonalak felett : 35.000,- Ft. Szállás Nazcaban.

3. nap: Nazca – Arequipa (570 km)

Reggeli után útnak indulunk Arequipa felé. Varázslatos tájon haladunk keresztül. Balra az Andok nyúlványai, jobbra az óceán sziklákkal tarkított partszakasza. Késő délután érkezünk az Andok déli területén fekvő Arequipába, mely Peru második legnagyobb városa 2325 m-rel a tengerszint felett. Szálláshely elfoglalása, majd esti séta a „Fehér Városként” is nevezett település belvárosában.

4. nap: Arequipa – Puno (300 km)

Városnézés a 3 vulkán lábánál található Arequipaban. Előttünk magasodik a Misti Vulcano majd 6000 m (!) magas csúcsa. Jó fotótéma. Az itt uralkodó kellemes klíma miatt építettek ide várost a spanyolok. Séta a szűk utcácskákban, megnézzük a XVII. században épült katedrálist és a Santa Catalina kolostort. A kolostor lakásai máig jó állapotban maradtak meg. Különlegességeket tudunk meg az itt élő apácák életviteleiről is. Ezután elhagyjuk Arequipát, szállásunk Punoban lesz. Szabadprogram, alkalmazkodás a magaslati klímához, mivel a város 3827 m-rel van a tengerszint felett.

5. nap: Puno – Titicaca-tó – Puno

A mai napon hajókirándulásra indulunk Urosba, az úszó szigetekhez a Titicaca-tavon, mely Dél-Amerika legnagyobb és a világ egyik legmagasabban fekvő tava. Az itt élők egy speciális nádból, totorából készítik el a lakóhelyükként szolgáló szigeteket, amit állandóan javítgatniuk kell. Vásárlási lehetőség nyílik a helyi kézművesek termékeiből. Ezt követően szabadprogram.

6. nap: Puno – Cusco (390 km)

Reggeli után autóbusszal elindulunk Cusco felé. Az út során ismerkedünk a helyi növény-és állatvilággal, láthatunk lámát és alpakát. Délután megnézzük egy inka város romjait Raqchiban, majd egy bájos andokbeli falut, Andahuyalillast. Szállás az egykori császárvárosban, Cuscoban (3 éj).

7. nap: Cusco

Városnézés Cuscoban, mely 3250 m-rel van a tengerszint felett. Megismerjük a régi fővárost, ami még ma is az Andokban élő indiánok központja. Megtekintjük a katedrálist, a Nap templomát és a belvárost. Lenyűgöző azt az építészeti módszert látni, ahogy az inkák csupán kézi csiszolásokkal összeillesztették a hatalmas köveket. Délután kirándulunk a város közelében található inka régészeti központba, megnézzük Kenkot, Sacsayhuaman titokzatos kőfalait és a Puka-Pukara fürdőhelyet.

8. nap: Cusco – Machu Picchu – Cusco (160 km)

Egész napos kirándulást teszünk vonattal a Machu Picchuhoz, az inkák elveszett városához, mely az Urubamba, az inkák szent folyójának völgye felett épült. Az út során gyönyörködünk a tájban. Az utolsó szakasz már szinte dzsungelvidéken vezet keresztül. A vonatból kiszállva busszal megyünk fel a világ új 7 csodája közé is beválasztott inka emlékhez. Több órán keresztül mutatja be és magyarázza el idegenvezetőnk a citadella és a romterület látnivalóit. Szállásunkra este érünk vissza.

9. nap: Cusco – Lima

Transzfer a repülőtérre és elrepülünk Limába. A fővárosban fél napos városnézés. Limát az 1746-os földrengés szinte teljes egészében elpusztította, így kevés épület, palota maradt meg a korai időkből. A Fő tér, a Plaza de Armas az elnöki palotával és a városházával még őrzi az egykori pompát. További sétánk során felkeressük a Csendes-óceán partját, a Ferencesek templomát és kolostorát. Szabadprogram, majd szállás.

10. nap: Lima – Budapest. Hosszabbítás esetén: továbbutazás Foc de Iguacuba

Ezen a napon, aki úgy döntött, hogy nem hosszabbít, annak szabadprogram Limában és délután transzfer a repülőtérre. Európai átszállással ők hazautaznak. Másnap (induláshoz viszonyított 11. napon) a délutáni órákban érkezés Budapestre. A többiek reggel Limából továbbutaznak Brazíliába. Érkezés átszállás után Foc de Iguacuba. Transzfer a szálláshelyre (2 éj).

+ 1. nap: Iguacu – Argentína – Paraguay – Brazília

Reggel átlépünk a határon Argentínába. Először az Iguacu-vízesés argentin oldalához látogatunk el. Ez a látványosabb szakasz. A vízesés kb. 270 zuhatagból áll, ami 70 nagyobb egységre oszlik. Érthető, hogy több órát is el tudunk tölteni a vízesések megtekintésével. A folyó mentén lévő ösvényeken haladunk. Lenyűgöző az UNESCO Világörökségek listáján is szereplő zuhatag látványa. A legnagyobb és leglátványosabb az „Ördögtorok vízesés”. Ide kisvonattal juthatunk el. Iguacut elhagyva a késő délutáni órákban, egy rövid időre átmegyünk Paraguayba. Közvetlenül a határnál lévő városkában nézelődés, vásárlás. Este határátlépés után visszatérünk a brazil oldalon található szállásunkra.

+ 2. nap: Iguacu – Rio de Janeiro

Délelőtt autóbuszos kirándulás az Iguacu-vízesés brazil oldalához. Itt szemből látható a lenyűgöző Ördögtorok, melynél 4 km szélességben (!) zubog alá a víz. Előző nap mellettünk volt látható a vízesés, most pedig teljes pompájában előttünk. Kiváló fotók készülhetnek. Menetrend függvényében transzfer a repülőtérre és irány Rio de Janeiro. Transzfer a szállásra (2 éj).

+ 3. nap: Rio de Janeiro városnézés

Délelőtt fakultatív városnézés Rióban. Megtekintjük a széles homokos tengerparti szakaszt, a Copacabanat és az Ipanamat. Folytatjuk nézelődésünket a modern katedrálisnál, ezt követi a Sambadrom, melyet hatalmas tribünök szegélyeznek. Itt rendezik a Riói Karnevál nagy felvonulását, a szamba iskolák bemutatóját. Következő programunk hogy drótkötélpályán, átszállással felmegyünk Brazília egyik jelképre, a Cukorsüveg-hegyre. A hegy meredeken emelkedik a Guanabara-öböl fölé. Káprázatos a kilátás a Copacabanara, az Atlanti-óceánra, a városra és a Krisztus szoborra. Fakultatív Rio de Janeiro városnézés (belépőkkel): 28.000,- Ft Akik nem jönnek a programra azoknak egész nap a többieknek délután szabadprogram és fürdési lehetőség, napozás a homokos tengerparton.

+ 4. nap: Rio de Janeiro

Nemcsak Rió csodája a Megváltó Krisztus szobor, mivel ezt is beválasztották a világ 7 új csodája közé. A Tijuca őserdőn keresztül, mely a világ legnagyobb városi őserdeje busszal megyünk fel a Corcovado-hegyre. Ez 710 m-re emelkedik a város fölé. Lenyűgöző a 38 m magas 1145 tonna súlyú Krisztus szobor lábainál állni és gyönyörködni a fantasztikus látványban. Méltó lezárása ez a mesés 2 hétnek. Transzfer a repülőtérre. Hazautazás, éjszaka a repülőn.

+ 5. nap: Budapest

Hazaérkezés menetrend függvényében Budapestre.Városok: Lima (Peru), Nazca (Peru), Puno (Peru), Cusco (Peru), Machu Picchu (Peru), Rio de Janeiro (Brazília),
Kína és Hongkong csodái


Utazás azonosító: PRO-925


Rövid leírás:
A Kínai Nagy Fal, mely a világűrből is lászikXi’an, a császári agyagkatonák városaKína legnagyobb városa, SanghajHongkong, a világ egyik gazdasági központja


Program:

1. NAP: BUDAPEST – PEKING

Elutazás Budapestről Pekingbe menetrend szerinti járatokkal, átszállással.

2. NAP: PEKING

Megérkezés délután Pekingbe. Este egy igazi pekingi kacsava­csora élménye vár az utazóra. Szállás Pekingben.

3. NAP: PEKING

Ismerkedés Kína második legnagyobb városával, nevének jelen­tése: „északi főváros”. Látogatás a Tian’anmen téren – a világ legnagyobb terén –, valamint a Kumming-tó partján emelkedő Nyári Palota, a Gyöngygyár, és az 1406 – 1420 között épült Tiltott Város megtekintése, amely a Ming és a Qing dinasztia uralkodói­nak lakóhelye volt. Peking további felfedezése Hutong túra kere­tében, jellegzetes helyi riksákkal a város keskeny sikátorain, majd látogatás egy hagyományos kínai kórházban. Esti fakultatív programlehetőség: Kung-fu show (13.000 Ft/fő). Szállás Pekingben.

4. NAP: PEKING

A 2008-as pekingi olimpiai falu – a Madárfészek Stadion és a Pekingi Nemzeti Vízi Központ, a Vizes kocka kívülről, majd a Szellemek Útja és a Ming császárok temetkezési helyének meg­tekintése. Utazás a Yu Yong-hágóhoz, a Kínai Nagy Fal Pekinghez legközelebb eső részéhez. A lenyűgöző Nagy Fal egyike a világ hét csodájának, a különböző korszakokban épült falszakaszok, erődít­ményrendszerek hossza megközelíti a 7200 km-t. Látogatás egy tradicionális teaházban. Szállás Pekingben.

5. NAP: PEKING – XI’AN

Az Ég templomának – más néven az Ég oltárának – megtekin­tése, mely az egyik legnagyobb kínai templomegyüttes. Az Égi Imádságok csarnokát a Vöröslépcső-híd köti össze a Mindenség Istenének templomával és a kőoltárral, ahol a császár mutatott be áldozatot az Égnek és őseinek a téli napforduló idején. Később látogatás a tibeti buddhista kolostorban, a Láma templom­ban, és séta Liulichang antik utcáján, végül vásárlási lehetőség a Selyem utca piacain. Délután transzfer a pályaudvarra, elutazás szuperexpressz vonattal Xi'an városába. Szállás Xi’anban.

6. NAP: XI’AN

Xi’an leginkább az agyaghadseregről nevezetes, de innen indult a híres selyemút is. A városnézés rögtön a páratlan terrakotta katonák megtekintésével kezdődik. A kínai agyagkatonákat ie. 209‑210‑ben temették el az első kínai császárral, Qin Shi Huangdivel, aki a több mint nyolcezer figurából álló terrakotta hadsereget azért formáz­tatta meg, hogy a lelkek világában is legyen támasza birodalma fenntartásában. Délután a 652-ben épült Nagy Vadlúd Pagoda felkeresése. Este fakultatív programlehetőség: Tang Dinasztia Show (11.000 Ft/fő). Szállás Xi’anban.

7. NAP: XI’AN – SANGHAJ

Városnézés folytatása Xi’anban, Kína egykori fővárosában, nevé­nek jelentése „örök béke”. A régi városfal, illetve a Shanxi Történeti Múzeum felkeresése. Később elutazás helyi repülőjárattal Sanghajba. Séta a Bundon – Sanghaj gyarmati korszakából szár­mazó méltóságteljes utcáján –, és a Nanjing úton, Kína első bevá­sárló utcáján. Fakultatív programlehetőség: hajókázás a Huang Pu folyón (9.000 Ft/fő). Szállás Sanghajban.

8. NAP: SANGHAJ

Városnézés Sanghajban, Kína legnagyobb városában: az óvá­ros, a Yu Yuan (Örömök) Kertje, amely a város legnagyobb kertje, a Sanghaj Múzeum, majd látogatás egy selyemfestő üzem­ben. Ezt követően a csillogó sáfrány falairól felismerhető Jade Buddha Templom megtekintése, amelynek belsejében egy két méter magas, ékszerekkel feldíszített fehér jade Buddha szobor ül. A városnézés folytatása a futurisztikus Pudong negyedben és a 457 méter magas Kelet Gyöngye tv-torony meg­tekintése. Fakultatív programlehetőség: akrobata show (11.000 Ft/fő). Szállás Sanghajban.

9. NAP: GUILIN

Transzfer a repülőtérre majd utazás helyi repülőjárattal Kína déli részére, Guilinbe, a Dél-kínai-hegyvidék jellegzetes mészkő tor­nyainak lábánál fekvő városba. Városnézés: a Nádas Fuvola csepp­kőbarlang, az Elefántormány-hegy, a Fubo-hegy megtekintése. Este fakultatív programlehetőség: kormorán show (9.000 Ft/fő). Szállás Guilinben.

10. NAP: GUILIN – YANGSHUO

Hajózás a Li-folyón a Tű-hegyek mentén Yangshuo-ba. A hajóút során páratlan karsztképződmények, hegyek láthatók, a folyón tutajok úsznak, a parton bivalyok és lovak legelnek, különle­ges hangulatot áraszt a mesebeli táj. Yangshuo-ba érkezve séta a Nyugati utcán, a város legrégebbi utcáján. Este fakultatív programlehetőség: Liu San Jie fény show látványos előadása (20.000 Ft/fő). Szállás Guilinben.

11. NAP: GUANGZHOU – HONGKONG

Transzfer a vasútállomásra, elutazás másodosztályú vonaton Guangzhou érintésével Hongkongba, amely Makaó mellett a Kínai Népköztársaság különleges igazgatású területe. A nyüzsgő metropolisz a világ kereskedelmi és gazdasági központjai­nak egyike. Felhőkarcolói, esti fényei ámulatba ejtik az utazót. Transzfer a szállodába, szállás Hongkongban.

12. NAP: HONGKONG – BUDAPEST

Félnapos városnézés során ismerkedés a főbb nevezetességekkel: a Viktória-csúcs siklóval – ahonnan káprázatos panoráma nyílik a városra, a Repulse-öböl, az Aberdeen halászfalu, majd hajóká­zás szampannal, a helyiek jellegzetes közlekedési eszközével. Este transzfer a repülőtérre, elutazás Budapestre menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással.

13. NAP: MEGÉRKEZÉS BUDAPESTRE A REGGELI ÓRÁKBAN

Az ár a belépőjegyeket és a helyi borravalókat nem tartalmazza, de tartalmazza a baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást és az útlemondási biztosítást.

Oltásokkal kapcsolatos információkat weboldalunkon találják.

Minimum létszám 20 fő.Városok: Peking (Kína), Hongkong (Kína),
Körutazás a Vadnyugaton


Utazás azonosító: PRO-582


Rövid leírás:
Los Angeles, Beverly Hills és Hollywood fényei A káprázatos, Grand Canyon és igazi western táj San Francisco, Golden Gate és az Alcatraz hajóról A világ szórakoztató központja: Las Vegas


Program:

1. NAP: BUDAPEST – LOS ANGELES

Elrepülés Budapestről egy átszállással Los Angelesbe. Étkezések a gép fedélzetén. Érkezés a délutáni/esti órákban. Szállás Los Angeles elővárosában.

2. NAP: BEVERLY HILLS – HOLLYWOOD – LAUGHLIN (COLORADO-FOLYÓ)

Reggeli, majd autóbusszal felkeressük Los Angeles legismertebb látnivalóit, többek között a régi városmagot, a Mexikói negyedet, Beverly Hills-t, a dúsgazdagok bevásárló utcáját, a Rodeo Drive-ot, a Hollywood Boulevard-t, a filmcsillagok kéz- és láblenyomatait, Down Townt stb. Napközben ebéd. Délután utazás a Mojave sivatagon keresztül Laughlinba, a Colorado-folyó partjára, a vízi sportok és kaszinók városába. Vacsora, szállás Laughlinban.

3. NAP: LAUGHLIN – GRAND CANYON – FLAGSTAFF

Reggeli, majd indulás a Grand Canyonhoz, melynek kapuját dél körül érjük el. A délután folyamán a Déli peremnél gyönyörködhetünk a 2200 m magas fennsík csodálatos formációiban, letekintve élvezhetjük a mélyben kanyargó Colorado-folyó által vájt kanyon lélegzetelállító szépségét. Fakultatív programlehetőség: kisrepülővel repülés a kanyon felett (kb. 199 USD – időjárásfüggő). Megérkezés Flagstaffbe. Napközben ebédszünet. Vacsora, szállás Flagstaffben.

4. NAP: FLAGSTAFF – MONUMENT-VÖLGY – GLEN CANYON – POWELL-TÓ – KANAB

Reggeli, majd utazás a Monument-völgybe, ahol sötétvörös hegyek vesznek minket körül. Ezen az impozáns helyen számos westernfilmet forgattak. A 25 mérföld hosszú és 16 mérföld széles sivatagos fennsík tele van ámulatba ejtő formájú gigantikus homokkövekkel. Részt veszünk egy piknikkel egybekötött dzsiptúrán, ahol megkóstolhatjuk az igazi navajo ételeket. Ezt követően utazás Page-be. Út közben megállunk a Powell-tónál és a Glen Canyon gátnál. Fakultatív programlehetőség: repülőút a szigetek, hegycsúcsok, szurdokok által szabdalt, káprázatos tájképet nyújtó Powell-tó felett (kb. 185 USD – időjárásfüggő). Vacsora, szállás Kanab körzetében.

5. NAP: KANAB – BRYCE ÉS ZION CANYON – LAS VEGAS

Korai reggeli, majd utazás a gyönyörű fennsíkon keresztül a Bryce Canyonhoz, mely Utah állam egyik legelbűvölőbb természeti parkja. A helyet a mormonok fedezték fel a XIX. században. Az emlékezetes rózsaszín sziklák köveinek káprázatos alakzatai, színei és árnyékai állandóan változnak hajnaltól egészen szürkületig. Ezt követően átutazunk Utah állam legrégebbi parkjába, a Zion Canyonba, a katedrális formájú kövekhez, melyek 3000 lábnál is magasabbak. Gyönyörködhetünk a park egyedi földrajzából eredő növény- és állatvilág sokféleségében. Délután továbbutazás Las Vegasba, a világ kaszinó-fővárosába. Napközben ebédszünet. Vacsora, szállás Las Vegasban.

6. NAP: LAS VEGAS – TŰZ VÖLGYE – LAS VEGAS

Reggeli, majd indulás a Nevada sivatagba, a szivárvány minden színében csillogó, híres Tűz völgyébe (Valley of Fire). A durva talaj és a csipkézett falak olyan vörös homokkő-formációkat alkotnak, amelyek kb. 150 millió évesek. Kora délután visszaérkezés Las Vegasba, majd szabadprogram, a város kaszinóinak egyéni felfedezése, vagy kedvező vásárlási lehetőségek. Este fakultatív programlehetőség: Las Vegas by night: autóbusszal bemenetel a belvárosba, majd kb. 3 órás gyalogos városnézés számtalan fotóstoppal a káprázatos fények városában (az öreg Las Vegas és a világon egyedülálló, képzeletet felülmúló Strip sugárút, ára: kb. 55 USD/fő, minimum létszám: 20 fő). Napközben ebédszünet. Vacsora, szállás Las Vegasban.

7. NAP: LAS VEGAS – CALICO GHOST – FRESNO

Reggeli, délelőtt indulás a sivatagon keresztül Calico Ghost városába, ahol a száz évvel ezelőtti vadnyugati ezüstbányász városka élete elevenedik meg. A város nevét a környező hegyekről kapta, amelyek az ásványi anyagoktól különböző színekben pompáznak. Megérkezés Fresno-ba. Napközben ebédszünet. Vacsora, szállás Fresno-ban.

8. NAP: FRESNO – YOSEMITE – SAN FRANCISCO

Reggeli, majd utazás Amerika nemzeti parkjainak egyik ékszerébe, a Yosemite Nemzeti Parkba, amely gleccserek formálta görgő köveket és kanyargó patakokat, kristálytiszta tavakat, látványos vízeséseket, és igen gazdag növény- és állatvilágot – többek közt az amerikai fekete medvét – őrzött meg az utókornak. Megcsodálhatjuk az El Captain-t, a híres Menyasszonyfátyolvízesést, és a világ második leghosszabb vízesését, a Yosemitevízesést (720 m). Délután utazás a szépen gondozott farmvidéken keresztül San Francisco-ba. Napközben ebédszünet. Vacsora, szállás San Francisco-ban.

9. NAP: SAN FRANCISCO

Reggeli, délelőtt városnézés a leghangulatosabb amerikai nagyvárosban, San Francisco-ban: Városháza tér, St. Mária temploma (a modern építészet remekműve), a Ghirandelli negyed a gyönyörűen karbantartott Viktória korabeli házakkal, a Golden Gate park, fotóstop a fenséges Golden Gate hídnál, melyen át is haladunk Sausalito városába. A városnézést a kikötőben fejezzük be, ahol a délutáni szabadprogramot tölthetjük el (butikok, kikötői pubok, kiállító termek, képgalériák, éttermek sorjáznak egymás után több kilométer hosszan). Lehetőség nyílik a híres kábelvillamos kipróbálására is, sétálhatunk a kínai negyedben vagy hajóra szállhatunk az öbölben, mely során többek közt elhajózunk a fókatelep és a hírhedt börtönsziget, az Alcatraz mellett is (ára kb. 30 USD). Napközben ebédszünet. Vacsora, szállás az előző napi szállodában.

10. NAP: SAN FRANCISCO – MONTEREY – CARMEL – LOMPOC

Reggeli, indulás a Monterey-félszigetre, mely a pompás tengerpartjaival, ciprusfáival és szikláival sok amerikai és európai festőnek, költőnek volt a kedvenc helye. Megtekintjük Monterey városát, különösképpen a halászkikötőt és a konzervgyári sort, melyet John Steinbech író tett halhatatlanná. Ezt követően láthatjuk a közeli Carmelt, Kalifornia legbájosabb part menti városát, mely érintetlen tengerpartokkal és vonzó boltokkal rendelkezik. Átutazunk a 17 mérföldes panoráma úton a dúsgazdagok zárt világába, majd megérkezünk Lompoc-ba. Napközben ebédszünet. Vacsora, szállás Lompoc körzetében.

11. NAP: LOMPOC – SANTA BARBARA – LOS ANGELES

Reggeli, továbbutazás a spanyolok alapította Santa Barbara-ba. A várost a spanyol telepesek alapították 1602-ben Kalifornia felső részén, nevét Sebastian Vizcaino adta. Egy katonai erődöt építettek 1782-ben, majd 4 évvel később Fermin Francisco de Lasum atya létrehozta a ,,Missziók királynőjét”. Délután visszaérkezés Los Angelesbe. Szabadprogram, vagy fakultatív programlehetőség: látogatás a filmvilág fővárosába, a Universal Studios-ba, ahol a virtuális technikák segítségével az űrutazástól a katasztrófák széles soráig felejthetetlen élményeknek lehetünk túlélői (belépő kb. 99 USD). Napközben ebédszünet. Vacsora, szállás Los Angeles elővárosában.

12. NAP: LOS ANGELES – SANTA MONICA – REPÜLÉS

Reggeli, majd délelőtt a városnézés folytatása, mely során többek között felkeressük a legkedveltebb óceánparti városrészt, Santa Monica-t. Ebédszünet. Délután transzfer a repülőtérre és hazaindulás Budapestre. Étkezés és éjszakázás a gép fedélzetén.

13. NAP: LOS ANGELES – BUDAPEST

Érkezés Budapestre.

A változtatás jogát fenntartjuk. A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 USD = 290 HUF árfolyamig érvényesek. Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, de más áron és más szolgáltatásokkal. Magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig. Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezést követően 6 hónapig még érvényesnek kell lennie. A biometrikus (bordó) útlevéllel rendelkezőknek nem szükséges vízum az USA-ba, csak egy elektronikus utazási engedély (regisztráció). Amennyiben ezt elutasítják, vízumot kell igényelni. A regisztrációt az utas maga végezheti, amennyiben erre irodánkat kéri fel, ennek díja: 6.500,-Ft. A kék útlevéllel rendelkezőknek továbbra is vízum szükséges. Akik az utazást megelőző 5 évben Irakban, Iránban, Szudánban, Szíriában, Líbiában, Szomáliában vagy Jemenben jártak, számukra jelenleg vízum szükséges az USA-ba történő beutazáshoz, melynek költségét és ügyintézését az Utasoknak kell vállalniuk. Belépők és a program szerinti étkezések: 230 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatónak). Borravaló: ajánlott 5 USD/fő/nap A fakultatív programok a helyszínen foglalandók és fizetendők. Sztornóbiztosítás a részvételi díjra, a repülőjegyre és a reptéri illetékre: 8.720,- Ft.

Min. létszám: 35 főVárosok: San Francisco (Amerikai Egyesült Államok), Los Angeles (Amerikai Egyesült Államok), Grand Canyon (Amerikai Egyesült Államok), Beverly Hills (Amerikai Egyesült Államok), Las Vegas (Amerikai Egyesült Államok), Monterey (Amerikai Egyesült Államok),
Közép-Amerika természeti kincsei


Utazás azonosító: PRO-679


Rövid leírás:
Természeti látványosságok 3 országban Trópusi növény- és állatvilág különlegességei Vulkánok érdekes folyók, tavak, vízesés


Program:

1. NAP BUDAPEST – PANAMA

Repülés átszállással Budapestről Panamavárosba. Transzfer a szállásra (3 éj) majd vacsora.

2. NAP PANAMA VÁROSNÉZÉS

Reggeli után megkezdjük városnézésünket Panamában, mely a Világörökség része. Panama az ország gazdasági központja, Bankok és világcégek felhőkarcolói találhatóak itt. Ezután ellátogatunk a Panama Viejo romjaihoz. Az ország első gyarmata még a XVI. században jött létre, a mostani város határain kívül. Délután a régi városközpontba Casco Antiguába indulunk, ahol a gyarmati építészet dominál. Innen továbbmegyünk a Miraflores Locksba, itt sorakoznak a hatalmas óceánokat is átszelő hajók. Esti órákban érünk vissza szállásunkra.

3. NAP: PANAMA – SAN JOSÉ

Reggeli a szállodában, majd transzfer a repülőtérre, ahonnan San Joséba repülünk. Transzfer a szállodába. Megérkezésünk után lepakoljuk csomagjainkat, majd gyalogos és buszos városnézés a fővárosban: sétálóutca, parlament, Nagyszínház. Ezt követően szabadprogram majd visszatérünk szállodánkba.

4. NAP: SAN JOSÉ – TORTUGUERO

Kora reggel elindulunk a Braulio Carrillo Nemzeti Parkba. Itt szembesülünk először az ország elképesztően gazdag növény- és állatvilágával. Útközben egy banánültetvényt láthatunk, ahol számtalan érdekességet megtudhatunk az ország egyik legfontosabb exportcikkéről. A Tortuguero Nemzeti Parkhoz érve autóbuszunkról átpakolunk kis hajókra, mivel erre a területre nem mehet be gépjármű. Közel két órás hajókázásra indulunk a Tortuguero csatornákon. Magával ragadó látványban lesz részünk, egy igazi egzotikus paradicsomban érezhetjük magunkat. Köröttünk mindenhol az érintetlen természet. Kora délután megérkezünk szálláshelyünkre, ahol frissítő ebéddel és koktéllal kedveskednek nekünk. Szállásunk komfortos fabungalókban lesz. A nap zárásaként megtekintjük a közelben lévő Tortuguero városkát. Sehol egy autó, csak a mosolygó helyi lakosok. Este szálláshelyünkön vacsora. Fontos információ: a csomagok súlya limitálva van 12 kg/fő-re, a többi csomag csomagszobában lesz elhelyezve. Este vacsora.

5. NAP: TORTUGUERO

A hajnali órákban egy kb. másfél órás motorcsónakos kirándulásra indulunk. Ekkor egészen más arcát mutatja, a vidék, mint a többi napszakban. A madarak és az állatok a csatornák mentén hatalmas zajjal ébredeznek. A túra csúcspontja a napfelkelte lesz az Atlanti-óceán felől. Visszaérve reggeli. A nap további részében gyalogosan, majd ismét motorcsónakos kirándulás keretében tovább ismerkedünk a Tortuguero Nemzeti Park egyedülálló növény és állatvilágával. A terület a mindennapos esők övezetében van, ezért csapadék várható. A sok eső miatt a vegetáció fantasztikusan változatos és dús. Napközben ebéd, este vacsora.

6. NAP: TORTUGUERO – GUÁPILES – LA FORTUNA

Reggeli után elhagyjuk a szállásunkat, majd hajóval a Cano Blanco kikötőbe indulunk, innen megyünk Guápilesbe, ebéd. Busszal folytatjuk utunkat az ország közepe felé a La Fortuna régióba, melynek területén két ősi vulkán is található, a Chato és az Arenal. Az Arenal vulkánt a világ tíz legaktívabb vulkánjai között tartják számon, annak ellenére, hogy 2010 óta hivatalosan is inaktívnak számít. Szállás és vacsora (2 éj).

7. NAP: ARENAL – LA FORTUNA

Kora reggel az Arenal Parkban kezdjük a túránkat, ahol a természet szépségétől eltekintve megtekinthetjük az eredeti 1968-ból fennmaradt lávafolyam nyomait, túránk végeztével a La Fortuna vízeséshez látogatunk el. Utunk során nagyon szép példáját láthatjuk a Costa Rica-i vidéki életnek, farmokkal, különféle mezőgazdasági területekkel és különleges élővilággal. Megérkezésünk után egy rövid sétát követően láthatjuk a 70 méter magas vízesést. A zuhatag aljában egy természetes medencét is láthatunk, ennek kristálytiszta vizében a bátrabbak úszhatnak is egyet. Szállás, mint előző nap. Vacsora.

8. NAP: LA FORTUNA – RINCÓN DE LA VIEJA

Reggeli után elhagyjuk a szépséges La Fortunat és Rincón de la Vieja felé indulunk. A település a Guanacaste Nemzeti Park védelme alatt áll, találhatunk itt aktív vulkánt, lagúnákat és földnyelveket. A Nemzeti Park területén kívül felfedezhetőek még a természetes termálvizek és „szaunák”. Délután szabadidő keretén belül lehetőség nyílik néhány pihentető órát eltölteni ezekben a kellemes, meleg vizes „medencékben”. A víz kristálytiszta és természetes, folyamatos utánpótlását a Rio Negro folyóból nyeri. Vacsora.

9. NAP: RINCÓN DE LA VIEJA – CASA DE LOS LEONES

Ezen a napon indulunk el Nicaraguába. Keresztülutazunk az északi alföldön, míg el nem érjük a határt Penas Blancasnál. A határátkelés után elfoglaljuk a szállásunkat Granadában. Egy rövid szabadidő után megkezdjük városnéző túránkat. Meglátogatjuk a Casa de los Leonest, a San Francisco kolostort és múzeumot. Mindezek közben rengeteg templomot és építészeti remekművet is láthatunk, szobrokat, emlékműveket, valamint a bájos utcákat. A túra végeztével elfogyasztjuk vacsoránkat El Zaguanban.

10. NAP: GRANADA – MASAYA – CATARINA – CHOCOYERO

Reggel lovas kirándulás a Granada-tóhoz, amely a legnagyobb kiterjedésű tó egész Latin-Amerikában. Ezt követően hajós kirándulás Isletas-szigetekhez, amely 350 kis szigetből áll, amiket a Mombacho vulkán hozott létre. Ebédelési lehetőség majd városnézés Granadában, amely a legrégibb gyarmati város Nicaraguában. Délután a Masaya Vulkánt nézzük meg, melyet a spanyol telepesek csak „a pokol szája”-ként hívtak. Ezután Catarinába megyünk, majd Chocoyeroba buszozunk, ahol megtekintjük a híres Chocoyos populációt (papagáj) valamint az El Brujo vízesést. Este hagyományos vacsorát fogyasztunk egy ismert helyi étteremben, mindezt a helyre jellemző zenei kísérettel fűszerezve. Ezt követően szállásunkra utazunk.

11. NAP: MANAGUA – LEON VIEJO – LEON

Reggeli után városnézés Nicaragua fővárosában, Managuában. Megtekintjük az Acahualincát az 5000 éves lábnyommal. Felkeressük a régi és az új katedrálist, és hírhedt diktátor Somoza rezidenciáját, valamint a Loma de Tiscapat, ami egy kis vulkanikus magaslat. Úton León felé, ellátogatunk León Viejo világörökségi romjaihoz, mely az első fővárosa volt Nicaraguának. Leónban a lenyűgöző Katedrálist tekintjük meg, mely szintén világörökség. A kupolájából lélegzetelállító panoráma nyílik a nicaraguai vulkánok vonulatára. Megnézzük a Legendák és Mítoszok múzeumát, valamint a híres nicaraguai költő Rubén Dario múzeumát. Este szállás és vacsora.

12. NAP: MANAGUA – PANAMA – BUDAPEST

Délelőtt szabadprogram, vásárlási lehetőséggel Managuában. Déli órákban transzfer a repülőtérre. Utazás Panamába, majd onnan Európába. Éjszaka a repülőn.

13. NAP: EURÓPA – BUDAPEST

Átszállás, majd a délutáni órákban érkezünk Budapestre.

Az ár a belépőjegyeket tartalmazza, de a helyi borravalókat nem!
Oltásokkal kapcsolatos információkat weboldalunkon talál.
A színvonalasabb szolgáltatás érdekében a csoport létszámát 20 főben maximáljuk.Városok: San Jose (Costa Rica), Tortuguero (Costa Rica), Arenal (Costa Rica), Leon (Nicaragua), Managua (Nicaragua),
Lagúnák, templomok, szerelmek


Utazás azonosító: PRO-88


Rövid leírás:
Egész napos velencei kirándulás Sétahajózási lehetőség a Garda-tavon Miramare kastély díszes termei Sétálunk Verona ókori és középkori műemlékei közt


Program:

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – LJUBLJANA – OLASZORSZÁG (845 km)

Reggeli indulás. Szlovénia fővárosában, Ljubljanában megszakítjuk utunkat. Gyalogos városnézést tartunk. Az egyetem reprezentatív épülete a szlovén történelemnek is fontos helyszíne volt. A Ferences templom barokk stílusú XVII. sz-i épületének megtekintése után átmegyünk a Hármas hídon az Óvárosba. A szépen felújított főutcája mindenki tetszését elnyeri. Szállásunk már Olaszországban, **** hotelben lesz, ahol lesz fakultatív vacsora (3 éj).

2. NAP: VELENCE (60 km)

Egész napos fakultatív kirándulás Velencébe. Punte Sabionéból hajóval megyünk át Velencébe. A hajójegy költsége benne van a fakultatív program árában. A városba átérve gyalogos városnézés. A hatalmas Szt. Márk tér, a sok festőt megihlető Sóhajok hídja, a gazdag hercegek mesés épülete, a Dozse-palota, és a mindig nagy forgatagú Rialto a fő látványosság. Délután a szabadprogram alatt belülről is meg lehet tekinteni a Dozse-palotát és a Szt. Márk katedrálist, és fel tudunk menni a Harangtoronyba, ahonnan mesés a kilátás. Ezután átmegyünk a Velencétől északra fekvő szigetre, Muránóba, melynek ma kb. 5600 főnyi lakossága van, akik elsősorban az üvegművességből élnek. Fellendülése csak 1291 után kezdődött meg, amikor – a tűzveszély miatt – Velencéből kitiltották az üvegműveseket, s a mesteremberek Muranora költöztek. Ma a turisták egyik leginkább kedvelt célja az egykori püspöki palotában – a Palazzo Giustinianban – helyet kapott Üvegmúzeum. Az üveggyárban pedig bepillantást kaphatnak a gyönyörű, csillogó üvegcsodák elkészültének folyamatába. Fakultatív Velence kirándulás hajójegyekkel (jelentkezés a helyszínen): 30 €. Esti órákban érünk vissza szállásunkra.

3. NAP: PADOVA – SIRMIONE – GARDA-TÓ – VERONA (350 km)

Reggel először Padovába utazunk. Itt megtekintjük a csodaszép Szt. Antal-katedrálist. Szt. Antal Lisszabonban született, de Olaszországban vált híressé és itt van eltemetve. Előtte magasodik Donatello Gattamelata szobra. Ezt lefényképezve sétálhatunk át a szép reneszánszhangulatú főtérre. Továbbutazunk a Garda-tóhoz. Sirmionéban – a buszparkolóból – aki akar, egy félórás hajókirándulást tehet az égszínkék tavon. A vár közelében kötünk ki, majd szabadprogram a központban. Ekkor, akinek kedve van, megtekintheti a várat, de lehet emléktárgyakat vásárolni vagy fagylaltozni is. A délután hátralévő részét Veronában töltjük. Gyalogos sétánkat az Adige parton, a Scaligeriek váránál kezdjük. Innen sétálunk be a belvárosba. Az Erbe téren szép épületek veszik körbe az ajándékárusítók bódéit. Továbbsétálva romantikázhatunk Júlia erkélyénél. A sétálóutcán, elegáns üzletek közt haladva érjük el az ókori Arénát, ahol nyaranta szabadtéri operaelőadásokat tartanak. Itt fejezzük be közös sétánkat, és ekkor veszi kezdetét a szabad nézelődés, kávézás. Este érkezünk vissza szállásunkra.

4. NAP: MIRAMARE– SZLOVÉNIA – BUDAPEST (845 km)

Reggeli után egy tengerparton álló kastélyt tekintünk meg. A Miramare kastély a Habsburg család kedvelt nyári rezidenciája volt. Sissy is több alkalommal nyaralt itt. Díszes termei és gondozott parkja is figyelemre méltó. Programunk után Szlovénián keresztül utazunk haza. Budapestre érkezés az esti órákban, ezután mindenkit a felszállási helyére szállítunk.Városok: Velence (Olaszország), Padova (Olaszország), Verona (Olaszország), Sirmione (Olaszország), Ljubljana (Szlovénia),
Látványosságok az Egyenlítő mentén


Utazás azonosító: PRO-272


Rövid leírás:
Galapagos védett kincsei Két főváros látványosságai Állhatunk pont az Egyenlítőn Közel 6000 m magas vulkánok


Program:

1. NAP : BUDAPEST – BOGOTA

Reggeli indulás Budapestről. Átszállással utazás Kolumbia fővárosába, Bogotába. Érkezés, majd ranszfer a szállodába. Szállás elfoglalása után vacsoráig szabadprogram.

2. NAP: BOGOTA

Első állomásunk a Bogota szívében lévő híres piac. Aki szeretne, bele is kóstolhat a helyi pecialitásokba. Majd 3.048 m magasra megyünk fel, ahonnan lepillantunk Bogota zsúfolt városára. Ezt követően ellátogatunk La Candelariaba, a történelmi belvárosba. A barokk épületek között sétálva érjük el a Simon Bolivar főteret. Megtekintjük az Arany Múzeumot majd a Botero Múzeumot, melyekben aranytárgyakat, illetve a híres kolumbiai festő és szobrász műveit láthatjuk. Szállás Bogotában.

3. NAP: BOGOTA – CARTAGENA

Repülés Cartagenába. A várost 1533-ban alapította a spanyol Pedro de Heredia. Cartagenaban seréltek gazdát hosszú ideig a termények és rabszolgák mivel ez volt a régió legfontosabb kikötője. Manapság Cartagena óvárosa és a vár környéke egy gyöngyszem, Világörökség. A város körüli tengerparti szállodák sokasága pedig mutatja, hogy a terület népszerű nyaralóhely is.

4. NAP: CARTAGENA

Reggeli után elsőként a La Popa monostort látogatjuk meg, amely a város legmagasabb hegyén fekszik. Innen élvezhetjük a városra és az öbölre nyíló lenyűgöző panorámát. Ezután utunk Fort San Felipébe vezet, és a város hatalmas erődjét nézzük meg. Innen a gyarmati óvárosába érkezünk, ahol a pompás palotákat, szűk sikátorokat csodálhatjuk. A városnézés végén a Jezsuita templomot és a San Pedro Claver monostort keressük fel, majd szabadprogram.

5. NAP: CARTAGENA – BOGOTA – QUITO

Menetrend függvényében, de várhatóan a déli órákban utazás Cartagenaból bogotai átszállással Ecuador fővárosába, Quitóba. Transzfer a szállodába.

6. NAP: QUITO

Reggeli után a 2850 méter magasan fekvő főváros felfedezésére indulunk. Quito csupán 22 kilométerre fekszik az Egyenlítő vonalától. Hegyvonulatok övezik a várost körös-körül. Quito egyedülálló koloniális kincsekkel rendelkezik, méltán Világörökség. Városnézésünk során láthatjuk a Függetlenség teret, az Elnöki és a Püspöki Palotával. Itt található Quito legnagyobb katedrálisa, valamint a híres La Compania (az Aranytemplom), amely a legszebb barokk templom Dél-Amerikában. Délután az Egyenlítő-vonal Emlékműhöz megyünk, amelyet a „Világ Közepének” is neveznek. Itt valóban átélhetjük azt a nem mindennapi élményt, hogy egyszerre állunk Földünk északi és a déli féltekéjén. Lesz lehetőség az emlékmű mellett az Etnográfiai Múzeum megtekintésére is.

7. NAP: QUITO – RIOBAMBA

Reggeli után a híres Cotopaxi Nemzeti Parkba indulunk, amely Ecuador legismertebb természetvédelmi területe. A Cotopaxi vulkán hófödte, 5987 m magas csúcsával Ecuador második legmagasabb hegye, és a legnagyobb a működő vulkánok között. Délután folytatjuk utunkat Riobamba városába, amely Chimborazo provinciájának fővárosa. Itt rengeteg bennszülött közösség él a mai napig. Szállásunkról a tájra elképesztő látvány tárul.

8. NAP: RIOBAMBA – CUENCA

Kora reggel Alausí városába megyünk, ahol felszállunk a híres „Ördög Orra” vonatra és egy lélegzetelállító utazásra indulunk az Andok vonulatai közé. Káprázatos a látvány. Ezt követően egy kb. 2 órás utazással Cuenca városába érünk. Útközben megállunk Ingapirca romjainál. A 3100 m magasan lévő inka emlékek között sétálva láthatjuk, hogy hol éltek az őslakosok, milyen szertartásaik és rituáléik voltak. Szállás Cuencaban.

9. NAP: CUENCA – GUAYAQUIL

Ezen a napon városnézés Ecuador harmadik legnagyobb városában, Cuenca-ban. Sokak szerint Cuenca az ország legszebb városa, igazi művészeti központ, amely az ezüst és az arany tárgyak készítésének központja. Cuenca is Világörökség. Láthatjuk a történelmi épületeket a Tomebamba folyó mentén, a „Todos los Santos” romjait, a főteret a régi és az új katedrálissal és betekintést nyerhetünk egy Panama-kalap gyárba. Ezután Ecuador legnagyobb városába, Guayaquil-be indulunk, amely az ország fontos gazdasági és kereskedelmi központja. Kb. két órás városnézésünk során felkeressük a szépséges Simon Bolívar parkot, a neogótikus katedrálist, végigsétálunk a város büszkeségén, a Malecó nevezetű gyönyörű promenádon. Szállás.

10. NAP: GUAYAQUIL – GALAPAGOS

Reggel transzfer a repülőtérre és elutazás a Galapagos-szigetekre. Transzfer Santa Cruz szigetre. Szállás elfoglalása (3 éjszaka). Ezt követően, délután a Darwin Intézet felkeresése, ahol beszámolnak az ott folyó természetvédelemről, ahol láthatunk védett, különleges madarakat, sok fajta teknőst és egyéb állatot. Vacsora.

11. NAP: GALAPAGOSON SZIGETLÁTOGATÁS HAJÓVAL

Galapagoson 3 nagyobb sziget van (Északi-Seymour, Plazas, Bartolomé), ebből egyik nap az egyik másik nap egy másik szigetet mutatnak meg. Hogy melyiket, az akkor derül ki, amikor megérkezik a csoport. Szigeteken iguánák, fókák, madárkolóniák, rákok, óriásteknősök és sok egyéb állat él. Szakértő vezetővel megyünk körbe a szigeten. Galapagoson (2 napon) ebéd és vacsora is lesz.

12. NAP: GALAPAGOSON SZIGETLÁTOGATÁS HAJÓVAL

Ezen a napon egy másik sziget flóráját és faunáját ismerjük meg. Mivel vulkanikus mindegyik sziget a felszín is különleges és érdekes a vegetáció is. Ezek a szigetek a világ egyik legféltettebb és legjobban óvott természeti területei. Erről magunk is meggyőződhetünk.

13. NAP: GALAPAGOS – ECUADOR – REPÜLÉS

Visszarepülés Guayaquilbe, majd átszállással Európába. Éjszaka a repülőn.

14. NAP: EURÓPA – BUDAPEST

Európai átszállással utazás Budapestre. Várható érkezés a délutáni órákban.

Az ár a belépőjegyeket tartalmazza, de a helyi borravalókat nem!
Oltásokkal kapcsolatos információkat weboldalunkon talál.
A színvonalasabb szolgáltatás érdekében a csoport létszámát 15 főben maximáljuk.Városok: Quito (Ecuador), Cuenca (Ecuador), Riobamba (Ecuador), Galapagos-szigetek (Ecuador), Guayaquil (Ecuador), Cartagena (Kolumbia), Bogotá (Kolumbia),
Leonardo szülőföldjén


Utazás azonosító: PRO-73


Rövid leírás:
A festői toszkán vidék és a Ligur-tenger Impozáns reneszánsz városok: Firenze, Pisa Hajózás és séta a mesés Cinque Terre vidéken Olasz luxus a Ferrari gyár múzeumában


Program:

1. NAP: SZEGED (DEBRECEN, PÉCS) – BUDAPEST – SZLOVÉNIA – AQUILEIA – OLASZORSZÁG (810 km)

Reggeli indulás után Szlovénia érintésével utazás Olaszországba. Határátlépés után lekanyarodunk egy érdekes ókori településhez. Aquileia az ókori Róma egyik fontos kereskedelmi és kikötői központja volt. Megtekintjük a világ egyik legrégebbi keresztény templomát, melynek kövezete a mai napig őrzi az eredeti mozaikdíszítését. Nem véletlenül az UNESCO Világörökség része. Ezt követően folytatjuk utunkat közép-olaszországi szállodánkig.

2. NAP: FIRENZE – VINCI (180 km)

Reggeli után bemegyünk Firenzébe. Alapos városnézés Olaszország művészeti fellegvárában, a nap nagy részét itt töltjük. A Medici és a Borgia család alapozta meg – többek közt Leonardo segítségével –, hogy mind építészeti, mind képzőművészeti szempontból Európa egyik leggazdagabb városa legyen. Városnézésünk során a Régi Hídtól (Ponte Vecchio) a katedrálison keresztül (Santa Maria Del Fiore) a főtéren álló városházáig rengeteg érdekességet tekintünk meg. Természetesen nem fog kimaradni a Santa Croce templom, ahol sok neves személy sírját láthatjuk majd, és az Uffizi képtár épülete, az előtte látható szobrokkal sem. Ez csak egy csipetnyi a ránk váró sok élményből. Firenze részletes megtekintése után továbbindulunk Leonardo szülővárosába, Vincibe. Megnézzük szülőházát melyben a polihisztor született. Este elfoglaljuk közeli szállásunkat.

3. NAP: PISA – CINQUE TERRE (380 km)

A tegnapi mesés látványt nehéz fokozni, de megpróbáljuk, mert a mai napon felkeresendő látványosságok is méltán lettek világhírűek. Délelőtt Pisaba megyünk és felkeressük a Csodák-terét. Nem csak a ferdetorony ejt ámulatba bennünket, hanem a székesegyház és a keresztelőkápolna is. Ezt követően a Ligur-tenger vidékére utazunk. A Cinque Terre tulajdonképpen öt mesés kis falu és az őket körbeölelő sziklás tengerpart egysége. Ezek a sziklák és a tenger közé ékelődött gyöngyszemek mindenki tetszését elnyerik. Látni fogjuk, hogy miért keresi fel évente több százezer ember a világörökségi listán is szereplő Cinque Terre fantasztikus vidékét. La Speziaból hajóval megyünk Vernazzaba. (Ha nagyon viharos a tenger, akkor vonattal megyünk, de ilyen az elmúlt 6 évben csupán egyszer történt meg.) Útközben gyönyörködünk a hegyoldalakra épült mesés kisvárosokban. Miután kiszálltunk a hajóból, sétálunk a tengerparton, élvezzük a bájos falucskák egyedi hangulatát. A hegyoldalra épült piciny települések, a mediterrán növények és a sziklafalakat folyamatosan simogató hullámok elkápráztatnak bennünket. Vonattal utazunk vissza La Speziaba, buszunkhoz. Folytatjuk utunkat szállásunkra.

4. NAP: MARANELLO – MODENA – BOLOGNA (230 km)

Délelőtt egy különleges programra megyünk. A világ egyik legdrágább és leghíresebb autói a Ferrarik, melynek gyári múzeumát tekintjük meg Maranelloban. Ez a kiállítás több mint egy autómúzeum. Az élmény a laikusok számára is maradandó. Ha valaki nem akar a múzeumba bejönni a közeli kávézóban töltheti el ezt az időt. Programunk után Modenaba, a zene városába látogatunk el. Többek közt itt született és élt Pavarotti is. A katedrális és harangtornya, továbbá a városháza a Piazze Grande-n, a világörökség része. Látjuk a monumentális nagyhercegi palotát is. Továbbhaladva Bolognában töltjük a délután hátralévő részét. A Piazza Maggiore terét mesés paloták övezik. A főtér közelében lévő monumentális Neptun kutat és a hatalmas könyvtár épületet is megtekintjük a Piazza Galvanin. Sétánk során látjuk a köröttünk magasodó hatalmas tornyokat, melyek Bologna nevezetességei. Ezt követően szállásunkra utazunk.

5. NAP: FERRARA – SZLOVÉNIA – MAGYARORSZÁG (815 km)

Reggeli után bemegyünk a „Pó asszonyaként” emlegetett Ferrara városába, mely a reneszánsz idején kapta mai képét. Középpontjában az Este család tiszteletet parancsoló vára áll. Ezt övezi a harmonikus belvárosi utcakép. Belvárosi sétánk után hazaindulás. Szlovénia érintésével a Budapestre érkezés az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.Városok: Firenze (Olaszország), Siena (Olaszország), Pisa (Olaszország), Parma (Olaszország), Cinque Terre (Olaszország), Bologna (Olaszország), Modena (Olaszország), Vinci (Olaszország),
Londoni hosszú hétvége


Utazás azonosító: PRO-918


Rövid leírás:
Tower, Buckingham palota, és London múzeumai Látogatás Greenwichbe és hajózás a Temzén A város látképe az óriáskerékről és Soho fényei


Program:

1. NAP: BUDAPEST – LONDON

A reggeli órákban repülés Budapestről Londonba, majd a reptérről transzfer a központba, ahol rövid buszos városnézés, majd szállodánknál lerakjuk csomagjainkat. A folyton sűrű közúti forgalmat metrózással kerüljük el, akárcsak a helyiek. Bemegyünk a híres Towerbe, ahol a brit koronaékszereket is megtekinthetjük, majd kijőve gyönyörű rálátás lesz a Tower Bridge-re. Klasszikus double decker emeletes busszal megyünk a Covent Garden teréhez, sétálunk a Leicester Square-en, majd London szívébe látogatunk el, a Piccadilly Circushoz. Szabadprogram után térünk vissza szállásunkra.

2. NAP: LONDON

Napunkat London történelmi emlékeire szánjuk. Első megállónk a közel 1000 éve épült Westminster apátság, melyet belülről is megtekintünk. Kijőve elámulunk a Big Ben és a Parlament harmonikus épületegyüttesén, majd a Buckingham palotánál – mely mindmáig a királyi család otthona – megtekintjük az őrségváltást. Következő állomásunk a miniszterelnök háza a Downing Streeten, majd a Lovastestőrségi laktanya érintésével a Trafalgar térre megyünk, ahol Nelson admirális szobra köszönt bennünket. Itt ebédszünet alatt lehetőség lesz kipróbálni egy hamisítatlan angol pubot. A délutánt a St. Paul Katedrálissal kezdjük, majd Millenium hídról mesés rálátás nyílik a Temze déli partjára: Globe színház, Tate Modern Galéria… Este lehetőség lesz megtekinteni a National Gallery tárlatát.

3. NAP: LONDON – GREENWICH

Reggelit követően utazás a különleges, vezető nélküli kisvasúttal majd a Temze feletti drótkötélpályán jutunk át Greenwich-be. Sétánk során láthatjuk a híres csillagvizsgálót, 0. hosszúsági kört és a Haditengerészeti Múzeumot is. Szabadidő után temzei hajókirándulásra indulunk. London szinte összes főbb látnivalóját látni fogjuk hajónkról. Késő délután lesz lehetőség felmenni a London Eye óriáskerékre, ahonnan mesés a kilátás a hatalmas városra. Este, aki szeretne, bent maradhat a központban, megnézhetik a Soho fényeit, vagy sörözhet valamelyik pub-ban. Szállás, mint előző nap.

4. NAP: LONDON – BUDAPEST

A délelőttöt egyéni döntés alapján lehet tölteni, lehetőség nyílik például megtekinteni a British Múzeum vagy a Madame Tussaud Panoptikum lenyűgöző kiállításait de vásárolni is indulhat aki azt szeretne, vagy a Hyde Park kellemes zöldjében pihenhet. Várhatóan kora délután indulunk ki a repülőtérre, majd kb. 2,5 órás repülés után, az esti órákban érkezünk Budapestre.Városok: London (Nagy-Britannia),
Madeirai vakáció és Lisszabon


Utazás azonosító: PRO-110


Rövid leírás:
Kirándulás és pihenés az "Örök tavasz szigetén" Delfin és bálnales az Atlanti-óceánban Vulkánikus csúcsok és lélegzetelállító völgyek Lisszabon világörökségeinek felfedezése


Program:

1. NAP: BUDAPEST – FUNCHAL

A repülőgép menetrendjének megfelelően, várhatóan a kora reggeli órákban indulás a Liszt Ferenc reptérről. A csoporttal Budapestről indul az idegenvezető, aki végig a csoporttal marad. Átszállás után érkezünk Madeirára a délutáni órákban. Transzfer a Funchal turista negyedében fekvő szállodáinkba. Lehet választani a Dorisol *** és az Hotel Raga **** szállodák közül. A Dorisol *** szálloda medencével, szobái balkonnal, telefonnal, kábel TV-vel, minibárral, a fürdőszobák hajszárítóval felszereltek. A szintén medencével rendelkező Hotel Raga **** szálloda szobái légkon­dicionáltak, balkonnal, telefonnal, kábel TV-vel, minibárral felsze­reltek. Ebben a szállodában felár ellenében lehet tengerre néző szobát kérni. A hotelektől rövid sétával elérhető a tengerpart, a Lido (kb. 500 m). Madeira az Atlanti-óceánban, Afrika partjaival egyvonalban található. Az óceán mérséklő hatása miatt a hőmér­séklet nyáron sem nagyon emelkedik 28 °C fölé, de tavasszal is 23 °C körüli, kellemes az idő. Ezért buja növényzete van, a „virágok szigeteként” is szokták emlegetni.

2. NAP: FUNCHAL VÁROSNÉZÉS – DÉLUTÁN FÜRDÉS, PIHENÉS A TENGERPARTON

Reggeli után lehet pihenni, fürdeni, vagy megtekinthetik velünk Funchalt, a fővárost egy fakultatív program keretében. Autóbusszal transzfer a belvárosába, Sissi királyné szobra után gyalogos városnézésünket a II. János Pál pápa által is megláto­gatott katedrálissal kezdjük, majd a meseszép Botanikus kertben sétálunk, ahol megcsodálhatjuk a sziget fantasztikus flóragyűjte­ményét. Programunk folytatásaként Madeira különlegességeit, hímzéseket és a madeirai borokat tekintjük meg, ill. kóstoljuk meg, majd a helyi piacon, a Marcado dos Lavradoresnél állunk meg. Itt számtalan virágot, egzotikus gyümölcsöt, zöldséget, halat, szuveníreket vásárolhatunk a helyi kereskedőktől. A fakul­tatív program befejezéseként a kora délutáni órákban transz­fer vissza a szállodába. Fakultatív Funchal városnézés a botanikus kerttel (fél napos, jelentkezés a helyszí­nen): 30 €. Természetesen, akiknek van kedvük, azok maradhat­nak a városban, nekik önállóan kell visszamenniük a szállodába (pl. taxival). Ha bent maradnak a városban, akkor libegővel fel­mehetnek a központ fölé magasodó hegyre, a Montéra, ahol egy kápolnában megtalálható az utolsó magyar király, IV. Károly sír­emléke is. Innen mesés a kilátás a városra és az óceánra. A kaland­vágyók egy speciális helyi szánkóval jöhetnek lefelé a hegyről.

3. NAP: NYUGAT-MADEIRA, PORTO MONIZ KIRÁNDULÁS VAGY PIHENÉS (100 km)

Reggelit követően vagy napoznak, fürdenek, vagy elindulnak velünk egy egész napos fakultatív túrára, mely során a sziget déli és nyugati részét tekintjük meg. Első állomásunk Camara de Lobos lesz, az elbűvölő halászfalu, majd a világ második legmagasabb sziklafalát, a Cabo Giraot nézzük meg. A nemrég felújított csodá­latos teraszról lenézve lábunk alatt 580 méteres mélység tátong. Láthatjuk, ahogy az óceán hullámai simogatják a vulkanikus par­tot. A következő állomásunk Ribeira Brava lesz, mely megőrizte a helyi tradíciókat. A városkában számtalan utcai kávézó található. A sziget legészaknyugatibb pontjához, Porto Moniz-hoz a déli órákban érünk. Ebéd a tengerparti városkában. A településen a lávakövek közt található természetes fürdők nyújtanak lenyűgöző látványt. A fürdőhelyeket az óceán tölti fel kristálytiszta vízzel. Aki gondolja, rövid ideig fürdőzhet is ezen érdekes vulkáni meden­cékben. Visszautunkat a hegyekben található Paul da Serra fenn­síkon folytatjuk, ahonnan jó idő esetén, csodálatos panoráma tárul elénk. Az óceánparti szakaszon haladva 17 óra felé érke­zünk vissza szállodánkba. Fakultatív Nyugat-Madeira túra (ebéddel, jelentkezés a helyszínen): 45 €

4. NAP: PORTO SANTO KIRÁNDULÁS VAGY PIHENÉS

Pihenés a szállodában, vagy egész napos hajókirándulás Porto Santo szigetére. A Madeirai szigetcsoport második legnagyobb szigetére reggeli indulást követően kb. 2,5 órás hajóúttal érünk. Grandiózus óceánjáró hajónkat gyakran kísérik ugrándozó delfi­nek. Porto Santon mesés lehetőség nyílik a fürdőzésre, hiszen a szigetcsoporton egyedülálló módon, aranysárga homokos ten­gerparttal rendelkezik. Késő délután visszaszállunk hajónkra, és az esti órákban érünk vissza szállásunkra. Fakultatív Porto Santo kirándulás transzferrel (jelentkezés a helyszí­nen): kb. 68 €.

5. NAP: É-K MADEIRAI KIRÁNDULÁS VAGY PIHENÉS (75 km)

Egész napos pihenés a szállodában és a tengerparton, vagy kirándulás Madeira ÉK-i részére. Kirándulásunk első megállója Camachanál lesz, ahol egy vesszőfonó műhely érdekességeit néz­zük meg. A vesszőfonás a sziget hagyományos iparága. Folytatjuk utunkat a sziget egyik legmagasabb pontjára, a Pico do Arrierora (1818 m). Szép időben lélegzetelállító kilátás nyílik a vulkanikus hegyekre, völgyekre. Hegyoldalak mentén érjük el Faialát, ahol egy könnyed „levada” sétát teszünk, majd ebéd. Folytatjuk utun­kat Santanába. Itt a csak Madeirára jellemző tradicionális épí­tésű házacskákat tekintünk meg. Ezt követően érkezünk el túránk csúcspontjára, a sziget ÉK-i csücskére a Szt. Lőrinc-félszigetre. Leírhatatlan a látvány! Meredek sziklaszirtek, holdbéli táj, alattunk a morajló, hömpölygő óceán. Élményekkel gazdagon érkezünk vissza kb. 17 órakor a szállodánkhoz. Fakultatív É-K madeirai túra (ebéddel, jelentkezés a helyszínen): 45 €.

6. NAP: HAJÓKIRÁNDULÁS - DELFINLES VAGY PIHENÉS

Egész nap fürdés, pihenés, vagy 3 órás hajókirándulás a sziget déli partszakaszán. Vitorlásunkkal a sziget környéki óceáni élő­világ felkutatására indulunk. Tavalyi csoportjaink természe­tes élőhelyükön láthattak delfin csapatokat, bálnákat és tengeri teknősöket is. Fakultatív hajókirándulás (jelentkezés a helyszínen): 35 €.

7. NAP: FUNCHAL – LISSZABON – BUDAPEST

Reggel transzfer a reptérre és Lisszabonba utazunk Megérkezésünk után autóbuszos és gyalogos városnézés a főváros­ban: Belém-torony, a Tejo folyóban álló több száz éves erőd. A Felfedezők Emlékművénél a leghíresebb portugál felfedezők életét ismerhetjük meg. Következő állomásunknál, a Szt. Jeromos kolostornál, indulás előtt sok tengerész mondta el utolsó imá­ját, és kért segítséget a tengeri útjához. A belvárosba érve meg­tekintjük az ízléses főteret, a Praca do Comérciot. Szabadprogram után megtekintjük a Szt. Antal szülőhelyére emelt templomot és a Katedrálist. (Szt. Antal nem Paduában, hanem Lisszabonban született.) Ezt követően kimegyünk a ’98-as Világkiállításra épí­tett tengeri akváriumhoz. Sok különlegesebbnél – különlege­sebb halat, cápákat, pingvineket, vidrákat láthatunk Európa legnagyobb ilyen létesítményében. Ezt követően fakultatív vacsora majd transzfer a reptérre és késő este hazaindulás.

8. NAP: ÉRKEZÉS HAJNALBAN BUDAPESTRE

Belépők ára: kb. 42 € + fakultatív programokVárosok: Funchal (Portugália), Lisszabon (Portugália), Porto Moniz (Portugália), Porto Santo (Portugália), Santana (Portugália), Ribeira Brava (Portugália),
Mór emlékek Andalúziában


Utazás azonosító: PRO-422


Rövid leírás:
Kolombusz sírhelye a mesés katedrálisban Majmokat fényképezhetünk Gibraltár szikláján Alhambra, a mór építészeti csoda Mezquita, mely mecset és templom egyaránt


Program:

1. nap: Budapest – Malaga

Menetrend szerint – várhatóan a délutáni órákban - utazás Budapestről Malagába. A reptérről transzfer a szállodába, késői vacsora.

2. nap: Ronda – Gibraltár – Cadiz (345 km)

Reggeli után Rondába megyünk. A név megtévesztő, mert egy bájos, sziklára épült kisvárost ismerünk meg ebben az andalúz gyöngyszemben. Fő látnivalók; az Új Híd, a bikaviadal Aréna és a Főtér épületei. A hídról mesés a rálátás a környékre. Folytatjuk utunkat, és a sziklára épült városállamhoz, Gibraltárhoz megyünk. Gyalog megyünk át a határon, ahol ellenőrzik okmányunkat. Átérve helyi kisbuszokkal kapaszkodunk fel a sziklára, útközben mesés látvány tárul elénk a környező tájat tekintve. Mielőtt felérnénk, megállunk és megtekintünk egy cseppkőbarlangot. Felérve csodás kilátásban gyönyörködhetünk a szikla tetején lévő teraszról. Természetesen a nap során látni fogjuk a majmokat is, melyek Gibraltár kihagyhatatlan látnivalói. A belvárosban sétálunk, majd szabadprogram, amikor emléktárgyakat tudunk vásárolni. Helyi busszal érkezünk le a szikláról és visszajövünk a határon Spanyolországba. Ezt követően szállásunkra utazunk.

3. nap: Cadiz – Sevilla (120 km)

Reggeli után folytatjuk utunkat Cadizba. A város elhelyezkedése különleges, mert egy földnyelven található, amely benyúlik az Atlanti-óceánba. Városnézésünk fő látványosságai a két katedrális (régi és új), a városháza és a feledhetetlen tengerpart. Délutáni órákban továbbutazunk Sevillába. Megérkezésünk után először a felbecsülhetetlen értékekkel rendelkező katedrálist nézzük meg, ahol Kolumbusz síremléke is található. Belső díszítése miatt mondják, hogy Spanyolország egyik legszebb katedrálisa! Erről magunk is meggyőződhetünk. A nézelődésünket helyi idegenvezető is segíti. Ezt követően gyalogos sétánk során felkeressük az Alcázart, amelyet a keresztény uralkodó építtetett mór stílusban. A belvárosban ezen kívül számtalan szép patio és díszes épület található. A nap befejezéseként busszal felkeressük a Plaza de Espana-t, melynek központjában látványos mozaikképekben gyönyörködhetünk. Továbbhaladva a Gadalquivir folyóparton láthatjuk a híres Aranytornyot. Szállás Sevillában.

4. nap: Sevilla – Cordoba - Granada (350 km)

Reggeli után továbbutazunk Cordobába. A városban a mór építészet egyik legszebb alkotása található, ez a Mezquita. Programunkat ennek megtekintésével kezdjük. Ez a világ legkülönlegesebb mecsetje, amelyben 850 oszlop és egy keresztény templom (!) található. Ilyen jellegű épület sehol máshol a világon nem látható. Ezt követően óvárosi sétánk során felkeressük a Virágok utcáját, Európa legrégebbi fürdőjét és a római kori hidat. A zsidó negyed felé haladva sok bájos belső kertet (patiot) láthatunk. Ezeknek komoly szerepük volt abban, hogy a forróságot árasztó kövek közt nyáron egy kicsit jobb levegőt biztosítsanak az ott lakók számára. Délután továbbutazás Granadába, szállás.

5. nap: Granada – Malaga – Budapest (120 km)

Reggelit követően az Alhambrába látogatunk el, mely a világ talán legszebb mór kastélya. (Ha valaki ide nem szándékozik bejönni, azt előre irodánknak jeleznie kell, mert a belépőket hónapokkal előre meg kell vásárolnunk a sok turista, a nagy érdeklődés miatt.) A garanadai Alhambra volt az a kis „sziget” melyet az arabok legtovább birtokoltak Európában. Kasztíliai Izabella megbízásából foglalták vissza a keresztények a területet. Gyönyörűek a kertjei, lenyűgözőek az épület belső díszítései. Ezt követően lemegyünk a városba, ahol a Katolikus Királyok temetkezési kápolnáját és Európa egyetlen fennmaradt karavánszeráját tekintjük meg. Szabadidőben vásárlási lehetőség az arab világot idéző selyembazárban. Délután továbbutazunk Malagába. Rövid séta a Costa del Sol fővárosában. Fő látványosságok: Katedrális, Plaza Merced, ahol találhatóPicasso szülőháza és a Larios főutca. Ezt követően szabadprogram a várhatóan kora esti órákban induló transzferig, mellyel utazás a reptérre és hazarepülünk Budapestre. Érkezés éjfél körül.Városok: Sevilla (Spanyolország), Granada (Spanyolország), Malaga (Spanyolország), Ronda (Spanyolország), Cadiz (Spanyolország), Cordoba (Spanyolország), Granada (Spanyolország), Gibraltár (Nagy-Britannia),
Nagy erdélyi körutazás


Utazás azonosító: PRO-53


Rövid leírás:
Erdély 18 történelmi települése Mátyás király szülőháza, és a Peles-kastély Erdély csodái: Tordai hasadék, Gyilkos-tó Hangulatos, zenés vacsoraest a csángóknál


Program:

1. NAP: SZEGED (PÉCS) – BUDAPEST – (MISKOLC) – ÁRTÁND – NAGYVÁRAD – KOLOZSVÁR (450 km)

Reggeli indulás után Debrecen érintésével érkezünk Ártándra. Határátlépés. A nagyváradi városnézésünket a Szt. László székesegyháznál kezdjük, majd a Kanonok sort és a Püspöki palotát is megtekintjük. Busszal megyünk be a központba. A Sebes-Körös hídján átsétálva a színház épületét láthatjuk, ezt követi a sétálóutca. Itt rövid szabadprogram. Továbbutazva a csodaszép 575 m magas Király-hágón átkelve érjük el a történelmi Erdély területét. Kolozsváron először Mátyás király szülőházához megyünk. Folytatva gyalogos városnézésünket a Szt. Mihály plébániatemplomot érintjük, majd legnagyobb királyunk, Mátyás király lovas szobránál kiváló fotókat készíthetünk. Elhaladunk a Babes-Bolyai Egyetem előtt is. Szállásunk egy belvárosi **** szállodában, vacsora.

2. NAP: SEGESVÁR – SZÉKELYUDVARHELY – CSÍKSZEREDA (280 km)

Reggeli után a Házsongárdi temetőt tekintjük meg Kolozsváron és amennyiben a határátlépés lassúsága miatt valami kimaradna az előző napi kolozsvári városnézésből, azt itt reggel pótoljuk, majd továbbutazás Segesvárra, ahol városnézés: Óváros, majd rátekintés a fájdalmas csatamezőre. Ezt követően Fehéregyházán a Petőfi Emlékmúzeumot keressük fel. Megtekintjük a csata tragikus napjának történéseit bemutató kiállítást és emlékparkot. Ezt követően Szejkefürdőre utazunk. A várostól 5 km-re található Orbán Balázs végső nyughelye. A dombtetőn lévő síremlékhez 14 székelykapu alatt jutunk fel. Székelyudvarhelyen buszos városnézés közben megállunk a nemrég kialakított emlékparknál, ahol a magyar történelem és irodalom jeles alakjainak szobrait tekintjük meg. Szállás Csíkszeredán, a város szívében található Hunguest Hotel Fenyő szállodában (3 éj). (Szauna, fitness terem…)

3. NAP: SZT. ANNA-TÓ – CSÍKSOMLYÓ – GYIMESBÜKK (250 km)

Reggeli után utazás a Szt. Anna-tóhoz. A közel 1000 m-es magasságban fekvő krátertó páratlan élményt nyújt. Érkezés után egy órás séta a Mohos-láp varázslatos világában, majd séta a tó körül. Délután Csíkszeredán keresztül Csíksomlyóra utazunk, ahol a búcsújáró kegytemplomot látogatjuk meg. Ezt követően fakultatív program keretében Gyimesbükkre, a gyimesi csángókhoz kirándulunk, ami a régi Magyarország legkeletibb pontjánál található. Itt a Rákóczi-várat is megtekintjük, majd hangulatos csángó esttel zárul programunk. A műsoros vacsoraest során 3 fogásos menüt szolgálnak fel aperitiffel és szabad italfogyasztással (sör, bor, üdítő). Fakultatív kirándulás a csángók földjére, műsoros vacsoraesttel (jelentkezés a helyszínen): 30 €.

4. NAP: TÖRCSVÁR (DRAKULA KASTÉLY) – SINAIA – BRASSÓ (290 km)

Reggeli után mindenki eldöntheti, hogy élvezi a Hunguest Hotel Fenyő wellness szolgáltatásait, vagy eljön velünk egy fakultatív kirándulásra. A Tusnádi-szoroson keresztül utazunk Tölcsvárra. Ezen a sziklatömbön már a XIV. sz-ban kővár állott. A legenda szerint ez volt Drakula gróf legkedveltebb várkastélya az 1400‑as évek közepén. Ezt követően továbbutazunk Sinaia városába. A Prahova völgyének legjelentősebb üdülőhelye e város, melynek legértékesebb látnivalója az 1873-ban épült kastélyegyüttes. A Peles kastély több tucat szobája az érdeklődők számára nem-mindennapi élményt nyújt. A gyűjteményes kiállítás megtekintése során láthatunk ritka, értékes szobrokat, bútorokat, faliszőnyegeket, kerámiákat, ötvösmunkákat és fegyvereket. A kastély parkjában is sétálunk. A visszaút során rövid séta Brassó belvárosában, amikor is láthatjuk a Fekete templom épületét és a körötte található műemléképületeket. Fakultatív kirándulás: Törcsvár, Sinaia, Brassó: 7.500,- Ft. Vacsorára érünk vissza szállásunkra.

5. NAP: BÉKÁS-SZOROS – GYILKOS-TÓ – PARAJD – KOROND – MAROSVÁSÁRHELY (180 km)

Mai utunk első állomása a Békás-szoros. Rövid sétát teszünk a félelmetes látványt nyújtó sziklaszurdokban. Folytatva utunkat a Gyilkos-tó partjához érkezünk, itt megismerjük a tó keletkezésének történetét és legendáját. Séta a part mentén, és szabadprogram étkezési lehetőséggel. Kora délután a Bucsin-tetőn keresztül utazunk Parajdra, ahol látogatást teszünk a sóbányában. Továbbutazva Korondon, fafaragások, szőttesek és kerámiák közt válogathatunk, melyekből vásárolhatunk is. Szováta Erdély leghíresebb fürdőhelye, rövid időtöltés az itt lévő Medve-tó partján. A kora esti órákban érkezünk marosvásárhelyi szálláshelyünkre.

6. NAP: MAROSVÁSÁRHELY – TORDA – TOROCZKÓ (190 km)

Reggeli után városnézés Marosvásárhelyen: Rózsák tere, ortodox katedrális, kultúrpalota. Tordán étkezési és ajándékvásárlási lehetőséggel kezdjük programunkat. Ezt követően felkeressük a kilátódombot, ahonnan jól láthatjuk a hasadékot is. Délután érkezünk Torockóra, mely rejtőzködő kis zuga Erdélynek. Itt megtekintjük a régi vízimalmot. A Székelykő alatt található település évszázadok történelméről mesél, melyet a helyi múzeumban részletesebben is megismerhetünk. Este szállás, vacsora.

7. NAP: NAGYENYED – GYULAFEHÉRVÁR – DÉVA – ARAD – BUDAPEST (600 km)

Reggeli után Nagyenyeden megnézzük a Bethlen Kollégiumot, majd Gyulafehérvárra érkezünk ahol városnézés. Első megállónk a Bazilika, ahol több királyunk és fejedelmünk nyughelye található. Továbbhaladva a Fejedelmek háza, valamint a Püspöki palota megtekintése szerepel programunkban. A Maros völgyében haladva érkezünk meg Déva várához. Felvonóval közelítjük meg a vár felső szintjét, ahonnan mesés kilátás tárul elénk. Idegenvezetőnk segítségével betekintést nyerünk a hely történelmébe is. Délután érkezünk Aradra. A Tűzoltó téren megtekintjük az 1849. október 6-án kivégzett vértanuk emlékhelyén felállított szoborkompozíciót. Nagylaki határátlépés után érkezünk Budapestre, majd mindenkit a felszállási helyére szállítunk.Városok: Nagyvárad (Románia), Marosvásárhely (Románia), Csíkszereda (Románia), Gyulafehérvár (Románia), Arad (Románia), Déva (Románia), Brassó (Románia), Kolozsvár (Románia),
Nagy spanyol körutazás


Utazás azonosító: PRO-854


Rövid leírás:
Építészeti csodák 9 spanyol városbanRepülővel Bp. – Barcelona és Madrid – Bp. Granada, Sevilla, Toledo műremekei 9 Világörökség, számtalan élmény Gibraltár városállamának megtekintése


Program:

1. NAP: BUDAPEST – BARCELONA

Menetrend függvényében, várhatóan a kora reggeli órákban indulás Barcelonába. Megérkezésünk után bemegyünk Katalónia fővárosába és kezdjük a városnézést ebben a sokarcú világvárosban, ahol Gaudi és kortársai egyéni színezettel látták el ezt a vonzó művészeti kavalkádot. Egy Gaudi csoda, a Güell park az első barcelonai programunk. Ezt követően a Sagrada Familiához buszozunk, amely lehet, hogy vitatott épület, de az biztos, hogy hatással van az emberre. A Gracia sétányon még láthatunk meghökkentő Gaudí építményeket. A folytatás a Gótikus negyed különleges épületeivel és a Szt. Eulália katedrálissal, majd a Rambla a Boquería piaccal és végül a kikötő és a Montjuic hegy. Este foglaljuk el szállásunkat, vacsora. Foglaláskor jelezni kell, ha belülről is meg szeretnénk tekinteni a Sagrada Familiát és a Güell Parkot. Gaudí mestermunkák (két belépő): 27,5 €.

2. NAP: VALENCIA – ALICANTE (520 km)

Reggeli után déli irányba indulunk. A Földközi-tenger mentén haladunk Valenciáig. Ismerkedés Spanyolország harmadik legnagyobb városával. A Katedrális a híres szent Grállal és két Goya képpel is rendelkezik. Gazdagon díszített épületek, paloták, városkapu és egy pompás főtér mesél Valencia múltbéli és jelenlegi gazdagságáról. Különlegesség, hogy a folyót elterelték a városból, a mederbe modern és nagyon látványos épületeket emeltek, amelyek már a XXI. sz. építészetét idézik. Ez Spanyolország legszebb modern városrésze. A szabadidő során megízlelhetjük a város jellegzetes italát, az horchatát. A városlátogatást követően Alicantéba utazunk, szállás.

3. NAP: ALICANTE – GRANADA – DÉL-SPANYOLO. (680 km)

Reggel séta a tengerparton, majd irány Granada, amit az ország gyöngyszemének is neveznek. Először az Alhambrába látogatunk el, mely a világ talán legszebb mór kastélya. Ezt követően lemegyünk a városba, ahol a Katolikus Királyok temetkezési kápolnáját és Európa egyetlen fennmaradt karavánszeráját tekintjük meg. Szabadidőben vásárlási lehetőség az arab világot idéző selyembazárban. Késő délután az ország déli vidékére utazunk. Szállás (2 éj).

4. NAP: GIBRALTÁR – COSTA DEL SOL (260 km)

Ezen a napon fakultatív kirándulást teszünk Európa D-Ny-i sziklájához, Gibraltárra. Bérelt kisbuszokkal közlekedünk a városban. Látni fogjuk a sziklát „őrző” majmokat, a szép cseppkőbarlangot és mesés kilátás tárul elénk a szikla tetejéről. Szabadprogram alatt a vámmentes államban lehet ajándék- és emléktárgyakat vásárolni. Határátlépéshez igazolvány szükséges. Visszaúton megállunk Costa del Sol egyik városában, ahol tehetünk egy kellemes sétát, vagy akár fürödhetünk is a tengerben. Gibraltár fakultatív kirándulás (belépővel, helyszínen kisbusszal): 60 €. Aki nem jön a kirándulásra, annak szabadprogram, pihenés, aki akar, a tengerpartra is lemehet önállóan.

5. NAP: SEVILLA – CORDOBA (350 km)

Reggelit követően Andalúzia legnagyobb városát, Sevillát keressük fel. A város mesébe illő: Maria-Lujza-park, Plaza España, Alcazar, amelyet keresztény király építtetett mór stílusban, a monumentális és felbecsülhetetlen értékekkel rendelkező Katedrális, ahol egy tonna aranyat tartalmazó főoltár és Kolumbusz síremléke található sok egyéb érték mellett, illetve a Guadalquivir-part, az Aranytoronnyal szintén a város ékessége. Délután Cordobába utazunk, ahol ősi mór és spanyol emlékek között sétálva keressük fel a Virágok utcáját, arab városfalakat, római kori hidat és közben néhány bájos patióba is betekinthetünk. Program után vacsora, szállás.

6. NAP: CORDOBA – TOLEDO – MADRID (430 km)

Reggeli után Cordobában a La Mezquita megtekintése szerepel programunkban, mely a világ legkülönlegesebb mecsetje. Ebben a műemléképületben 850 oszlop és egy keresztény templom (!) is található. Már V. Károly is bűnnek nevezte, hogy ebben a csodálatos mecsetben egy keresztény templomot alakítottak ki. Egyedülálló a látvány. Folytatjuk utunkat észak felé. Don Quijote földjén haladva a híres szélmalmok is feltűnnek. Toledóban a különleges fekvésű régi főváros rengeteg látnivalót nyújt. Ősi várfalak, kapuk, a világ 2. legrégebbi zsinagógája és meseszép templomok, amelyek közül az El Greco és más híres festő képeivel díszített katedrális nemcsak Toledo, hanem a keresztény világ egyik büszkesége. Gyalogos séta a zegzugos, hangulatos utcákon keresztül. Koraesti órákban továbbutazunk Madridba. Szállásunk metrómegálló közelében található. (2 éj)

7. NAP: MADRID – EL ESCORIAL – AVILA – MADRID (220 km)

Aki akarja, ezt a napot a fővárosban egyéni nézelődésnek szenteli, vagy egy egész napos látványos kiránduláson vesz részt velünk. Először az El Escorialhoz megyünk. A világhírű kolostorkastélyt II. Fülöp emeltette, amely sokáig a spanyol királyok rezidenciája és temetkezőhelye volt. A királyi családtagok ma is ide temetkeznek. A különleges épületben elcsodálkozhatunk azon, hogy milyen szerzetesi életkörülmények között élt a király. Ezt követően az Elesettek Völgyét keressük fel, ahol a sziklában Franco tábornok egy hatalmas templomot alakított ki. Folytatjuk utunkat és a városfallal körülölelt hangulatos Avilába látogatunk el. Itt mintha megállt volna az idő kereke: középkori házak, paloták, hangulatos főtér, és legfőképpen Spanyolország első gótikus katedrálisa és a Szent Teréz templom. Délután visszautazás Madridba. El Escorial – Avila fakultatív kirándulás (belépőjeggyel): 50 €.

8. NAP: MADRID

Az egész napot Madrid megtekintésére szánjuk. A Spanyol téren kezdünk programunkat, ahol Cervantes emlékművét láthatjuk, majd a Királyi Palota következik. A Bourbon gazdagság és pompa tanúbizonysága ez az épület. Az óvárosban folytatjuk utunkat, melynek során a főtérre érkezünk, itt a szabadidő alatt lehet fotózni, emléktárgyat vásárolni. Városnézésünk folytatása: a Puerta del Sol, a Parlament és a Prado környéke. Délután a Pradoba vagy a Picasso Guernicaját rejtő modern képtárba is van lehetőség ellátogatni. A nap során közlekedés metróval, illetve gyalog. Este transzfer a repülőtérre és hazaindulás. Budapestre éjfél körül várható az érkezésünk.Városok: Barcelona (Spanyolország), Madrid (Spanyolország), Valencia (Spanyolország), Sevilla (Spanyolország), Granada (Spanyolország), Cordoba (Spanyolország), Toledo (Spanyolország), El Escorial (Spanyolország), Ávila (Spanyolország), Gibraltár (Nagy-Britannia),
Óriás kínai körút


Utazás azonosító: PRO-584


Rövid leírás:
Tiltott Város és Olimpiai helyszínek Pekingben Kelet mesés kapui: Shanghai, Hong-Kong, Makao 2300 éves kincsek: a Nagyfal és az Agyaghadsereg Csónakozás a káprázatos Tű-hegyek közt


Program:

1. nap: Budapest …

Elrepülés Budapestről átszállással Pekingbe. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.

2. nap: … Peking – Ég temploma

Érkezés Pekingbe, transzfer a városba, látogatás az Ég templománál, ahová a Ming és a Qing császárok is gyalog jártak. Legnevezetesebb része, amelyet a fotókról is ismerhetünk, az Imádságok Csarnoka, melynek 4 főoszlopa a 4 évszakot reprezentálja. Itt láthatjuk még a kör alakú lépcsőzetes oltárt, ahol a kínaiak szerint a „Föld közepe” található. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Pekingben.

3. nap: Tienanmen tér – Tiltott Város – Olimpiai helyszínek – Nyári Palota

Reggeli után a városnézés folytatása: Peking szívében található Kína legnagyobb tere, a Tienanmen tér, amelyet többek között a Nemzeti Múzeum, a Nép Hőseinek emelt emlékmű, és a Mao Ce-tung Mauzóleum vesznek körül. Miután végigsétálunk a hatalmas téren, elérkezünk a Tiltott Város déli bejáratához. A Tiltott Város a Ming és a Qing dinasztiák császári palotája volt közel ötszáz éven keresztül; rengeteg kincs és ritkaság található a ma Palota Múzeumnak nevezett komplexumban. A Tiltott Város domináns színe a sárga, mivel ez volt az uralkodói család szimbóluma. Egy egész városról lévén szó, több palotából, csarnokból és pavilonból áll. Egy különleges számítási módszer szerint eredetileg 9.999 helyiségből állt, mert a kínaiak szeretik a kilences számot. Ezután fotóstop a 2008-as Nyári Olimpiai Játékok helyszíneinél, majd látogatás a Nyári Palotában. A Peking központjától 15 kilométerre nyugatra található Nyári Palota a legnagyobb császári park, amelynek háromnegyedét víz borítja (pl. a Kunmingban lévő tavat is idevarázsolták). A palota területén a kínai építészet jellegzetességei mind megtalálhatóak: pavilonok, kertek, tornyok és hidak. A tó partján sétálva a több mint 700 méter hosszú faragott és festett folyosón ezernyi miniatűr képecske látható a fejünk fölött, amelyek mindegyike egy-egy történetet mesél el a kínai mitológiából. A hosszú folyosót négy pavilon szakítja meg, amelyek a négy évszakot szimbolizálják. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Pekingben.

4. nap: Nagy Fal – Szellemek Útja – Ming sírok

Reggeli után meglátogatjuk a Kínai Nagy Fal egyik szakaszát. Úgy tartja a mondás, hogy a kínai embernek életében két helyre kell elzarándokolnia: a pekingi Tiltott Városba és a Nagy Falhoz. Ezután teszünk egy sétát a Szellemek Útján, majd meglátogatunk egyet a Ming császári sírok közül. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Pekingben.

5. nap: Peking - Xian – Nagy Mecset – Vadludak Nagy Pagodája

Reggeli, majd transzfer a vasútállomásra, és utazás expresszvonattal Xianba. A 220 km/órával száguldó gyorsvonat közel 5 és fél óra alatt teszi meg az 1200 km-es távot. Érkezés után városnézés Xianban, amely több mint ezer éven keresztül a birodalom fővárosa volt: látogatás a muzulmán negyedben, a Nagy Mecset megtekintése, amelynek egyik érdekessége, hogy a tradicionális muszlin és kínai építészeti stílusokat ötvözi. Fotóstop a Vadludak Nagy Pagodájánál. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Xianban.

6. nap: Terrakotta Hadsereg - Shanghai

Reggeli, majd a napot Xian leghíresebb látnivalójának szenteljük. A Terrakotta Harcosok és Lovak a XX. század legjelentősebb régészeti lelete, melynek feltárása mind a mai napig tart. A mauzóleumot Kína első császára, Csin Si Huang építtette az i.e. III. században. Rendeltetése az volt, hogy az uralkodót halála után ide helyezzék örök nyugalomra tömérdek kincseivel együtt, az életnagyságú szobrok pedig a császárt voltak hivatottak őrizni a túlvilágon. Ez a hatalmas múzeum elénk tárja a 2300 évvel ezelőtti Kína hatalmasságát és gazdagságát; a több ezer restaurált szobor látványa lenyűgöző. Ezután transzfer a vasútállomásra, és utazás expresszvonattal Shanghaiba. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Shanghaiban.

7. nap: Óváros – Örömök kertje – Jade Buddha templom

Reggeli, majd séta az Óvárosban. Shanghai Óvárosa egy nagyon régi üzleti negyed, amelyben a turisztikai látványosságok, ajándéküzletek, éttermek, valamint a legöregebb bank, ékszerüzlet, teaház, és a híres cikk-cakk híd egyaránt fellelhető. Az Örömök kertje is itt található, amelyet a XVI. században egy kínai kormányhivatalnok – mandarin – építtetett, azonban az ópiumháború idején teljesen elpusztult, és csak az 1950-es években építették újjá. Ez a lenyűgöző mandarinkert teljesen elfeledteti velünk, hogy egy 20 milliós város vesz körül bennünket. Látogatás a Jade Buddha templomban, amely két nagyon értékes jáde Buddha-szobornak ad otthont, amelyeket még Burmából hozott egy szerzetes. Habár maga a templom csupán 1928-ban épült, a régi klasszikus stílus egyedülállóvá teszi ebben a hatalmas modern metropoliszban. Vacsora egy városi étteremben. Este egy kínai akrobata show megtekintése. Szállás Shanghaiban.

8. nap: Shanghai - Luzhi – Suzhou – Shanghai

Reggeli, majd utazás Suzhouba, útközben látogatást teszünk Luzhi vízivárosban. Érkezés Suzhouba, amely egy a Jangce folyó deltájában épült város, területének majdnem felét víz borítja; hatalmas csatornahálózata miatt méltán nevezik „Kelet Velencéjének”. 2500 éves történelme során több mandarinkert is épült a városban, az egyiket meg is látogatjuk. Visszautazás Shanghaiba. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Shanghaiban.

9. nap: Shanghai Múzeum – Bund – Nanjing Road - Guilin

Reggeli, majd látogatás a Shanghai Múzeumban, ahol egy átfogó képet kaphatunk Kína egész történelméről és művészetéről. Ezután áthaladunk a Bundon, amely a Huangpu folyó nyugati partján található, történelmi épületek sokaságával. Séta a híres Nanjing Roadon, vásárlási lehetőség. Transzfer a repülőtérre és elrepülés Guilinba. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Guilinban.

10. nap: Guilin – Yangshuo – hajókázás a Li folyón

Reggeli, majd szabad program, vagy fakultatív programlehetőség: utazás a Li folyóhoz, 5 órás hajókirándulás a varázslatos Tű-hegyek mentén. A lélegzetelállító karszt sziklaformációk, a teraszos rizsföldek övezte Li folyó egy életre szóló élmény. Érkezés Yangshuoba, majd szabad program, vásárlási lehetőség. Visszautazás Guilinba. (A program ára: 24.500 Ft.) Vacsora egy városi étteremben. Szállás Guilinban.

11. nap: Guilin – Nádfuvola-cseppkőbarlang – Fubo-hegy - Kanton

Reggeli után látogatás a Nádfuvola-cseppkőbarlangban, amelyben a különböző színű megvilágításnak köszönhetően még lenyűgözőbbek a hatalmas nádsípra emlékeztető mészkőalakzatok. Ezt követően séta a Fubo-hegyre, amely félig a szárazföldön, félig vízben áll, és ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra és a Li folyóra. Délután transzfer a vasútállomásra, és utazás expresszvonattal Kantonba. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Kantonban.

12. nap: Kanton – Hong Kong

Reggeli, majd városnézés: Chen Clan Akadémia, Liurong szentély, Qingping piac. Napközben ebéd. Transzfer a kikötőbe és áthajózás Hong Kongba, érkezés után transzfer a hotelbe. Szállás Hong Kongban.

13. nap: Makaó

Reggeli, majd szabad program vagy egész napos fakultatív programlehetőség: hajókirándulás Makaóra, a kaszinók városába. Katamaránnal átmegyünk Makaóra és meglátogatjuk az A-Ma Szentélyt, amelyről Makaó a nevét kapta (A-Ma-Gao, vagyis A-Ma-öböl), majd megtekintjük a Szt. Pál templom romjait, amely a XIX. században égett le. Rövid séta és vásárlási lehetőség a Senado téren. Ezután transzfer a Casino Venetianhoz, és szabad program a hajó indulásáig. Estére visszaérkezés Hong Kongba. (A program ára: 33.500 Ft.) Vacsora egy városi étteremben. Szállás Hong Kongban.

14. nap: Hong Kong …

Reggeli, délelőtt szabad program, délután városnézés Hong Kongban: Viktória-csúcs, Aberdeen halászfalu, rövid látogatás az ékszergyárban. Ebéd egy helyi étteremben. Transzfer a repülőtérre és elrepülés menetrend szerinti járattal átszállással Budapestre. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.

15. nap: … Budapest

Érkezés Budapestre menetrendtől függően.

A változtatás jogát fenntartjuk. Fontos! A vízumot Budapesten csak
magyar útlevéllel vagy magyarországi lakcímmel rendelkezőknek
készítik el. Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig
érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres
oldalnak kell benne lennie. A valutaárfolyam változások az árakat
módosíthatják. Az út árai 1 EUR = 315 Ft, 1 USD = 290 Ft árfolyamig
érvényesek. Az utat kisebb létszámmal is indítani tudjuk, csak
más áron és más szolgáltatásokkal. Belépők és a program szerinti
étkezések: 215 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatónak).
Borravaló: ajánlott 5 USD/fő/nap
Sztornóbiztosítás a részvételi díjra és a reptéri illetékre: 10.190,- Ft
Min. létszám: 18 fő • Fakultatív programok: min. 10 főtőlVárosok: Peking (Kína), Shanghai (Kína), Luzhi (Kína), Guilin (Kína), Yangshuo (Kína), Hongkong (Kína), Makaó (Kína),
Párizs és kastélyok tavasszal


Utazás azonosító: PRO-512


Rövid leírás:
Versailles és 2 Loire-menti kastély Párizsi körpanoráma az Eiffel-toronyból Orleans és Reims gótikus katedrálisai Párizs műremekei és hajózás a Szajnán


Program:

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – HEGYESHALOM – ENNS – NÉMETORSZÁG (920 km)

Reggeli indulás után Ausztriában egy aranyos kisvárost, Ennst keressük fel. A város már a római időkben is fontos település volt. Gyalogos séta a belvárosban és a főtéren. Fő látványosságok: várostorony, városháza, barokk stílusú szép házak. Folytatjuk utunkat Németországba, szállás.

2. NAP: NÉMETORSZÁG – PÁRIZS (620 km)

Délutáni órákban érkezés Párizsba és először egy buszos városnézés keretében ismerkedünk a fővárossal: Bastille tér, Városháza, Concorde tér, Latin negyed, Luxemburg-kert, Opera, Champ-Elysées, Diadalív, Trocadero tér. Ezt követően vacsora, majd este felmegyünk a Montmartra. Gyalog sétálunk a művészek negyedében, ahol a világ leghíresebb festői is megfordultak. A Sacre Coeur belső díszítésénél még megkapóbb a templom lépcsőjéről elénk táruló fantasztikus látvány a kivilágított városra. Montmartról leérkezve látjuk a híres (hírhedt) Pigalle-t és a Moulin Rouge-t is, majd szállásunkra megyünk (4 éj).

3. NAP: PÁRIZS – VERSAILLES – HAJÓZÁS A SZAJNÁN (50 km)

Ezen a napon a belvárosban folytatjuk városnézésünket. A délelőtti programunkban szerepel Cité szigete a mindenki által ismert Notre Dame-mal és a szintén itt található Conciergerievel. Ezt követi a St. Chapelle templom. Déli órákban kimegyünk a versailles-i palotához. A meseszép kastély és a park a barokk művészet remekműve. Visszaérve a párizsi városnézés folytatása; felkeressük az Invalidusok dómját, melyet Napóleon síremléke fölé emeltek, majd aki akar a híres szobrász alkotásait is megtekintheti a Rodin Múzeumban. A fakultatív vacsora után este hajózási lehetőség a Szajnán, amikor gyönyörködni lehet a szépen kivilágított belvárosban.

4. NAP: PÁRIZS

Délelőtti programunk: Tüleriák-kertje, Arc de Caroussel, valamint a világ talán leggazdagabb festészeti gyűjteményével rendelkező múzeum, a Louvre megtekintése. Délután egy híres parfümgyár termékei közt válogathatunk, majd sétálunk Európa legismertebb főutcáján, a Champ-Elysées-n. Aki akar, a Diadalív tetejéről is körbetekinthet. Fakultatív vacsora után az Eiffel-toronyhoz megyünk, ahol lifttel a tetejéig vagy gyalog kisebb magasságokig fel lehet menni.

5. NAP: CHENONCEAUX – AMBOISE – ORLEANS (500 km)

Ezen a napon egyéni döntés alapján vagy önállóan sétálnak Párizsban, vagy egy fakultatív kiránduláson vesznek részt, mely során a Loire vidék kastélyaiból két csodaszépet tekintünk meg. Először a Chenonceaux kastélyt keressük fel, ami azért is különleges, mert ez a legnagyobb vízi kastély az országban. Következő kastélyunk az Amboise reneszánsz kastély, Leonardo da Vinci is élt ebben a palotában. Ezt követően a régió egyik központját, Orleanst keressük fel. Katedrálisának alapjai a XII. sz-ból valók. Szép főterének közepén az Orleansi-szűz szobra áll. Az esti órákban fejezzük be kastélytúránkat, és érkezünk vissza párizsi szállásunkra. Fakultatív kastélytúra 2 belépővel (jelentkezés a helyszínen): 35 €.

6. NAP: PÁRIZS – REIMS – NÉMETORSZÁG (650 km)

A délelőttöt még Párizsban töltjük. A Latin negyed, a Sorbonne és a Pantheon – melyekről különlegességeket mesél idegenvezetőnk –, szerepel programunkban. Lesz egy kis idő ajándékvásárlásra is. A déli órákban buszunk elindul és Párizst elhagyva a szintén Világörökségek listáján szereplő fantasztikus gótikus katedrálishoz Reimsbe utazunk. Itt össze lehet hasonlítani a két gótikus katedrálist a Notre Dame-ot és a reimsi katedrálist. Mindenki eldöntheti, hogy neki melyik tetszik jobban. Szállás már Németországban.

7. NAP: NÉMETORSZÁG – AUSZTRIA – BUDAPEST (880 km)

Utazás kisebb megállásokkal. Hazaérkezés az esti órákban. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.Városok: Párizs (Franciaország), Versailles (Franciaország), Chenonceaux (Franciaország), Amboise (Franciaország), Orleans (Franciaország), Reims (Franciaország),
Pillanatképek és nyaralás Dalmáciában (5 nap)


Utazás azonosító: PRO-528


Rövid leírás:
Pihenés és programlehetőségek Tengerparti szálloda sok szolgáltatással 3 világörökség megtekintése Gyerekeknek kedvezmény Nyári 6 napos programunk leírása és ára az alábbi linkre kattintva elérhető: http://www.prokotravel.hu/pillanatkepek-es-nyaralas-dalmaciaban-01/


Program:

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN)– BUDAPEST – LETENYE – SIBENIK – PRIMOSTEN (760 km)

Reggel indulás autóbusszal Horvátország felé. Délután megállunk Sibenikben. Séta az Óvárosban. Két reneszánsz épület a fő látványosság: az UNESCO Világörökségi Listáján is szereplő Szent Jakab székesegyház és az árkádos városháza. A 3 hajós katedrális 1505‑ben épült. A városfalak a XVII. századból valóak, melyek egyes részei ma is láthatóak. Továbbindulva az esti órákban érkezés Primostenbe, a Hotel Zora*** szállodába (4 éj). Szálláshely elfoglalása, mely 50 m-re van a tengerparttól és 500 m a városközponttól. Felszereltség: medence, fittnessterem, tenisz, vízi sportok. Légkondíciónált comfort szobák, TV-vel és hajszárítóval. Étkezés: büfé reggeli és vacsora.

2. NAP: PIHENÉS

Egész napos szabadprogram, pihenés, fürdőzés a tengerparton. Jó idő és megfelelő létszám esetén idegenvezetőnk hajókirándulást szervez a csoport tagjainak. Jelentkezés a helyszínen.

3. NAP: TROGÍR – SPLIT (120 km)

Ezen a napon vagy tovább pihennek, vagy eljönnek velünk egy fakultatív kirándulásra. Először a „kis Velenceként” is emlegetett Trogirba utazunk, mely a középkori mediterrán kultúra valóságos emlékkönyve. Óvárosa rendkívül gazdag múltról tanúskodik, ugyanis római, görög és velencei hatás is érződik a városban. Az óváros tulajdonképpen a szárazföldhöz nagyon közel helyezkedő kis szigeten terül el. Szűk, kanyargós utcái miatt Közép-Európa egyik eglátványosabb középkori városkája. Nem véletlen, hogy az UNESCO világörökség részéhez tartozik. Továbbutazva a déli órákban érkezünk Splitbe, mely a horvát tengerpart legnagyobb városa és az ország második legnépesebb elepülése. Kiváló mediterrán hőmérsékletét a várost övező hegyek biztosítják. A történelmi belváros szűk utcáin és széles sétányain pezseg az élet. Az egyik legjelentősebb látnivaló a világviszonylatban is egyedinek számító fehér márványból készült, római kori Diocletianus-palota (UNESCO világörökség). Városnézésünk után lesz szabadprogram is a központban, majd a délutáni órákban indulunk vissza szállásunkra. Fakultatív kirándulás: Trogír – Split (2 belépővel): 25 €.

4. NAP: PIHENÉS

Egész napos szabadprogram, pihenés, mely során élvezzük a szálloda nyújtotta szolgáltatásokat. Aki gondolja, esétálhat Primosten központjába. A városka régi része egy kis földnyelven keresztül közelíthető meg. Régen egy híd kötötte össze az óvárosi szigetet a szárazfölddel. Múltja több mint 500 évre vezethető vissza. Kellemes kávézók, éttermek találhatóak a belvárosban.

5. NAP: PRIMOSTEN – KARLOVAC – BUDAPEST (720 km)

Reggel hazaindulás. Útközben megállunk Karlovacon. A város fölé magasodó Dubovac vár már a XV. században is fontos erődítmény volt. A belváros és a Szentháromság plébániatemploma megér egy kis sétát. Folytatva utunkat, Letenyénél lépünk be Magyarországra. Az esti órákban érünk fel Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Min. létszám: 35 főVárosok: Split (Horvátország), Trogír (Horvátország), Karlovac (Horvátország), Sibenik (Horvátország), Szomszedolas (Marketing),
Primavera All'Italiana


Utazás azonosító: PRO-511


Rövid leírás:
Séta Tivoli érdekes vízesései és műemlékei között Róma ókori és újkori nevezetességei Hajókirándulás a mesés Capri szigetére A Vezuv lávája által beborított Pompei romjai


Program:

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – SZLOVÉNIA – TRIESZT (670 km)

Reggel indulás. Szlovénián keresztül utazva, mely során gyönyörködve a Júlia-Alpok vonulataiban érkezünk Olaszországba. Trieszt már a Monarchiának is fontos kikötője volt. Belvárosában és a tengerparton sétálunk, nézelődünk. Az esti órákban érkezünk szálláshelyünkre.

2. NAP: TIVOLI – RÓMA (570 km)

Reggeli után déli irányba indulunk. A déli órákban érkezünk a Róma melletti Tivolihoz. Először Hadrianus villáját tekintjük meg. A császár, aki a görög művészet nagy tisztelője volt egy szobrokkal ékesített meseszép parkot hozott létre. Ezt - mely bekerült a Világörökségek listájába is -, tekintjük meg. A délután második felében a szökőkútjairól ismert Villa d’Este parkon sétálunk végig. Érdekes kialakítású vízesései, szobrokkal díszített kútjai mindenki tetszését elnyerik. Programjaink után este érkezés Rómába, szállás.

3. NAP: RÓMA

Reggel kezdjük városnézésünket. Először a több mint 1 milliárd hívőt irányító római katolikus egyház központját, a Vatikánt tekintjük meg. A Vatikáni Múzeummal kezdünk. Itt megcsodáljuk többek közt Michelangelo eredetien szép alkotását a Sixtuskápolnát, valamint Raffaelo káprázatos freskóit. Ezt követően a világ legnagyobb templomát, a Szt. Péter székesegyházat nézzük meg, ahol a lenyűgöző méretek mellett gyönyörködhetünk a fantasztikus Pieta szoborban is. Délután a Santa Maria Maggiore templomban V. sz-i mozaikfreskók vívják ki bámulatunkat. A Szt. Pál katedrális imponáló méreteivel és szépségével, valamint az összes hivatalos pápa arcképével felejthetetlen élményt nyújt. Kora esti órákban a híres Spanyol lépcső és a vízi hangverseny látszatát keltő Trevi-kúttal zárjuk a napi programunkat. A nap folyamán közlekedés metróval és gyalog (mivel a rendelet szerint turistabuszok csak a szállásig járhatnak.) Szállás Rómában.

4. NAP: RÓMA – NÁPOLY – SORRENTOI-FÉLSZIGET (270 km)

Az „Örök Város“ megismerésének folytatása. Az ókori Róma megtekintése, ahol a megmaradt romokból tudunk következtetni az ókori birodalom nagyságára. Capitolium, Forum Romanum, Palatinus, Traianus Foruma és a Colosseum bizonyítják, hogy ókori elődeink csodás örökséget hagytak ránk. Először a Capitolium dombjáról (ahonnan kiválóan lehet fényképezni is) tekintünk le a Forum Romanumra. Látható a „Szent Út”, ahol a császárok vonultak végig egy győztes csata után. Az újkor egyik monumentális alkotásában, a II. Viktor Emanuel emlékmű monumentalitásában is gyönyörködhetünk. Délután utazás a Sorrentói-félszigetre, útközben Nápolyban megállás, rövid séta a központban. Láthatjuk Olaszország második legnagyobb kikötőjét. Nápoly városa ellentmondásaival is különleges élményt nyújt. Szálláshelyünkre, a Sorrentói-félszigetre érkezés az esti órákban.

5. NAP: SORRENTO – CAPRI (HAJÓ)

Pihenés, ill. fakultatív kirándulás Capri-szigetére, a Tirrén-tenger legszebb gyöngyszemére. Több mint fél órás hajózással jutunk át a szigetre. Felejthetetlen látványt nyújt a meredek sziklafalak és a csodálatosan kék tenger harmóniája. A kikötőből siklóval jutunk fel a központba. Itt a városka nevezetességeit tekintjük meg a közös séta során. A szabadidőben jó idő esetén rövid fürdőzésre is lesz lehetőség. Este séta Sorrento városában, aki szeretne, ekkor vásárolni is tud. Fakultatív Capri kirándulás (Sorr. – Capri – Sorr. hajó- és felvonójeggyel): 80 €. Szállás, mint előző nap.

6. NAP: POMPEI – ÉSZAK-OLASZORSZÁG (670 km)

Reggel indulás, irány a Vezúv lávája által eltüntetett város, Pompei. Fantasztikus élmény az ókor szinte tökéletesen megmaradt épületei közt sétálni a XXI. században. A kb. 2 órás séta során a legérdekesebb házakat és emlékeket tekintjük meg, majd utazás észak felé. Szállás.

7. NAP: PADOVA – SZLOVÉNIA – MAGYARORSZÁG (930 km)

Megreggelizünk, majd bemegyünk Padova belvárosába. Itt megtekintjük a híres Szt. Antal katedrálist, a Gattamelata szobrot, a főteret és környékét. Szlovénia érintésével hazautazunk. Budapestre érkezés az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.Városok: Róma (Olaszország), Nápoly (Olaszország), Pompei (Olaszország), Capri (Olaszország),
Salzkammergut, Ausztria ékszerdoboza


Utazás azonosító: PRO-90


Rövid leírás:
Hajókázás a hegyekkel ölelt Wolfgangseen Egyedi élmény a jégbarlang és sóbarlanglátogatás Hellbrunn i kastély érdekes szökőkútjaival


Program:

1. NAP: SZEGED (DEBRECEN, PÉCS) – BUDAPEST – STEYR – BAD ISCHL

Reggeli indulás és hegyeshalmi határátlépések után érkezünk Ausztriába. Első megállónk Steyr. Jelenleg fontos gépipari központ, de Ausztria egyik legrégebbi települése is. A főtér reneszánsz és barokk épületei szerepelnek gyalogos sétánk fő látványosságai között. Steyr után Bad Ischlben folytatjuk nézelődésünket. A fürdőváros Ferenc József egyik kedvelt nyaralóhelye volt, de Lehár Ferenc zeneszerzőnek is van itt villája. Séta a városban és külső fényképeket lehet készíteni az elegáns palotákról. Szabadidő alatt érdemes megkóstolni az az ischlert mely a császár egyik kedvenc süteménye volt. Este érjük el szállásunkat (3 éj).

2. NAP: LOSER – DACHSTEIN – HALLSTATT (120 km)

Délelőtt a fantasztikus látványt nyújtó Loserre (1630 m) megyünk fel busszal, mely egy mesés panorámaúton keresztül érhető el. Ahogy emelkedik az út, úgy növekszik a szédületes kilátás a több ezer méteres csúcsokra. Délutáni programunk első része egy természeti ritkaság, a dachsteini jégbarlang megtekintése. Cseppkőbarlangot sokan láttak már, de a jégbarlang sokkal különlegesebb. Már a megközelítése is egy kellemes kirándulás, hiszen felvonóval tesszük meg az út első szakaszát, majd a végállomástól tovább kell gyalogolni a barlang bejáratáig. A jégbarlangban helyi vezető mutatja be a meseszerű képződményeket. A délután második felében a világörökség részeként számon tartott Hallstatt városát keressük fel. A több száz éves házak és a híres templom mellett a magas csúcsokkal övezett Hallstatti-tó látványa is felejthetetlen. A napi kiránduláshoz kényelmes cipő és a jégbarlangban meleg öltözet szükséges.

3. NAP: GOLLING – HELLBRUNN – SALZBURG (110 km)

Reggel elmegyünk, hogy egy közeli szép vízesést megtekintsünk. Ezt követően Hallein-ba egy régi sóbányához buszozunk. Irány a bánya, ahol megmutatják a régi munkafolyamatokat és az érdekes módot, ahogy a bányászok mentek le a „munkahelyükre”. Ezt követően felkeresünk egy különleges vízikastélyt. Salzburg mellett van a Hellbrunn kastély, ahol érdekes vízi játékokkal, szökőkutakkal színesítették a látványos parkot. A nap további részét a tartomány központjában, Salzburgban töltjük. Sétánk során Mozart emlékekkel és szebbnél szebb templomokkal fogunk találkozni. A Mirabell kastélyparkból csodás képeket készíthetünk, melyen a színes virágok mellett Hohensalzburg vára teljes pompájában látható. Estére érünk vissza a már megszokott szállásunkra.

4. NAP: ST. WOLFGANG – HAJÓZÁS – ST. GILGEN – MONDSEE – BUDAPEST (500 km)

Reggel először St.Wolfgang városába megyünk. Itt megtekintjük a több irodalmi mű által említett elbűvölő települést. A híres gótikus templom meglátogatása is szerepel a programban. Ezt követően hajóra szállunk és átmegyünk Sankt Gilgen városába. Élmény a tavon körbetekinteni a köröttünk magasodó 2–3000 m magas csúcsokra. Sankt Gilgeni sétánk után továbbutazás és megállunk Mondseeben. Ez a város is a Salzkammerguti-tóvidékhez tartozik. Séta a tóparton és itt is megtekintünk egy csodaszép oltárral rendelkező barokk templomot. Ezt követően hazaindulás és az esti órákban Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.Városok: Loser (Ausztria), Salzburg (Ausztria), Mariazell (Ausztria), Hallstatt (Ausztria),
Spanyol kitekintő


Utazás azonosító: PRO-917


Rövid leírás:
Történelmi paloták és futurisztikus csodák Szuperexp resszel Valencia és Madrid közt Kényelmes program, könn yed kikapcsolódás


Program:

1. NAP: BUDAPEST – VALENCIA

Menetrend függvényében, repülés Spanyolország harmadik legnagyobb városába, Valenciába. (Utazás nagy kézipoggyásszal.) Érkezés után metróval megyünk szállásunkra, ahol lerakjuk csomagjainkat, és elkezdjük gyalogos városnézésünket. Már sétánk elején átjár bennünket a város különleges hangulata. Narancsfákkal övezett tágas sugárutak, szépen helyreállított történelmi emlékek, egységes városkép. Valencia egész Spanyolország egyik legzöldebb városa, a Királyi Parkot mi is bejárjuk. A város szívében megnézzük a Katedrálist, az impozáns főteret, a bikaviadal arénát és az UNESCO Világörökségi Listáján szereplő egykori selyempiacot is. A nap során egy helyi étteremben megkóstolhatjuk az eredeti paellát, ugyanis a híres spanyol rizses étel Valenciából ered és egy számunkra kuriózumnak számító horchata italt is elkortyolhatunk. Programunk végeztével visszatérünk szállásunkra.

2. NAP: VALENCIA – MADRID SZUPEREXPRESSZEL

Reggelit követően Spanyolország legnagyobb modern épületegyütteséhez megyünk, a „Tudományok Városa” területére. A futurisztikus épületek Santiago Calatrava építész munkái, de nem csak külső megjelenésük, de elhelyezkedésük is páratlan; a Túria folyó egykori medrében helyezkednek el. A folyót a városon kívüli csatornával kivezették a térségből, a megüresedő mederben Európa leghosszabb parkját és ezt a különleges modern épületcsoportot alakították ki. Lenyűgöző a látvány! Szabadprogram keretében lehetőség lesz bemenni az Óceanáriumba, mely egy vízi állatkert és delfinárium vagy a Tudományok Múzeumába. Kora délután felvesszük csomagjainkat a szállodánkban, és a vasútállomásra megyünk, ahol az AVE szuperexpresszel indulunk Madridba. A 300 km / órás sebességgel suhanó vonattal a Meseta látványos fennsíkján haladunk keresztül. Madridba érve elfoglaljuk a szállásunkat, majd lesz lehetőség sétálgatni az esti fényekben a hangulatos utcákon, vagy részt vehetnek egy flamenco show-n, ahol betekintést nyernek a tradicionális spanyol táncba. Flamenco show, itallal: 35 € (jelentkezés a helyszínen).

3. NAP: MADRID

A nap során tömegközlekedéssel és gyalog járjuk be Madridot, melyet kívül-belül megismerünk a nap végére. A barokk pompával díszített Királyi Palotával kezdünk, amit belülről is megtekintünk. Ezt követően Cervantes szobra, a Gran Vía sugárút forgataga következik, míg egy igazi különlegeséghez nem érünk, egy egyiptomi templomhoz. A Plaza Mayor és a Puerta del Sol terek mind a múlt sikereit hirdetik. Délután barangolunk a Retiro parkban, ami olyan Madridnak, mint a Central Park New Yorknak, vagy a Hyde Park Londonnak. Napunkat a spanyolok nemzeti múzeumánál a Pradonál zárjuk.

4. NAP: MADRID – TOLEDO – BUDAPEST

Reggeli után vagy szabadidő Madridban, vagy egy fakultatív kiránduláson vesznek részt velünk, ahol a régi fővárosba Toledoba utazunk. Madrid és Valencia fényűző modern városai után hatalmas lesz a váltás. A Tajo folyó által körbeölelt településnek sikerült teljesen megőriznie középkori hangulatát, melynek teljes belvárosa UNESCO világörökség. Mi egy panorámaútra indulunk autóbusszal, majd a híres toledói acéllal és a damaszkuszi ékszerkészítés rejtelmeivel ismerkedhetünk meg. A gyalogos városnézésünk során megtekintjük a spanyol egyház főtemplomát, a Toledói Katedrálist, El Greco képekben gyönyörködünk miközben 4 nemzet és 3 vallás történelmi emlékei vesznek körbe bennünket. Szabadprogram után útnak indulunk a madridi Barajas repülőtérre. Toledo fakultatív kirándulás (3 belépő + közlekedés) 45 €. Menetrend függvényében, előreláthatólag az esti órákban hagyjuk el Spanyolországot.Városok: Madrid (Spanyolország), Valencia (Spanyolország), Toledo (Spanyolország),
Srí Lanka nagykörút szafarival


Utazás azonosító: PRO-924


Rövid leírás:
A szebb napokat látott Polonnaruwa romvárosaDambulla sziklakolostora, mely világörökségNövényritkaságok, teaültetvények, mesés tájakDzsip szafari a nemzeti parkban


Program:

1. NAP: BUDAPEST – COLOMBO

Utazás Budapestről Colombo-ba átszállással.

2. NAP: COLOMBO – NEGOMBO

Érkezés Srí Lankára, transzfer a tengerparti üdülővároskába, Negombo-ba, szállás elfoglalása. Az utazás fáradalmainak kipi­henése, strandolás.

3. NAP: NEGOMBO – PINNAWELA – SIGIRIYA

Reggeli után utazás Sigiriya-ba az út mentén érdekes tájkép tárul elénk, rizsföldek, kókuszligetek, ananászkertek, gumifa ültetvé­nyek, falvak váltják egymást. Útközben látogatás Pinnawela-ba, az elefántárvaházba, ahol a dzsungelben árván maradt állatokat gondozzák és munkára tanítják. Ha szerencsés időpontban érke­zünk, akkor részesei lehetünk, amint az elefántok a Maha Oya folyóban fürdőznek. Továbbutazás és érkezés a szálláshelyre kora este. Szállás Sigiriya-ban vagy környékén.

4. NAP: SIGIRIYA – POLONNARUWA – SIGIRIYA

Reggel Sigiriya „oroszlán-sziklájának” meghódítása, melyre az V. sz.-ban a menekülő Kassapa király építtetett erődöt. A palota romjai ma is sejtetik annak egykori nagyságát. A ligetes tájon magasodó magányos szikláról nagyon szép panorámában gyö­nyörködhetünk. Délután kirándulás Polonnaruwa romvárosba, mely a XI–XII. sz.-ban volt a szingaléz birodalom virágzó köz­pontja, majd a feledés homályába süllyedve benőtte a dzsungel. Mára a paloták, templomok, medencék, gigantikus kőszobrok jelentős részét feltárták, a hely a Világörökség részét képezi. Szállás Sigiriya-ban vagy környékén.

5. NAP: DAMBULLA – MATALE – KANDY

Reggeli után utazás Dambulla sziklakolostorához, mely szintén a Világörökség része, a szobrokkal és festményekkel díszített bar­langszentélyek a buddhizmus különböző korszakainak jellegze­tes örökségei. Továbbutazás Matale-ba, egy fűszerkertbe, ahol kóstolóval egybekötött bemutató várja a vendégeket. Érkezés a hegyvidéki Kandy-be, a szingaléz királyok utolsó fellegvárába. Városnézés és a Fog templom megtekintése, majd este zenés táncbemutató a híres Kandy táncosokkal. Szállás Kandy-ben.

6. NAP: KANDY – NUWARA ELIYA

Reggeli után látogatás és séta a gyönyörű Peradeniya Botanikus Kertben, majd indulás Nuwara Eliya-ba. Az idevezető út az ország legfestőibb, hajtűkanyarokkal, kisebb vízesésekkel tarkított tája. A hegyvidéki várost az egykori angol gyarmatosítók tették máig népszerű üdülőhellyé. Koloniális stílusban épült, régi favázas szer­kezetű házai, parkjai kis időre Európába repítik vissza az utazót. Angol kezdeményezésre telepítették ide az első teaültetvényeket a XIX. sz. végén, s a kitűnő minőségű ceyloni tea gyorsan világ­hírre tett szert. Az ültetvényeken az ott dolgozó asszonyok színes szárija tarkállik. Szállás Nuwara Eliya-ban.

7. NAP: NUWARA ELIYA – YALA

Reggeli után egy teaültetvény és teagyár megtekintése, majd továbbutazás az Ella-hasadék felé, a lépcsőzetesen lezúduló Ravana vízesés megtekintése. Érkezés Yala-ba kora délután. Dzsip szafari az ország legnagyobb nemzeti parkjában, melynek során elefántokkal, krokodilokkal, majmokkal, bivalyokkal és más vad­állattal találkozhatnak. Szállás Yala-ban.

8. NAP: YALA – GALLE – NEGOMBO

Reggeli után indulás Negombo tengerparti üdülővárosba, előtte rövid kitérő Galle ókori kikötő- és kereskedővárosban, az erőd megtekintése. A gyarmatosítás korából szinte teljesen épen maradt a Holland Erőd, falain belül az óvárossal, mely az UNESCO Világörökség része. Szállás Negombo-ban.

9. NAP: COLOMBO – REPÜLŐ

Kijelentkezés a szállodából, menetrend függvényében transzfer a repülőtérre.

10. NAP: BUDAPEST

Érkezés Budapestre.

Belépőjegyek ára:160 USD

Oltásokkal kapcsolatos információkat weboldalunkon találják.

Min. létszám: 15 fő.

* a szilveszteri utazás idején más a menetrend, és már a 9. nap este megérkezik Budapestre a csoport.

Utazásszervező partnerünk: Jetwing Travel - Sri Lanka specialistájaVárosok:
Szafari körutazás Namíbiában


Utazás azonosító: PRO-923


Rövid leírás:
A Namíb-sivatag felejthetetlen látványaTúra a Sesriem-kanyonbanVadles az Etosha Nemzeti parkban


Program:

1. NAP: BUDAPEST – WINDHOEK

Elutazás Budapestről menetrendszerinti repülőjárattal, átszállás­sal Windhoekba.

2. NAP: WINDHOEK

Megérkezés a délelőtti órákban, transzfer a szállodába. Délután városnézés a namíbiai fővárosban a főbb látnivalók megtekinté­sével: a gyarmati időkből fennmaradt Christuskirche, a parlament épülete (Tintenpalast), és a városi erőd (Alte Feste). Séta a főut­cán, ahol számtalan érdekes üzletet, könyvesboltot, kézműves piacot fedezhet fel az érdeklődő. Vacsora és szállás Windhoekban.

3. NAP: WINDHOEK – NAMÍB-SIVATAG

Reggeli után elutazás a Namíb-sivatagban található szálláshelyre. Az Atlanti-óceán partvidékén húzódó sivatag a Föld legrégebbi pusztasága, 1600 km hosszan, és mintegy 50–160 km széles­ségben terül el Namíbia dél-nyugati részén. A Magyarországnyi méretű sivatag belső része igazi homoksivatag, ahol a szél gyak­ran óriási homokdűnéket alkot. Késő délután, naplemente idején érkezés a dűnék lábainál fekvő sivatagi lodge-ba, ahol vacsora és szállás.

4. NAP: SOSSUSVLEI – SESRIEM KANYON

Reggeli után kirándulás a Namíb-sivatag egyedülálló természeti látnivalójához, Sossusvlei gigantikus homokdűnéihez (egyikük több, mint 300 méter magas), melyek a világ legmagasabb ilyen jellegű képződményei. Lehetőség nyílik az egyik dűne megmá­szására, a sivatagi táj végtelen nyugalmának megtapasztalására. Ezt követően a túra a Sesriem kanyonban folytatódik, melynek szabálytalan formáját, 30–40 méter magas falait évszázadok eró­ziója formálta. Vacsora és szállás a sivatagi lodge-ban.

5. NAP: SOLITARE – GAUB – KUSIEB – SWAKOPMUND

Továbbutazás az óceánpart irányába, a Solitaire, a Gaub és a Kuiseb kanyonok érintésével. Az út a namíbiai kősivatag kiet­len holdbéli tájra emlékeztető vidékén halad át. A területen él a botanikai szempontból egyedülálló velvícsia (welwitschia mirabilis) különleges, szárazságtűrő növény. Nevét felfede­zőjéről, Dr. Friedrich Welwitschia osztrák botanikusról kapta. Megérkezés Swakopmundba a délutáni órákban. Séta és rövid városnézés Namíbia egyik kedvelt üdülőhelyén. Vacsora és szál­lás Swakopmundban.

6. NAP: WALVIS-ÖBÖL

Délelőtt félnapos (kb. 3 órás) hajókirándulás során ismerkedés a Walvis-öböl gazdag élővilágával. Az óceánparti öblök számtalan madárfajnak adnak otthont. A hajó mellett kis szerencsével del­finrajok, fókák is láthatók. A hajón osztrigát és frissítőket szol­gálnak fel. A program után visszautazás Swakopmundba, ahol szabadprogram. Vacsora és szállás Swakopmundban.

7. NAP: SWAKOPMUND – TWYFELFONTEIN

Korán reggel elutazás az ország északi részére, Twyfelfonteinbe. Útközben a vulkáni eredetű „Burnt Mountain” és a vidék több ezer éves ősi sziklarajzainak megtekintése. A területen, amely ma az UNESCO Világörökségének része, közel 2500, vadászjeleneteket, különböző rituálékat ábrázoló sziklarajzot tártak fel a kutatók. Vacsora és szállás Twyfelfontein közelében.

8. NAP: TWYFELFONTEIN – ETOSHA

Délelőtt a „megkövült erdő”, azaz a több, mint 200 millió éves fatör­zsek maradványait tartalmazó folyómeder megtekintése, majd továbbutazás az Etosha Nemzeti Parkba, mely a világ egyik legré­gibb vadrezervátuma. A több, mint negyed Magyarországnyi terület több száz emlős- és madárfaj otthona. Egy rövid vadles után beje­lentkezés a nemzeti park melletti lodge-ba, ahol vacsora és szállás.

9. NAP: ETOSHA

Egész napos vadles az Etosha Nemzeti Parkban. A több, mint 22 ezer km²-es park jelentős részét kitevő mocsár az esős évszak­ban (novembertől áprilisig) szinte egy hatalmas tóvá alakul. A sűrű, bozótos területeken nagy számban élnek oroszlánok, orr­szarvúk, zsiráfok, antilopfélék és elefántok, valamint rengeteg madárfaj. Köztük számos, mára már veszélyeztetett faj is megta­lálható. Vacsora és szállás a nemzeti park melletti lodge-ban.

10. NAP: ETOSHA X WINDHOEK

Reggel visszautazás Windhoekba, útközben látogatás egy fafara­gásokat áruló piacon. Vacsora és szállás Windhoekben.

11. NAP:WINDHOEK – BUDAPEST

Transzfer a repülőtérre, hazautazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapestre.

12. NAP: BUDAPEST

Megérkezés Budapestre a menetrend szerint.

Az ár a helyi borravalókat nem tartalmazza, de tartalmazza a baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást és az útlemondási biztosítást.

Oltásokkal kapcsolatos információkat weboldalunkon találják.

Min. létszám: 10 fő.Városok:
Szlovénia csodái és a Plitvicei-tavak


Utazás azonosító: PRO-69


Rövid leírás:
Plitvice: türkizkék tavak és 92 vízesés otthona Postojnai cseppkőbarlang gyalog és kisvonattal Csónakázás a Bledi-tavon és a Savica-vízesés Opatijánál fürdési lehetőség a tengerben


Program:

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – LETENYE – PTUJ – MARIBOR (520 km)

Reggeli indulás. Szlovéniába érve Ptujt, az ókor egyik fon­tos kereskedelmi útvonalának központját keressük fel. A belvá­rosban sétálunk, megnézzük az Orfeus-oszlopot, városházát, Szt. György templomot és a Dráva partját. Továbbutazunk és útközben Szlovénia tájait csodálhatjuk. Délután érkezünk Mariborba. Városnézés a második legnagyobb szlovén városban. Megtekintjük a Dráva-partján lévő 400 éves szőlőtőkét, a főteret, a városházát, a székesegyházat és a sétáló utcát. Estére érkezünk szállodánkhoz, vacsora (2 éj).

2. NAP: BOHINJ – BLED – LJUBLJANA (160 km)

Délelőtt kirándulás a Triglavi Nemzeti Parkhoz tartozó Bohinji-tóhoz és a Bledi-tóhoz. Megkapó a magas hegyek és a türkizkék tavak harmóniája. Érintetlen természet, pompás erdők, mere­dek hegyek övezik a Savica-vízesést. Ide is elsétálunk, túrázós cipő szükséges. Ezután rövid pihenő a szépséges Bohinji-tónál, Szlovénia legnagyobb tavánál. Ha szerencsénk van, Szlovénia és a Júliai Alpok legmagasabb, hófödte csúcsát, a Triglávot is megpillanthatjuk. Ezt követi a Bledi-tó varázslatos látványa. Itt megcsodálhatjuk a híres monarchiabeli üdülővárost és a tópar­ton található szép parkot. Csónakázási lehetőség a tó közepén lévő kegytemplomhoz. Délután az ország fővárosát keressük fel. Városnézés Ljubljanában. Sétálunk az óvárosban. Átmegyünk a hangulatos, Hármas hídon, mely a város szíve. Itt összpontosul a turisták tömege és a mindig vidám szlovén fiatalok is itt adnak találkozót egymásnak. Bemegyünk a dómba és a Ferences temp­lomba. Ezt követően szabadprogram. Láthatjuk milyen finoman elegáns város Ljubljana. Este érünk vissza szállásunkra.

3. NAP: POSTOJNA – ADRIAI-TENGER (OPATIJA) (350 km)

Délelőtt megnézzük Közép-Európa egyik legszebb és legnagyobb cseppkőbarlangját Postojnán. A hatalmas cseppkőbarlangot kis­vonattal és gyalogosan tekintjük meg. Káprázatosak a cseppkövek hatalmas oszlopai és csipkéi. (Pulóver javasolt.) A hűvös barlang­ból a mediterrán Adriai-tengerpartra utazunk. Opatijában a híres monarchiai üdülőhelyen séta, nézelődés. Április végén itt már virágoznak a növények, fák, virágok. Késő délután továbbuta­zunk, szállás a Plitvicei-tavak közelében.

4. NAP: PLITVICEI TAVAK – MAGYARORSZÁG (500 km)

Délelőtt a Plitvicei-tavakat keressük fel. Terveink szerint 4 órán keresztül gyönyörködünk a természetvédelmi terület mesés tavaiban, vízeséseiben. Összesen 16 tó és 92 vízesés található itt. Nem véletlenül választotta az UNESCO a világörökség részévé ezt a vidéket. A kora délutáni órákban hazaindulás. Letenyénél határ­átlépés. Hazaérkezés az esti órákban. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunkVárosok: Ptuj (Szlovénia), Maribor (Szlovénia), Bohinj (Szlovénia), Bled (Szlovénia), Ljubljana (Szlovénia), Postojna (Szlovénia), Plitvice (Horvátország),
Több mint Bécs


Utazás azonosító: PRO-248


Rövid leírás:
Rejtett kincsek és magyar emlékek 3 órás hajózás a Dunán Kremstől Melkig Mozart koncert a híres Arany teremben


Program:

1. NAP: SZEGED (DEBRECEN – PÉCS) – BUDAPEST – SCHÖNBRUNN – BÉCS (250 km)

Reggel indulás Bécsbe. A délelőtti órákban érkezünk a fővárosba. Programunkat Schönbrunnban, a Habsburgok világhírű kastélyánál kezdjük. Megtekintjük a császári család életének színhelyeit. A kastély és a park a barokk építészet egyik gyöngyszeme. Magyar nyelvű audioguide is segíti a termek még jobb megismerését. Ezt követően autóbuszos városnézés Bécs belvárosában. Sok a hasonlóság a magyar és az osztrák főváros építészeti megoldásai, palotái között. Itt is van körút, ez a Ring, melyet egységes szép eklektikus paloták szegélyezik. A bécsi Operaház stílusában nagyon hasonlít a budapesti operához. Láthatjuk a Parlament és a városháza épületét is. A buszos városnézés után kezdjük gyalogos sétánkat: Hősök tere, Kancellária, Minorita templom, Am Hof, Kohlmarkt, majd a 200 éves Demel cukrászda. Folytatjuk programunkat és kívülről megnézzük Széchenyi szülőházát és a Hofburgot (Császári palotát). Meglátogatjuk a Kincstárat, ahol látható a császárok páratlan történelmi értékű gyűjteménye, amelynek legértékesebb darabja a császári korona, továbbá itt található Bocskai koronája és Nagy Lajos keresztje is. Este szállásfoglalás Bécsben (3 éj).

2. NAP: BÉCS

Reggeli után először felkeressük a Hundertwasser házakat. A világhírű művész különleges épületei a Duna-part közelében találhatóak. Hundertwasser tervei szerint épült házak különleges formái, színei miatt tartanak komoly érdeklődésre. Továbbhaladva, a délelőtt további részében a Művészettörténeti Múzeum kiállítását tekintjük meg, a magyar emlékekre koncentrálva: Nagyszentmiklósi aranykincs, Munkácsy freskója. A múzeumlátogatás után a városnézés folytatása: Burgpark, Kapucinusok altemploma. Itt található a Habsburgok kriptája. Tovább haladunk a város szívében lévő Szt. István székesegyházhoz, mely építésében Mátyás királyuk is szerepet vállalt. A Kärtner Str-n sétálunk a Szt. Mihály templomhoz a Lipicai lovarda épületének érintésével. A nap során lesz szabadprogram, ekkor lehet gyönyörködni, esetleg vásárolni a belváros elegáns üzleteiben. Aki akarja, ekkor megkóstolhatja a jellegzetes bécsi kávét a melange-t vagy a Sacher tortát. ) Estére aki ezt választja, azoknak szervezünk egy különlegességet. Eljöhet velünk az Újévi koncert helyszínére a Muzikverein nagytermébe, az Aranyterembe egy koncertre. Fantasztikus érzés ezen a mesés koncerthelyszínen meghallgatni a Bécsi Mozart Filharmonikusok előadását. Erre a jegyeket előre meg kell rendelnünk és meg kell vásárolnunk. Ha valaki úgy dönt, hogy szeretne jönni a koncertre annak erről előre, írásban nyilatkoznia kell, és jeleznie kell, hogy milyen kategóriájú jegyet igényel. A megrendelt jegyeket visszamondani nem lehet.

3. NAP: WACHAU VIDÉKE – KREMS – HAJÓZÁS A DUNÁN – MELK – BÉCS (140 km)

Reggeli után a Duna mentén, páratlan műemlékek között utazunk Kremsbe. E bájos kisvárosban tartunk rövid sétát. Ezt követően – még Kremsben – hajóra szállunk. Hajóutunk kastélyok, várak, kisvárosok mentén halad. Ausztriában ez a Duna leghangulatosabb szakasza. Közel 3 és félórás hajóutunk Melkig tart. Itt szállunk partra és megtekintjük a mesés melki apátság múzeumszobáit, templomát, végül belső udvarát. Az apátság szobáit, főtemplomát néhány éve szépen felújították. Az apátság megtekintése után folytatjuk utunkat a Duna fölé magasodó, híres artstetteni kastélyhoz, mely korábban királyi rezidencia volt. Itt nyugszik a Szarajevóban tragikusan elhunyt Ferenc Ferdinánd trónörökös is.

4. NAP: LORETTÓ – EISENSTADT – RUSZT – LÉKA – BUDAPEST (470 km)

Délelőtt a lorettói kegytemplomot nézzük meg, mely híres zarándokhely is. A templomot Nádasdy Ferenc megbízásából építették 1651-ben. A déli órákban érkezünk a tartomány fővárosába, Eisenstadtba, Kismartonba. Séta a központban, mely során le tudjuk fényképezni az Eszterházy kastélyt is. Délután, a szintén világörökségi látványosságok közé tartozó Fertő-tó közelében fekvő Rusztban, a gólyák városában, állunk meg rövid időre. Továbbhaladva Lékán a végvárat keressük fel. Burgenland talán legszebb várában múzeumot rendeztek be. Ezt tekintjük meg. A késő délutáni órákban hazaindulás. Kőszegnél határátlépés. Budapestre az est órákban érkezünk. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Városok: Bécs (Ausztria), Schönbrunn (Ausztria), Melk (Ausztria), Eisenstadt (Ausztria),
Tulipánvirágzáskor Hollandiában


Utazás azonosító: PRO-61


Rövid leírás:Program:

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BP. – HEGYESHALOM – AUSZTRIA – PASSAU (780 km)

Reggeli indulás, utazás Ausztrián keresztül Németországba. Passauba érve városnézés a három folyó találkozásánál lévő hangulatos városban. A dóm nemcsak szép barokk díszítései miatt érdekes, de itt található a világ egyik legnagyobb orgonája is. Az Altstadt házai nagyon egységes képet adnak a belvárosnak. Természetesen felkeressük első királynénk, Gizella kápolnáját is. Sétánk utolsó állomása a három folyó összefolyásának helyszíne. Programunk után szállásunkra utazunk. Fakultatív vacsora.

2. NAP: NÉMETORSZÁG – LUXEMBOURG – BELGIUM (620 km)

Délelőtt utazás Németországon keresztül. Luxembourgban megállás, gyalogos városnézés: nagyhercegi palota, székesegyház, parlament, városháza, főtér. Gyönyörködhetünk Luxembourg elegáns városában. Lesz szabadprogram, amikor lehet emlékeket vásárolni erről a kicsi, de hangulatos városról. Szállás már Belgiumban (2 éj). Mindkét nap fakultatív vacsora.

3. NAP: ANTWERPEN – GENT – BRÜGGE (220 km)

Ezen a napon, aki akar, önállóan sétál, nézelődik Brüsszelben, vagy tehetnek velünk egy fakultatív belga kirándulást. Először antwerpeni városnézést tartunk. Megtekintjük a Shelde folyót, a főteret, a Grote Markot, valamint a hét hajós fantasztikus gótikus katedrálist Rubens oltárképekkel. Ezt követően Gentbe utazunk. Városnézés során felkeressük a gótikus Szt. Bravo katedrálist, melyben található a „Bárány imádása” szárnyas oltár. A közelében lévő óratornyot és városházát is lefényképezhetjük. Nagyon szép a szobrokkal díszített városháza. Séta Graslei és Korenlei hangulatos épületei közt, majd folytatjuk utunkat Brügge-be, melyet sokan Belgium legszebb városának tartanak. Sétánk során láthatjuk a különleges homlokzatú Hansa házakat. A városháza épülete és a harangtorony a központ ékessége. A várost behálózzák a kis csatornák. Szabadprogram alatt lehet vásárolni a híres brügge-i csipkéből, a belga csokoládéból, vagy a több mint száz fajta belga sörből. Ezt követően, aki gondolja, felkeresheti a közelben lévő templomot, melyben egy Michelangelo szobor is látható. Visszaúton Brüsszelben megállunk a világkiállításra készült híres Atomiumnál. Antwerpen – Gent – Brügge kirándulás (belépővel): 20 €. Szállás, mint előző nap.

4. NAP: DELFT – HÁGA – KEUKENHOF – AMSTERDAM (230 km)

Reggel Hollandiába átérve ismerkedés Delfttel, a porcelánok városával, mely az egyik legszebb és legtipikusabb holland kisváros. A városkát nem csak több száz hídja és csatornái miatt érdemes felkeresni. Folytatjuk utunkat a 10 km-re lévő Hága városába. Hága nem az ország fővárosa, mégis itt ülésezik a parlament. Az okáról beszél idegenvezetőnk. Séta a belvárosban és a parlament környékén. Ezt követően megtekintjük a Nemzetközi Bíróság épületét és a „Béke lángját”. Hágánál van az egyik legszebben kiépített tengerparti szakasza Hollandiának. Természetesen ide is elmegyünk, sőt aki akar, begázolhat az Atlanti-óceán hűs habjai közé is. Délután a Keukenhof virágpark megtekintése szerepel programunkban. Ez egy mesés virágkiállítás, ahol 30 hektáron több millió (!) tulipánban, jácintban, íriszben gyönyörködhetünk. Fantasztikus élmény. Szállás Amsterdamnál. Fakultatív vacsora.

5. NAP: AMSTERDAM – BELGIUM (220 km)

Reggel felkeresünk egy virágárverést a főváros mellett. Szemünk láttára érkezik több száz konténernyi virág és cserél gazdát az árverésen. Programunk után bemegyünk Amsterdamba. Elmegyünk egy gyémántcsiszoló üzembe. Ezt követően lesz lehetőségük Rembrandt híres „Éjjeli őrjárat” című festményének megtekintésére a Rijks Múzeumban azoknak, akiket ez érdekel. Kora délutántól városnézés: Rokin, Dam, Hansa-házak, rengeteg hajózható csatorna, több száz híd, a híres Piros lámpás negyed, Begijn-udvar. Fakultatív hajókirándulás is lehetséges a városban. Szabadprogram után egy fapapucsműhelyt és egy sajtüzemet keresünk fel, ahol kedvező vásárlási lehetőségek is lesznek az itt készített termékekből. (Belépés és a bemutatók ingyenesek.) A programok után elhagyjuk Hollandiát. Szállás Belgiumban.

6. NAP: BRÜSSZEL – TRIER – NÉMETORSZÁG (650 km)

Reggeli után városnézés Brüsszelben. Először busszal járjuk körbe a fő látványosságokat: (lesz kiszállás, fényképezés is) Európai Parlament épülettömbje, királyi palota, bíróság épülete… Ezt követő gyalogos sétánk során látni fogjuk Európa egyik legszebb főterét; a Grand Place-t, a Manneken Pis szobrot, a Szt. Gudule székesegyházat stb. Programunk befejezése után hagyjuk el a fővárost. Németországba érve megállunk az egyik legősibb német városban, Trierben. Nézelődés a csodaszép épületekkel, műemlékkel rendelkező városban. Ezekből több az UNESCO Világörökség listáján is szerepel. Szép színfoltja a kirándulásnak Trier, ez a gyöngyszem. Továbbutazás, szállás. Fakultatív vacsora.

7. NAP: NÉMETORSZÁG – AUSZTRIA – BUDAPEST (770 km)

Reggeli után utazás Németországon és Ausztrián keresztül. Hazaérkezés az esti órákban. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.Városok: Keukenhof (Hollandia), Amsterdam (Hollandia), Hága (Hollandia), Delft (Hollandia), Brügge (Belgium), Gent (Belgium), Brüsszel (Belgium), Antwerpen (Belgium), Luxembourg (Luxemburg),
Túrázás Ausztria zöld szívében


Utazás azonosító: PRO-515


Rövid leírás:
Felvonózás és túrázás a Schneebergen Ötschergraben az osztrák Grand Canyon Túrázást szerető és azt jól bíró utasoknak ajánljuk


Program:

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – MYRAPATAK – MARIAZELL

Reggeli indulás. Hegyeshalmi határátlépéssel érkezés Ausztriába. programunk is igazi csemege a túrázást kedvelőknek. Rövid pihenőt tartunk Eisenstadtban. Séta a belvárosban, közben lefényképezhetjük (kívülről) a híres Eszterházy-kastélyt és a régi városházát. Továbbutazva a Myra-patak gyönyörű vízesésrendszerét nézzük meg. a Keleti-Alpok egyik legszebb és legvadregényesebb szurdokvölgyében, a Steinwandklammban teszünk egy kemény kihívást adó túrát. A sok szép látványtól elbűvölve szállunk fel autóbuszunkra, és folytatjuk utunkat Mariazellbe, ahol a szállásunk is lesz, minden este vacsorával (3 éj).

2. NAP: MARIAZELL – TREFFLINGFALL

Délelőtt Mariazell kellemes hangulatával, nevezetességeivel ismerkedünk meg: kegytemplom, főtér, mechanikus Betlehem. Ezt követően a helyi kabinos felvonóval 1267 m magasra megyünk fel. A negyedórás út során csodaszép látvány tárul elénk. A panoráma mellett fent hegyi-tó, kilátó, élménypark és kellemes büfé várja a kirándulókat. Leérkezve a hegyről buszra szállunk, és irány Alsó-Ausztria legnagyobb vízesése, a Trefflingfall. A 120 m magas, többlépcsős zuhatag közepes erősségű hegyi kirándulással érhető el. Különösen tavasszal bámulatos a lezúduló víz mennyisége. Természeti szépségekben gazdag úton érkezünk vissza szállásunkra.

3. NAP: MARIAZELL – ÖTSCHERGRABEN – ERLAUFSEE

Egésznapos kirándulásunkat Wienerbruckban kezdjük. Hosszú túránkkal az osztrák Grand Canyonnak nevezett Ötschergraben hegyi útvonalán haladunk végig. A terep közepesen nehéz a szintkülönbségek miatt. A hossza közel 12 km. Kirándulásunkat romantikus erdei utak és meredek sziklás szakaszok teszik változatossá. Kellemesen elfáradva szállunk fel autóbuszunkba. Délután a Mariazell közelében lévő Erlaufsee festői tavacskánál folytatjuk túránkat. Az ivóvíz tisztaságú hegyi tó 827 m magasan fekszik. Szállásunkra a késő délutáni órákban érkezünk vissza.

4. NAP: MARIAZELL – PUCHBERG – BUDAPEST

A mai napon először Alsó-Ausztria legmagasabb hegyét, a Schneeberget (2075 m) keressük fel. Puchbergből fogaskerekű vonattal kapaszkodunk fel gyönyörű erdőkön át az 1800 m-en lévő végállomáshoz, ahol pazar körkép fogad bennünket. Mesés a kilátás a környező hegyekre és a virágos alpesi rétekre. Kellemesen elfáradva és a látványtól elbűvölve szállunk fel autóbuszunkra, és hazafelé indulunk., és az esti órákban érkezünk vissza Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.Városok: Mariazell (Ausztria), Ötschergraben (Ausztria), Treffingfall (Ausztria),
USA keleti part és Kanada


Utazás azonosító: PRO-680


Rövid leírás:
8 világváros Toront ótól New Yorkig Hajózás és séta a Niagara vízesésnél Kanada nemzeti erdei az Appalache-hegységben Időutazás a XIX . századba az amisok falujában


Program:

1. NAP: BUDAPEST – BOSTON (USA)

Elrepülés Budapestről egy európai átszállással Bostonba. Érkezést követően transzfer a szállodába. Szállás Boston körzetében.

2. NAP: BOSTON

Városnézés Bostonban, az USA egyik legidősebb városában, mely már a Függetlenségi Háború során is fontos helyszín volt. A „Szabadság Bölcsőjének” is nevezett város központjában megtekintjük a Freedom Trail fontosabb állomásait: Boston Common, a belvárosi Park, Old State House, ahol először olvasták fel a Függetlenségi Nyilatkozatot és amely mellett a hírhedt bostoni mészárlás is történt 1770-ben, Quincy Market, Faneuil Hall. Délután szabadprogram. Szállás Boston körzetében.

3. NAP: BOSTON – QUÉBEC (KANADA)

Reggeli után észak felé vesszük az irányt és New Hampshire, valamint Vermont államok meseszép erdős vidékein haladunk a kanadai határ felé. Utunk keresztül visz a White Mountain-on is, mely az Appalache-hegység része – a leglátványosabb szakasz a White Mountain Nemzeti Erdő. Délután érkezés Ville de Québec-be, a kanadai Québec tartomány fővárosába. Szállás Québecben.

4. NAP: QUÉBEC – MONTREAL

Délelőtt felfedezzük az egyetlen fallal övezett kanadai várost, Québec-et, ahol szűk, kanyargós utcáinak köszönhetően szinte Európában érezhetjük magunkat. Városnézésünk során meglátogatjuk többek között az óvárost és az új városrészt, a Királyi teret, mely sokáig a kereskedelem központjának számított és nemrég nyerte vissza régi pompáját. Megcsodáljuk az erődöt és a csillag alakú citadellát, a Parlamentet, majd folytatjuk utunkat a régi kikötőig és megnézzük a Notre Dame des Victories templomot. Délután továbbutazás délnyugat felé a Szent Lőrinc folyó mentén Montrealba. Szállás Montrealban.

5. NAP: MONTREAL

Reggeli, majd délelőtt városnézés a világ második legnagyobb francia nyelvű városában, amelyet az első európai gyarmatosítók „Ville-Marie”-ként is emlegettek. Montreal a kontrasztok városa: a történelmi Vieux kikötője a múltat idézi, míg a város központjában egy másik, új város vár ránk, modern épületekkel, kávézók, éttermek, mozik egész sorával, nagyszerű földalatti hálózattal. Felmegyünk a Mount Royal-ra, ahonnan gyönyörködünk a kilátásban, megtekintjük a híres párizsi stílusú kerületet, a régi Montrealt (Vieux-Montréal) és megállunk fényképezni a Notre Dame Katedrálisnál. Délután szabadprogram, vásárlási lehetőség. Szállás Montrealban.

6. NAP: MONTREAL – OTTAWA – TORONTO

Reggeli, majd továbbutazás Kanada fővárosába, Ottawába, mely az azonos nevű folyó partján terül el. A város számtalan parkja mellett méltán híres a Parlament nagyszerű épületéről is. Városnézésünk során megtekintjük többek között a Parlament Domb díszes neogótikus épületét, a Kanadai Pénzverdét (Royal Canadian Mint), a hatszögletű Nemzeti Művészeti Központot. Délután folytatjuk utunkat Torontóba, az Ontario-tó partján fekvő, legnagyobb kanadai városba. Szállás Torontóban.

7. NAP: TORONTO – NIAGARA-VÍZESÉS

Reggeli, majd délelőtt városnézés Torontóban, mely során megtekintjük a város történelmi és modern közigazgatási épületeit, a Parlamentet és a színes Chinatown-t. Rövid megállót teszünk a híres Eaton Centernél, amely mintegy 350 üzletével várja a látogatókat. Ezt követően továbbutazunk déli irányba a bájos Niagara-On-The-Lake falucskán keresztül, mely a nagy kiterjedésű Niagara bortermelővidék szívében helyezkedik el. Délután érkezés a Niagara-vízeséshez. Áthajózunk a folyón és részt veszünk egy hajókiránduláson, ahonnan látjuk a félelmetes robajjal lezúduló vízesést, amely a világ egyik leglátogatottabb természeti szépsége. Évenként százezrek jönnek gyönyörködni az 52 méter magas „lópatkó zuhatagban” és a 11 km hosszú, 100 méter mély hasadékban, melyben a Niagara folyó sisteregve tova iramlik. Szállás a Niagara-vízesésnél.

8. NAP: NIAGARA-VÍZESÉS – LANCASTER (USA)

Reggeli, majd továbbutazás déli irányba, a Pennsylvania államban található Lancasterbe. Lancaster megyében található a legrégebbi amis település, ahol ma is emberek ezrei élik a több száz évvel ezelőtti „egyszerű” életet. Életmódjuk egyik maghatározó eleme, hogy nem használnak elektromos eszközöket és autót. A vidéken járva úgy érezzük, mintha visszamentünk volna az időben néhány száz évet. Érkezés Lancasterbe a délutáni órákban. Szállás Lancasterben.

9. NAP: LANCESTER – WASHINGTON, D.C.

Reggeli, majd meglátogatunk egy amis farmházat, ahol megismerkedhetünk az ott élő emberek különös életmódjával. Folytatjuk utunkat Washington, D.C.-be. Az Amerikai Egyesült Államok fővárosában kívülről megtekintjük a város nevezetességeit, az USA legismertebb épületeit: a Fehér Házat, a Legfelsőbb Bíróság, a Parlament és a Kongresszus épületeit, a vietnámi és koreai háborús emlékművet, a Washington, a Jefferson, a Lincoln, a Franklin D. Roosevelt emlékműveket, stb. Délután lehetőségünk nyílik ingyenes múzeumlátogatásra, felkereshetjüktöbbek között a Természettudományi Múzeumot, a Nemzeti Galériát és a világhírű Nemzeti Légi- és Űrhajózási Múzeumot. Szállás Washington körzetében.

10. NAP: WASHINGTON – PHILADELPHIA – NEW JERSEY

Reggeli, majd utazás Philadelphia-ba, az „Új Nemzet szülővárosába”, ahol megtekintjük az amerikai történelem egyik legfontosabb épületét, a Függetlenség Csarnokát. Az Egyesült Államok Függetlenségi Nyilatkozatát és alkotmányát ebben a vörös téglás házban írták alá 1776-ban. Megnézzük a pavilont, ahová az ország egyik legjelentősebb szimbólumát, a Szabadság Harangját helyezték el. Délután folytatjuk utunkat New York felé. Szállás New York elővárosában, New Jersey körzetében.

11. NAP: NEW JERSEY – NEW YORK – NEW JERSEY

Reggeli. A mai napon tömegközlekedéssel és gyalogosan fedezzük fel a világ egyik legnagyobb metropoliszát, a „Nagy Alma”‑ként is emlegetett New York City legfontosabb látnivalóit: a Times Square-t, az új World Trade Center-t és a 9/11 Emlékművet, az ENSZ Palotát, a Rockefeller Centert. Séta a Broadway-n, majd China town (kínai negyed) és Greenwich village felfedezése. Látogatás a New York „tüdejének” is nevezett Central Parkban. Idő függvényében áthajózás Liberty Island-re (Szabadság-sziget), ahol a Szabadság-szobor áll. A rézből készült szobrot Franciaország adományozta az Amerikai Egyesült Államok függetlenségének százéves évfordulója alkalmából. (A tömegközlekedési jegyek és a belépők a helyszínen fizetendők!) Visszautazás a szállodába, szállás az előző napi szállodában.

12. NAP: NEW JERSEY – REPÜLÉS

Reggeli. Délelőtt külön busszal transzfer a repülőtérre és hazautazás egy európai átszállással Budapestre. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.

13. NAP: NEW JERSEY – BUDAPEST

Megérkezés Budapestre menetrendtől függően.

A változtatás jogát fenntartjuk. A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 USD = 290 HUF árfolyamig érvényesek. Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, de más áron és más szolgáltatásokkal (18‑24 fő közötti felár: 18.000 Ft). A vacsorázás egyénileg történik, ebben az idegenvezető segítséget nyújt (vacsoránként 20–25 USD-al lehet számolni). Magyar nyelvű idegenvezető. Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezést követően 6 hónapig még érvényesnek kell lennie. A biometrikus (bordó) útlevéllel rendelkezőknek nem szükséges vízum az USA-ba, csak egy elektronikus utazási engedély (regisztráció), amelyet a www.usembassy.hu oldalon lehet megkérni. Amennyiben ezt elutasítják, vízumot kell igényelni. A kék útlevéllel rendelkezőknek továbbra is vízum szükséges. A regisztrációt az utas maga végezheti, amennyiben erre irodánkat kéri fel, ennek költsége: 6.500,- Ft. Akik az utazást megelőző 5 évben Irakban, Iránban, Szudánban, Szíriában, Líbiában, Szomáliában vagy Jemenben jártak, számukra jelenleg vízum szükséges az USA-ba történő beutazáshoz, melynek költségét és ügyintézését az Utasoknak kell vállalniuk. Sztornó biztosítás a részvételi díjra és a repülőtéri illetékekre: 10.190,- Ft. Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő.Városok: New York (Amerikai Egyesült Államok), Boston (Amerikai Egyesült Államok), Lancaster (Amerikai Egyesült Államok), Washington (Amerikai Egyesült Államok), Philadelphia (Amerikai Egyesült Államok), New Jersey (Amerikai Egyesült Államok), Montreal (Kanada), Ottawa (Kanada), Toronto (Kanada),
USA keleti part, a Niagara-vízesés és Torontó


Utazás azonosító: PRO-922


Rövid leírás:
Manhattan felfedezéseAmish Country – A hagyományokat őrző kultúraAz amerikai nemzet bölcsője, Philadelphia


Program:

1. NAP: BUDAPEST – NEW YORK

Elutazás Budapestről New Yorkba menetrend szerinti repülőjárat­tal, átszállással. Érkezést követően transzfer a szállodába, szállás Manhattanben.

2. NAP: MANHATTAN

Egész napos autóbuszos városnézés Manhattanben: Times Square, Metropolitan Opera, Central Park, Guggenheim múzeum, Fifth Avenue, St. Patrick katedrális, Rockefeller Center, Greewich Village, Soho. Kínai negyed, Little Italy, Wall Street. Manhattan híres pano­rámája megtekinthető egyénileg az Empire State Building tetején lévő kilátójából. Pillantás a Szabadság-szoborra a Battery Parkból, majd hajóval átkelés a Szabadság-szigetre. Szállás Manhattanben.

3. NAP: MANHATTAN

Szabad program a „Nagy Almában”, vagy fakultatív program­lehetőség: 12–15 perces helikoptertúra Manhattan felett (55.000 Ft/fő) vagy belépés a város fölé maga­sodó Top of the Rock kilátóba, ahonnan rálátás nyí­lik az Empire State Buildingre is (10.000 Ft/fő). Szállás Manhattanben.

4. NAP: NEW YORK – NIAGARA-VÍZESÉS

Reggeli után utazás autóbusszal északi irányba a Finger Lakes tóvidéken át. Első állomás a Seneca-tó, ahol rövid pihenő és borkóstolási lehetőség Watkins Glenben. Az utazás folytatása a világegyik természeti csodájához a Niagara-vízeséshez. Szállás a vízesés közelében.

5. NAP: NIAGARA-VÍZESÉS – TORONTÓ

Reggeli után a vízesés felfedezés egyénileg vagy részvétel az idegenvezető által ajánlott fakultatív programok egyikén pl. „Hornblower” elnevezésű hajós programon, mely keretében hajókázás a dübörgő Patkó-zuhataghoz (9.000 Ft/fő), vagy ebéd a Skylon Tower panoráma éttermében ahonnan szép látvány tárul a Niagarára (13.000 Ft/fő). Délután kirándulás autóbusszal Torontóba, ismerkedés a kanadai város látnivalóival. Szállás a vízesés köze­lében.

6. NAP: AMISH COUNTRY – LANCASTER

Reggeli, majd az utazás folytatása Amish Country-ba, a XVII. századi európai kultúrát és hagyományokat máig hűen megőrző „amis” közösség által lakott vidékre. Szállás Lancaster környékén.

7. NAP: GETTYSBURG – WASHINGTON

Utazás déli irányban az Appalache-hegységen át a vadregényes Susquehanna-folyó mentén. Megálló Gettysburgben, ahol az amerikai polgárháború egyik legnagyobb csatája zajlott. Délután érkezés az ország fővárosának, Washingtonnak a környékére, a szállás elfoglalása.

8. NAP: WASHINGTON

Egész napos városnézés az államok fővárosában: Capitolium, Fehér Ház, a Washington emlékmű, Vietnámi Veteránok Emlékműve, Lincoln emlékmű, a II. Világháborúban elesett kato­nák emlékére állított Iwo Jima emlékmű, az Arlington Temető megtekintése, ahol többek közt John Fitzgerald Kennedy nyug­szik. Szállás Washington környékén.

9. NAP: PHILADELPHIA

Elutazás autóbusszal a nemzet bölcsőjének is nevezett Philadelphiába, ahol az Alapító Atyák egykor aláírták a Függetlenségi Nyilatkozatot és az Alkotmányt. Félnapos városnézés: Independence Hall, Liberty Bell, Városháza, Fairmount Park. Szállás Philadelphia környékén.

10. NAP: PHILADELPHIA – NEW YORK – BUDAPEST

Utazás New Yorkba a repülőtérre, útközben pihenő és vásárlási lehetőség egy bevásárlóközpontban, majd menetrend szerint transzfer a repülőtérre, utazás átszállással Budapestre.

11. NAP: BUDAPEST

Megérkezés a menetrend függvényében.

Vízum: az új, biometrikus, bordóútlevéllel rendelkező magyar állampolgárok vízummentesen utazhatnak az Egyesült Államokba 90 napnál nem hosszabb időtartamra, a beutazáshoz érvényes ESTA (utazási engedélyt jóváhagyó elektronikus rendszer) engedél­lyel kell rendelkezni, melyet az utazás megkezdése előtt interneten lehet megkérni. Bővebb tájékoztatást a www.hungarian.hungary. usembassy.gov/ weboldalon kaphat.

Az ár a belépőjegyeket és a helyi borravalókat nem tartalmazza, de tartalmazza a baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást és az útlemondási biztosítást.

Minimum létszám: 25 fő. A fakultatív programok minimum 15 fő jelentkezése esetén indulnak.Városok: New York (Amerikai Egyesült Államok), Lancaster (Amerikai Egyesült Államok), Washington (Amerikai Egyesült Államok), Philadelphia (Amerikai Egyesült Államok), Toronto (Kanada),
Valentin-nap Prágában


Utazás azonosító: PRO-910


Rövid leírás:
- Hangulatos Valentin napi vacsora lehetősége - Részletes városnézés Prágában, - Négy cseh város megtekintése


Program:

1. nap: Szeged (Pécs, Debrecen) – Budapest – Kroměříž – Prága (550 km)

Reggel indulás, majd rajkai határátlépés után érkezünk meg Szlovákiába. Folytatjuk utunkat Csehországba és egy különlegességet keresünk fel; egy kevésbé ismert várost, Kroměřížet (régi nevén: Kremsier). Itt teszünk rövid sétát. Történelmi központját, a főteret és a mellette álló Püspöki palota területét a palotakerttel 1998-ban az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította (külső fotózás). A város Közép-Morvaország kulturális centruma, 1997-ben Csehország legszebb történelmi városává választották. Az esti órákban érkezünk Prágába a szállásunkra. (3 éj). Fakultatív vacsora.

2. nap: Prága

Délelőtt gyalogos városnézés Prágában. Városnézésünket a Hradzsinban, a várban kezdjük. Szent Vitus hatalmas katedrálisa a turisták kedvelt célpontja. Mellette található a Sárkányölő Szent György szobor, a Királyi Palota és a Szent György Bazilika. Szépen felújították a fogalommá vált Aranyművesek utcáját. Ebben a keskeny utcában dolgoztak régen a mesterek, akiknek kis üzletei manapság a nagy forgatagtól hangosak. Ezt követően folytatjuk utunkat Prága másik híres építményéhez, a Károly-hídhoz. A hidat fenséges barokk szobrok díszítik. Sétálva a hídon szép fotókat készíthetünk a műemlékekről, szobrokról és láthatunk mutatványosokat, zenészeket és festőket is, akik a nyüzsgő turistatömeg hangulatát csak fokozni tudják. Továbbhaladunk a belvárosban a főtérig. Itt megtekintjük többek között a híres órát (Orloj), láthatjuk Husz János monumentális szobrát, továbbá gyönyörködhetünk a teret ölelő szépen felújított házakban. Az óváros felkerült az UNESCO Világörökségek listájára. A délután többi részében szabadprogram. Este szállodánkban fakultatív vacsora.

3. nap: Prága – Karlovy Vary – Prága – Valentin napi vacsora (320 km)

Délelőtt egy hangulatos kirándulás a meseszép Karlovy Varyba. A Tepla folyó mellett, teraszosan kiépült város csodaszépen felújított, monarchia-korabeli épületei között sétálunk. Közben valamelyik kellemes teraszon kóstolgathatják a híres gyógyító hatású vizet, melyet a vendégek általában egy különleges formájú bögréből szürcsölnek. Megízlelhetjük Karlsbad finom ostyáját is. A délutáni órákban hagyjuk el Karlovy Varyt, megyünk vissza Prágába. Ezt követően, a kora esti órákban, aki szeretne párjával elfogyasztani egy kellemes, hangulatos Valentin napi vacsorát azoknak ezt megszervezzük Prágában. (Ha a vacsorán kívül valami speciális igénye lenne, akkor vegye fel a kapcsolatot irodánkkal). Aki nem igényli ezt a romantikus vacsorát annak szabadprogram kb. 21 óráig, amikor visszaindul buszunk a szállodába, avagy aki úgy gondolja, önállóan – metroval -, könnyedén bármikor vissza tud menni a szállodába.

4. nap: Prága – Kutna Hora – Telč – Magyarország (570 km)

Ez a nap is a cseh világörökségekről szól, ugyanis a nap során felkeresendő városok mindegyike szerepel az UNESCO listáján. Délelőtt a Prága közelében lévő Kutna Hora látványosságai közül megtekintjük a csodaszép Szent Borbála katedrálist, mely a közép-kelet-európai gótikus építészet egyik legszebb példája, szépségében a prágai Szent Vitus székesegyházzal vetekszik. A város peremén található egy csontkápolna, melynek felkeresése nemcsak különleges, de egy kissé megrázó élmény is. Folytatjuk utunkat Csehországban. Délután Telčben a város egységes hangulatú, látványos főterén sétálunk, ahol szép fotókat készíthetünk az árkádos-lábas házakról, valamint a közelben lévő várról. Csehországot és Szlovákiát elhagyva rajkai határátlépés után az esti órákban érkezünk haza. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Min. létszám: 35 főVárosok: Prága (Csehország), Karlovy Vary (Csehország), Telc (Csehország), Kutna Hora (Csehország), Kromeriz (Csehország),
Magunkról | Site Map | Kapcsolat
© 2007 Dent Tours Kft. - Minden jog fenntartva ! -